Deze succesvolle tv-show was een flagrante rip-off van Power Rangers

Inhoudsopgave:

Deze succesvolle tv-show was een flagrante rip-off van Power Rangers
Deze succesvolle tv-show was een flagrante rip-off van Power Rangers
Anonim

Mighty Morphin Power Rangers begon in de jaren '90 een powerhouse-franchise en velen van ons werden meegesleept in de hysterie. De originele show had een giftige omgeving op de set, maar na verloop van tijd maakte het plaats voor een monsterfranchise. De originele acteurs zijn veel veranderd sinds ze de pakken aantrokken, en ze speelden een rol bij het vormgeven van kinderentertainment in de jaren '90.

Omdat de show een succes was, stonden de ripoffs om de hoek. Eén zo'n show was behoorlijk succesvol en bereikte bijna de felbegeerde grens van 100 afleveringen.

Laten we eens nader kijken naar de Power Rangers-ripoff die in de jaren '90 overal een thuis in woonkamers kon vinden.

'Mighty Morphin Power Rangers' is een klassieke franchise

Als een van de grootste en meest succesvolle tv-franchises aller tijden, heeft Power Rangers een blijvende erfenis in het bedrijf gevormd. Het was een succes in het buitenland lang voordat het hier voor kinderen werd aangepast, en toen het eenmaal opblies bij het Amerikaanse publiek, ontwikkelde het een aantrekkingskracht die het tientallen jaren in stand heeft gehouden.

1993 was het jaar waarin Mighty Morphin Power Rangers op het kleine scherm verscheen, en vanaf dat moment waren alle weddenschappen uitgeschakeld voor andere shows. De greep die deze serie had op speeltuinen overal was krankzinnig. Kinderen moesten naar de show kijken, het speelgoed kopen en eenmaal in de bioscoop met zoveel mogelijk Dunkaroos naar de film gaan.

Met deze serie is het allemaal begonnen en sindsdien is de franchise zelf een kolos geworden. Als het een verhaal en een logo kan hebben, heeft Power Rangers het geprobeerd. Ze zorgen niet altijd voor magie, maar als ze het goed doen, zijn fans altijd aan boord en steunen ze de franchise volledig.

Omdat Saban zo succesvol was met Power Rangers, zorgden ze ervoor dat ze een aantal andere projecten een kans gaven in een tijd dat het pand gloeiend heet was.

'Big Bad Beetleborgs' was op zichzelf succesvol

1996's Big Bad Beetleborgs was een televisieprogramma dat in veel opzichten vertrouwd aanvoelde. Jonge kinderen die zich in wilde pakken kleedden om vijanden aan te pakken, was geen baanbrekend concept, en toch kon deze show een publiek vinden.

Beetleborgs, met een duur van 88 afleveringen, is misschien niet op dezelfde manier aangeslagen als Power Rangers, maar het is duidelijk dat kinderen erop afstemden. Ze hebben zeker geprobeerd de komedie op te voeren met personages als Flabber en zijn bende van bekende monsters, maar het jonge publiek stemde vooral af op de actie die plaatsvond toen de kinderen van de show zich aanpasten.

Interessant is dat Power Rangers en Beetleborgs een crossover-evenement zouden hebben, maar om fans ervan te laten genieten, moesten ze naar hun plaatselijke stripwinkel gaan om de one-shot op te halen met het verhaal. Het was toen cool, maar het werd niet bepaald een klassiek stuk literatuur uit het decennium.

Hoe leuk het ook was voor Saban Entertainment dat ze opnieuw een bescheiden succes hadden, de waarheid is dat velen de show als een Power Rangers-ripoff beschouwden.

'Big Bad Beetleborgs' werd door fans als afzetterij gezien

Een Reddit-gebruiker maakte een tirade over de show en benadrukte enkele van de grootste problemen, waaronder het feit dat het een Frankenstein was van andere, meer succesvolle aanbiedingen.

"Dus toen het tijd was om de B-Fighter-serie aan te passen, besloten ze dat in plaats van de toch al opgeblazen VR Troopers-serie aan te pakken, gewoon om nog een show te maken. Dus namen ze Power Rangers, ze namen Goosebumps (waarop ze destijds internationale distributierechten hadden), Batman uit de jaren 60 en Disney's Aladdin en gooiden ze ALLLLL in een blender. Het resultaat was de onheilige gruwel die Beetleborgs was, "schreef de gebruiker.

De algemene beschrijving is veel diepgaander dan een enkelvoudig citaat, maar deze versnapering viel echt op. Vroeger merkten kinderen enkele overeenkomsten op, maar een retrospectieve blik laat zien hoe vergelijkbaar ze werkelijk waren.

Andere Reddit-threads en -verslagen hebben uitgebreid gesproken over Beetleborgs als een ripoff van Power Rangers, afgezien van een paar tweaks.

In een reactie op een Beetleborgs-thread schreef een gebruiker botweg: "Het beste deel van die show is dat de man die de mummie speelde naar Julliard ging, wat net de theaterschool is. Stel je voor dat je naar een van de beste acteerscholen ter wereld en belandt in een f tv-show genaamd Big Bad Beetleborgs."

Hoewel velen het afzetterij zouden noemen, en terecht in veel opzichten, was deze serie in de jaren negentig nog steeds in staat om succes te vinden.

Aanbevolen: