10 karakteruitgangen die NBC-shows pijn doen (en 10 die hen hebben gered)

Inhoudsopgave:

10 karakteruitgangen die NBC-shows pijn doen (en 10 die hen hebben gered)
10 karakteruitgangen die NBC-shows pijn doen (en 10 die hen hebben gered)
Anonim

Als een van de grote televisiezenders heeft NBC zijn programmering altijd volgepakt met tal van geweldige shows. Van Cheers tot Law & Order tot Seinfeld tot The Office, NBC heeft hit na hit gepompt. Hoewel de shows het niet altijd even goed doen in de kijkcijfers van Nielsen (wat meer een huidige trend is), zijn ze vaak enorm populair bij kijkers die graag elke week wat tijd doorbrengen met hun favoriete personages. Kijkers vormen een echte emotionele band met deze personages, en het beïnvloedt hen echt wanneer de personages enorme levensveranderingen ondergaan.

Dat betekent echter ook dat wanneer een personage een show verlaat, het eigenlijk een groot probleem is. Kijkers beginnen zich te realiseren dat ze hun favoriete personages misschien nooit meer zullen zien, tenzij er een zeldzaam exemplaar is dat ze na een seizoen of twee terugkeren naar de show. De show begint anders te voelen zonder die personages, en kijkers kunnen hierdoor worden afgeschrikt. Er zijn echter enkele gevallen waarin een personage dat de show verlaat, daadwerkelijk gunstig is. Hoewel het nooit gemakkelijk is om iemand een geliefd programma te zien verlaten, kan het gemakkelijker zijn als mensen zich realiseren dat zij misschien altijd al de zwakke schakel waren.

20 Gekwetst: Michael Scott (The Office)

Afbeelding
Afbeelding

The Office is eigenlijk de typische sitcom uit de jaren 2000. Na het vertrek van Friends, Frasier en Seinfeld had NBC nog een hit nodig. Ze wisten misschien niet eens hoe ongelooflijk populair deze aangepaste-van-BBC-show zou kunnen zijn.

Een deel van wat de show zo populair en gedenkwaardig maakte, was de rol van Steve Carell als Michael Scott. Hij maakte een groot deel uit van wat ervoor zorgde dat veel van de verhalen in de show werkten, en mensen konden zich verhouden tot zijn overijverige managementstijl. Toen hij de show in het zevende seizoen verliet, was het eigenlijk de laatste druppel voor een show die al op zijn laatste benen liep.

19 Opgeslagen: Mark Brendanawicz (Parken en recreatie)

Afbeelding
Afbeelding

Parks And Recreation kende een heel moeilijke start. Dat zal sommige mensen misschien verbazen, als je bedenkt hoe geweldig een ensembleshow het in de latere jaren werd. Gezien de cast met alle sterren, is het moeilijk voor te stellen dat deze show ooit op enig moment had kunnen struikelen. Maar zoals het eerste seizoen bewijst, heeft een geweldige show soms tijd nodig om te rijpen.

Een van de grootste problemen met het eerste en tweede seizoen van de show was Mark Brendanawicz (gespeeld door Paul Schneider). Mark zou de surrogaat van het publiek zijn, omringd door gekken. Het bleek echter dat de andere personages veel aantrekkelijker waren, en Mark was gewoon niet zo interessant. Zijn vertrek maakte de weg vrij voor betere castleden en betere verhalen.

18 Gekwetst: Troy Barnes (Gemeenschap)

Afbeelding
Afbeelding

Als er een programma is dat veel te danken heeft aan de televisiegeschiedenis, dan is het wel Community. Community, gemaakt door Dan Harmon, ging over een bende buitenbeentjes die naar Greendale Community College ging en een studiegroep vormde.

Troy Barnes (gespeeld door Donald Glover) was verreweg een van de meest komische personages in de show, en zijn chemie met Abed (Danny Pudi) was een van de meest innemende delen. Toen Glover de show verliet, liet het een enorm gat achter dat niet kon worden opgevuld, en plotseling werd de groepsdynamiek volledig weggegooid.

17 Opgeslagen: Pierce Hawthorne (Community)

Afbeelding
Afbeelding

Aan de andere kant hebben niet alle karaktervertrekken uit Community de show echt pijn gedaan. Pierce Hawthorne (gespeeld door Chevy Chase) begon als een eenvoudig personage, een oude man die geen voeling had met de moderne wereld. Naarmate de tijd verstreek, onthulde hij echter een meer emotioneel complexe kant.

Naarmate de tijd verstreek, werd Pierce echter de de facto schurk van de show, die constant gemene dingen zei en de studiegroep over het algemeen door de wringer haalde. Toen Chase de show verliet, iets wat hij al een tijdje wilde doen vanwege problemen achter de schermen, kreeg het een iets meer ontspannen sfeer.

16 Gekwetst: John Dorian (Scrubs)

Afbeelding
Afbeelding

Scrubs was geenszins een perfecte show, en het had soms moeite om de juiste toon aan te slaan. Wat de show echter zo goed maakte als het had kunnen zijn, was de kern van personages. Centraal stond John Dorian (gespeeld door Zach Braff), de jonge bewoner die de serie als volwaardig arts afsloot.

Om eerlijk te zijn, JD verliet de show niet echt, maar hij gaf de teugels wel over aan een nieuwe reeks personages in het negende seizoen, dat werd opgevat als een soort reboot voor de serie. Hoewel hij misschien in de show is gebleven, was hij niet langer de hoofdpersoon en Scrubs was gewoon niet hetzelfde zonder het kenmerkende gezichtspunt van het personage.

15 Opgeslagen: Doug Ross (ER)

Afbeelding
Afbeelding

ER was het eerste grote medische drama en gedurende 15 seizoenen domineerde het de dramaserie van NBC. Een van de grote trekpleisters van de show was de enorme cast van getalenteerde acteurs, waaronder een jonge, bekende George Clooney als Dr. Doug Ross. Doug was in wezen een van de hoofdpersonen van de show, en duidelijk een groot deel van het verhaal.

Natuurlijk zou Clooney zijn weg vinden naar grotere, betere dingen dan een tv-drama, en hij verliet de show in 1999. Maar in plaats van dat zijn vertrek de show een tandje bijzette in kwaliteit, liet het de andere personages om te floreren, en ER kon voortbouwen op zijn geweldige ensemble-cast.

14 Pijn: Connor Rhodes (Chicago Med)

Afbeelding
Afbeelding

Het ding met alle huidige Chicago-shows op NBC is dat, hoewel ze zijn gebaseerd op de druk en gespannen verhaallijnen van het werken bij hulpdiensten, ze ook zijn gebaseerd op sterke verbindingen tussen hun personages en hoe ze behandel elke situatie anders.

Daarom is het jammer dat Connor Rhodes (gespeeld door Colin Donnell) na het vierde seizoen geen deel meer uitmaakt van Chicago Med. Donnell heeft blijkbaar besloten de show te verlaten vanwege creatieve meningsverschillen, en het is echt jammer om te zien dat een van de belangrijkste castleden de show voorgoed verlaat.

13 Opgeslagen: Gina Linetti (Brooklyn Nine-Nine)

Afbeelding
Afbeelding

Brooklyn Nine-Nine is misschien nog maar net een NBC-show geworden, maar het telt nog steeds! Hoewel de hele cast van de show geweldig is, viel Chelsea Peretti's optreden als Gina Linetti vaak op als leuk, geaard (maar over-the-top) en helaas volledig onnodig.

Hoewel er veel Gina-fans zijn die het jammer vonden dat Peretti wegging, is het een feit dat er voor Gina gewoon niet veel te doen was in een show die ging over het leven van NYPD-detectives. Natuurlijk bracht ze veel plezier en luchtige ribbels in de serie, maar uiteindelijk leek het alsof de schrijvers niet wisten wat ze met haar moesten doen.

12 Gekwetst: Bill McNeal (NewsRadio)

Afbeelding
Afbeelding

NewsRadio is waarschijnlijk een van de meest onderschatte sitcoms in de televisiegeschiedenis. Het deed jaren vóór Community thema-afleveringen en de geweldige cast (waaronder Dave Foley, Joe Rogan en Stephen Root) was op vrijwel elk niveau perfect. De stralende ster van NewsRadio was echter Phil Hartman, die hilarisch de smerige nieuwsman Bill McNeal speelde.

Natuurlijk weet elke fan van Phil Hartman hoe zijn leven tragisch eindigde toen hij werd neergeschoten door zijn vrouw, Brynn. Deze vreselijke gebeurtenis vond plaats tijdens de run van NewsRadio en het was een absoluut hartverscheurend moment voor de cast. Het personage van Bill McNeal is zo geschreven dat hij ook is overleden, waardoor de cast en crew een aflevering konden maken waarin ze hun vriend konden herdenken.

11 Opgeslagen: Sam Seaborn (The West Wing)

Afbeelding
Afbeelding

The West Wing is nog een van NBC's meest gevierde drama's. Gemaakt door scenarioschrijvende krachtpatser Aaron Sorkin, volgde de show het leven en werk van het personeel dat in het Witte Huis werkte. In het begin was dat onder meer de communicatiedirecteur van het Witte Huis, Sam Seaborn, gespeeld door Rob Lowe.

Aanvankelijk zou Sam het hoofdpersonage van de show zijn, waarbij een groot deel van het verhaal zich afspeelt vanuit zijn standpunt. Toen de focus echter van Sam verschoof en de reikwijdte uitbreidde met meer diepgaande verhalen over de strijd van het bestuur, verliet Lowe de show.

10 Pijn: Diane Chambers (Proost)

Afbeelding
Afbeelding

Cheers was een speciaal soort show, met een ensemblecast die de komende jaren de standaard zou zetten. Centraal in de show stonden Sam Malone (gespeeld door Ted Danson) en Diane Chambers (gespeeld door Shelley Long). De term 'Sam en Diane' begon elke langdurige relatie in een tv-programma te definiëren, met name sitcoms.

Long verliet Cheers echter beroemd na vijf seizoenen om ander werk in de entertainmentindustrie na te streven. Ze werd vervolgens vervangen door Kirstie Alley als Rebecca Howe. Helaas voelde de chemie tussen Sam en Rebecca nooit zo natuurlijk aan als bij Diane.

9 Gered: Elliott Stabler (Law & Order: Special Victims Unit)

Afbeelding
Afbeelding

Law and Order: Special Victims Unit is momenteel de langstlopende versie van de Law & Order-franchise, die twintig seizoenen beslaat (met een eenentwintigste besteld door het netwerk in 2019). Hoewel de hele cast geweldig is, bracht Chris Meloni iets speciaals in de show met zijn rol als rechercheur Elliott Stabler.

Meloni verliet de show na 12 seizoenen, en hoewel fans teleurgesteld waren, liet zijn vertrek, net als Doug Ross van ER, de rest van de cast echt schitteren.

8 Gekwetst: Lennie Briscoe (Law & Order)

Afbeelding
Afbeelding

Over Law & Order gesproken, de enorme televisiefranchise van Dick Wolf begon allemaal met het origineel in 1990. Hoewel de cast in de loop der jaren veranderde, was Lennie Brisco een van de meest populaire personages in de serie, gespeeld door Jerry Orbach.

Lennie was het hart en de ziel van de "wet"-kant van Law & Order en Orbach ontving verschillende nominaties voor zijn vertolking. Hij speelde de rol van 1992 tot 2004, toen hij de serie moest verlaten vanwege de behandeling van prostaatkanker. Orbach stierf kort na het verlaten van Law & Order en de show vond nooit helemaal zijn weg na dat tragische verlies.

7 Opgeslagen: Susan Ross (Seinfeld)

Susan Ross in een scène van 'Seinfeld&39
Susan Ross in een scène van 'Seinfeld&39

Seinfeld is gebouwd op alleen de vier belangrijkste vrienden: Jerry, George, Elaine en Kramer. Op de een of andere manier voelde het echter altijd alsof het gevuld was met andere personages. Ondanks het feit dat alle verhalen rond de kerngroep draaiden, waren er tal van gedenkwaardige zijpersonages die de dingen vaak interessanter maakten.

Susan Ross was echter niet een van die personages. Geïntroduceerd als een NBC-manager terwijl Jerry en George hun show in een show gooiden, verloofde Susan zich uiteindelijk met George. Helaas was het achter de schermen moeilijk, omdat de cast niet goed kon opschieten met actrice Heidi Swedberg. In de ultieme laatste belediging van een personage, ontmoette Susan haar ondergang door te worden vergiftigd door goedkope huwelijksenveloppen.

6 Gekwetst: Erin Lindsay (Chicago P. D.)

Afbeelding
Afbeelding

Dick Wolf is een tv-krachtpatser en NBC is het netwerk dat al zijn beste shows thuis noemen. Sinds hij de wereld van Law & Order heeft verlaten, heeft Wolf zijn focus verlegd naar een nieuwe franchise over hulpdiensten in Chicago, waaronder de shows Chicago Med, Chicago Fire en Chicago P. D.

Chicago P. D. Sophia Bush speelde Erin Lindsay, een jonge detective die een moeilijke start in het leven had. Bush verliet de serie na vier seizoenen, met geruchten dat het te maken had met intimidatie van haar co-ster Jason Beghe. Omdat ze een van de hoofdpersonen was, voelde de show nooit meer hetzelfde zonder haar.

5 Opgeslagen: Coach (Proost)

Afbeelding
Afbeelding

Proost was een grote hit bij het publiek en werd een historisch hoofdbestanddeel voor sitcoms. Elke andere show die voortbouwde op een ensemble-cast had Proost te danken aan het feit dat hij iedereen liet zien hoe het te laten werken. Een deel van de charme van de show kwam al vroeg van een van de meest geliefde personages, Coach (gespeeld door Nicholas Colassanto).

Helaas stierf Colassanto in 1985 aan een hartaanval, en vervolgens stierf Coach ook in de show. Hoewel dit een ongelooflijk trieste gang van zaken was, zorgde het ervoor dat de show Woody Harrelson als Woody Boyd binnenhaalde, waardoor de acteur beroemd werd en de bende een nieuw personage kreeg om mee te spelen.

4 Gekwetst: Peter Mills (Chicago Fire)

Afbeelding
Afbeelding

Nog een Dick Wolf-show, weer een stervertrek. Chicago Fire was, zoals eerder vermeld, nog een andere vermelding in Wolf's Chicago-serie tv-shows. Het was gericht op de brandweerlieden in Chicago Firehouse 51, waaronder Peter Mills, een jonge brandweerman gespeeld door Charlie Barnett.

Mills maakte deel uit van wat de show geweldig maakte. Helaas werd Mills uit de show geschreven en verliet Barnett de cast na het derde seizoen. De show is nooit echt hersteld van het verlies van een van zijn jonge sterren.

3 Opgeslagen: Josh (30 Rock)

Afbeelding
Afbeelding

30 Rock is geen show die bekend staat om zijn vele karakteruitgangen. In feite bleef de kern van de personages gedurende de hele serie hetzelfde. Er waren echter altijd een paar personages aan de rand van verhaallijnen die nooit echt nodig leken.

Josh was een van die personages. Josh, gespeeld door Lonny Ross, was een castlid van de show-in-a-show, TGS. Hoewel hij al vroeg een paar verhaallijnen had, viel hij uiteindelijk uit de boot en verliet de show. Er was zelfs een grap over in het vierde seizoen, waar Liz (Tina Fey) recht in het gezicht van Josh zegt: "Ik vergeet je steeds."

2 Gekwetst: Chris Traeger (Parken en recreatie)

Afbeelding
Afbeelding

Parks and Recreation kreeg een grote boost aan het einde van het tweede seizoen toen de personages Chris Traeger (Rob Lowe) en Ben Wyatt (Adam Scott) werden geïntroduceerd. Het paar werd gestuurd om de stad Pawnee te controleren, waarbij Chris de slimme, glimlachende optimist was en Ben het slechte nieuws dat pessimist was.

Beide personages kwamen echt tot hun recht en werden een groot deel van de Parks-familie. Chris' optimisme en neiging om de positieve kant van alles te zien, maakten hem tot een heel vertederend personage, en toen hij de show verliet, voelde het hele ding net iets minder vrolijk aan.

1 Opgeslagen: Ann Perkins (Parken en recreatie)

Afbeelding
Afbeelding

Ann Perkins (gespeeld door Rashida Jones) was altijd een van de hoofdpersonen in Parks and Recreation geweest, maar net als Mark was ze een overblijfsel uit vroeger tijden. Ze voelde zich nooit zo leuk, uniek of fantasierijk als een van de andere personages, en diende vaak als een romantische interesse voor andere mensen.

Toch had ze een plaats in de show als de nuchtere beste vriend van Leslie Knope, en hoewel Parks meestal profiteerde van de over-the-top capriolen van zijn personages, hielp Ann om de zaken geaard te houden. Toch werd ze niet echt gemist toen ze de show met Chris verliet, hoewel ze wel weer verscheen in de seriefinale.

Aanbevolen: