De best betaalde Marvel-acteur op tv heeft nog niet eens zijn MCU-debuut gemaakt

Inhoudsopgave:

De best betaalde Marvel-acteur op tv heeft nog niet eens zijn MCU-debuut gemaakt
De best betaalde Marvel-acteur op tv heeft nog niet eens zijn MCU-debuut gemaakt
Anonim

Meer dan ooit heeft het Marvel Cinematic Universe (MCU) een ongelooflijke talentenpool met verschillende Oscar- en Emmy-genomineerden en winnaars.

Sommige van deze sterren hebben ook veel lof gekregen voor hun werk aan episodische projecten buiten Marvel. Zo is er Zendaya die een Emmy heeft gewonnen voor haar optreden als tiener die herstelt van een drugsverslaving in de HBO-serie Euphoria.

Dan is er Elizabeth Olsen die lovende kritieken kreeg voor haar rol als rouwende echtgenote in de Facebook-serie Sorry for Your Loss.

En hoewel deze actrices misschien indrukwekkende vergoedingen vragen voor het werk dat ze in hun shows doen, lijkt het erop dat één Marvel-ster ze allemaal gemakkelijk heeft overtroffen.

Nog interessanter, deze acteur heeft zijn debuut op het scherm nog niet eens gemaakt in de MCU.

Deze Marvel-sterren hebben de laatste tijd de hoogste televisiesalarissen

Marvel-talenten zijn in de loop der jaren bekend geworden met verschillende andere projecten buiten de MCU. Dat is precies waarom Chris Hemsworth de hoofdrol speelt en produceert in verschillende films met Netflix, terwijl Chris Pratt verschillende projecten op Amazon Prime heeft geleid. Ondertussen hebben andere Marvel-sterren de serierollen op zich genomen en als gevolg daarvan hoge salarissen ontvangen.

Een recent salarisrapport van Variety onthult bijvoorbeeld dat Black Widow-ster David Harbor $ 450.000 per aflevering beta alt voor zijn werk aan Netflix' Stranger Things terwijl de show zich voorbereidt op zijn laatste seizoen. Het honorarium van de acteur is naar verluidt gelijk aan de co-lead van de serie Winona Ryder.

Oscar-genomineerde en Black Panther-ster Angela Bassett wordt verondersteld hetzelfde tarief te krijgen voor haar rol als sergeant Athena Grant van de Los Angeles Police Department in FOX's langlopende actiedramaserie 9-1-1.

Elders krijgt Elizabeth Olsen $ 875.000 per aflevering betaald voor haar rol in de aankomende HBO Max-serie Love and Death. Collega Marvel-vaste Brie Larson loopt ook niet ver achter, aangezien ze naar verluidt $ 750.000 per aflevering ontvangt voor de komende Apple TV+-serie Lessen in scheikunde.

Paul Rudd, van wie een derde Ant-Man-film uitkomt, zou $ 1 miljoen per aflevering hebben gekregen voor zijn Apple TV+-serie The Shrink Next Door.

Dat is ook dezelfde vergoeding die Spider-Man: Homecoming-ster Michael Keaton ontving voor zijn werk aan de Hulu-serie Dopesick.

Ze krijgen misschien veel betaald, maar niemand kan wedijveren met deze aanstaande Marvel-ster

Na het winnen van twee Oscars staat Mahershala Ali bovenaan de lijst met best betaalde tv-acteurs met een gerapporteerd salaris van $ 1,3 miljoen per aflevering voor zijn werk aan de miniserie-aanpassing van The Plot van auteur Hanff Korelitz van Onyx Collective, een Disney-merk dat makers van kleur verdedigt.

The Plot vertelt het verhaal van een worstelende auteur genaamd Jake (Ali) die literaire diefstal pleegt, om later te ontdekken dat iemand weet wat hij heeft gedaan.

Ali is niet alleen de hoofdrolspeler in de serie, maar produceert ook de show samen met Korelitz en Abby Ajayi (How to Get Away with Murder and Inventing Anna) die als showrunner zal dienen.

“Ik was gefascineerd door het boek van Hanff Korelitz, The Plot en Abby's duidelijke standpunt herontdekt het verhaal op een manier die mij en onze missie bij Onyx Collective aansprak,” verklaarde Onyx-president Tara Duncan.

"Er zijn zoveel interessante invalshoeken en nuances, dat het een droom is om het creatieve genie Mahershala Ali in het middelpunt van dit mysterie te hebben."

Nu, wat betreft Ali's Marvel-betrokkenheid, fans kunnen uitkijken naar de acteur in de aankomende MCU-film Blade, waar hij het titulaire personage speelt. De acteur sprak eerder het personage uit in Oscar-winnaar Chloé Zhao's Eternals in de postcredits-scène rond Kit Harington's Dane Whitman.

Wat zegt Mahershala Ali over het werken met Marvel?

“Het was echt gaaf om dat te mogen doen,” zei Ali over zijn ervaring.

“Het was eng. Want, weet je, je praat voordat je het filmt. Ik ben vrij kieskeurig over mijn keuzes, zoals de meeste acteurs, en dus het maken van een aantal keuzes - zelfs met een lijn, vocaal - zo vroeg, bracht het een aantal zeer reële angsten met zich mee. En het maakte het werk echt. Het is zoiets van: 'Oké, dit gebeurt nu', weet je, en dat is opwindend."

Wat betreft zijn daadwerkelijke debuut op het scherm als Blade, de Oscar-winnaar heeft ook gezegd dat hij "enthousiast is om aan de slag te gaan en meer te doen."

“Die Marvel-wereld is duidelijk de grootste in film, en om daar maar een kleine introductie van te krijgen - te beginnen met de Comic Con een paar jaar geleden, en nu de zeer vroege stadia van het stappen in de schoenen van dat personage – het voelde speciaal en echt cool,” zei Ali ook.

Ondertussen is er nog niet veel over Blade gezegd, aangezien Marvel de film in de tussentijd geheim houdt. Als onderdeel van de MCU's Phase 5-opstelling is het echter gepland voor release op 3 november 2023.

Aanbevolen: