Harry Potter: de best betaalde acteurs (en hoeveel ze waard zijn)

Inhoudsopgave:

Harry Potter: de best betaalde acteurs (en hoeveel ze waard zijn)
Harry Potter: de best betaalde acteurs (en hoeveel ze waard zijn)
Anonim

Als het gaat om enkele van de meest winstgevende films aller tijden, denk ik zeker aan de vele Harry Potter films! Elke film was enorm succesvol en bracht wereldwijd bijna $ 10 miljard op. De films, die waren geïnspireerd op de boeken van J. K Rowling, leverden de acteurs nu alleen nog maar een belangrijke munt op, maar het maakte van Rowling de allereerste miljardairauteur.

Met de film die er zoveel maakt, is het niet meer dan redelijk dat fans zich hebben afgevraagd hoeveel de Harry Potter-acteurs verdienden met hun betrokkenheid bij alle 8 films en hoe rijk ze tegenwoordig zijn. Hoewel het vanzelfsprekend is dat Daniel Radcliffe, die op het hoogtepunt van zijn carrière $ 15 miljoen per jaar mee naar huis nam, de rijkste is, maar waar staan de andere Harry Potter-cast in vergelijking? Laten we het uitzoeken!

Het succes van de Harry Potter-films v alt niet te ontkennen en gezien de miljarden die de franchise opbrengt, is het alleen maar passend om je af te vragen hoeveel de Harry Potter-cast heeft verdiend! Nou, Daniel Radcliffe spant de kroon met zijn nettowaarde van $ 110 miljoen, maar de hoofdcast blijft niet te ver achter. Emma Watson heeft een indrukwekkende waarde van $ 85 miljoen, terwijl Rupert Grint $ 50 miljoen bedraagt. Wat de salarissen per film betreft, werd onthuld dat Radcliffe $ 1 miljoen mee naar huis nam voor de allereerste film, $ 3 miljoen voor de tweede, $ 6 miljoen voor de derde, en tegen de tijd dat hij nog maar 15 jaar oud was, verdiende Daniel Radcliffe $ 10 miljoen per film. film. Aangezien zijn laatste filmsalaris maar liefst $ 15 miljoen bereikte, is het veilig om te zeggen dat de andere Harry Potter-acteurs vergelijkbare cijfers verdienden.

Bijgewerkt op 28 januari 2022: Bijna de hele cast van de Harry Potter-franchise herenigd voor de reüniespecial van Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts die nu wordt uitgezonden op HBO MaximaalHBO heeft geen details vrijgegeven over het salaris dat ze de castleden betaalden voor de reünie, maar het was zeker een hoog cijfer voor alle betrokkenen. De reünie kreeg sterke recensies van zowel fans als critici. Interessant is dat een paar castleden zonder uitleg ontbraken in de special, waaronder drie die op deze lijst staan: Robert Pattinson, Emma Thompson en Maggie Smith. Hoewel de Harry Potter-franchise tot op de dag van vandaag voortduurt – Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore staat gepland voor een release in april 2022 – heeft geen van de castleden uit de originele serie hun rol in de spin-offfilms overgenomen.

11 Robbie Coltrane - $4 miljoen

Hij speelde de arme halfreus Hagrid in de Harry Potter-films goed, maar Robbie Coltrane is in feite een gladgeschoren en kortharige man die bekend staat om het dragen van hippe pakken bij premières. De acteur is gedurende zijn hele carrière uitsluitend te zien geweest in bijrollen, wat verklaart waarom hij niet zo rijk is, en met "al dat rijk" bedoelen we $ 4 miljoen.

Robbie was meestal het vierde gefactureerde castlid in de films, wat betekent dat hij waarschijnlijk forse loonstrookjes zag in zijn tienjarige ambtstermijn als Hagrid. Het lijkt erop dat zijn winstcijfers er niet veel toe doen voor Robbie, aangezien hij altijd zijn joviale zelf is. Sinds 2016 presenteerde hij een non-fictieserie, Robbie Coltrane Critical Evidence.

10 Matthew Lewis - $10 miljoen

Zoals veel van zijn Harry Potter castmates, hebben we niet veel gehoord van Matthew's acteercarrière sinds zijn tijd als Neville Longbottom tot een einde kwam. De enige twee dingen die we van hem weten, is dat hij getrouwd is en dat hij modellenwerk heeft gedaan

Dus, of zijn Harry Potter-salaris was erg hoog, of zijn werk als model betaalde het grote geld omdat Matthew vindt dat hij $ 10 miljoen waard is. Het is moeilijk voor te stellen dat hij zoveel geld van zijn Harry Potter-inkomsten achterhoudt, dus hij moet iets goed doen.

9 Maggie Smith - $20 miljoen

Ondanks haar recentere rol in Downton Abbey, is het fortuin van Dame Maggie een andere grote verrassing hierin, aangezien het "slechts" $ 20 miljoen is. De verrassing is terecht, aangezien Maggie alles heeft bereikt wat er in acteren is en zowel een hoofdrolspeelster als een bijrolactrice is geweest. Ze is ook een Oscar-winnaar en een van de grootste namen van haar tijd; iets dat tot op de dag van vandaag voortduurt.

Misschien is het omdat de salarisschaal niet altijd zo hoog was als nu, want dat is de enige verklaring die we kunnen bedenken voor Maggie's vermogenssaldo.

8 Tom Felton - $20 miljoen

Nu komen we bij het vlezige deel waar zowel uw interesse toeneemt met de genoemde namen als het nettowaardecijfer ook stijgt. Tom Felton begint hier met een nettowaarde van $20 miljoen!

Hij was een loting voor het publiek als Draco Malfidus, en net als zijn karakter is Tom ongelooflijk rijk. Zonder de houding, gelukkig. Hij bleef rollen in Hollywood, en we zagen hem het meest recent op The CW's The Flash.

7 Emma Thompson - $40 miljoen

Je zou Emma de vrouwelijke versie van Gary Oldman kunnen noemen, want ze is ook al tientallen jaren actief en is geweldig geweest in een breed scala aan rollen - zowel op als buiten het scherm. Haar Academy Award was voor Beste Scenario, een teken van haar opmerkelijke talent in het vak, een die haar een nettowaarde van $ 40 miljoen opleverde.

In de Harry Potter-films speelde ze de gekke professor Trelawney en verdiende ze elke dollar die ze voor de rol kreeg door ons veel hilarische scènes te laten zien. Ze zet die optredens nog steeds voort, zoals met haar rollen in Nanny McPhee en MIB: International.

6 Ralph Fiennes - $50 miljoen

Ralph was een hoofdrolspeler in veel bekende werken, maar is over het algemeen beter bekend als de slechterik in veel producties, waaronder In Bruges en de Harry Potter-serie. Maar zijn landgoed is niets om mee te spotten, vooral omdat hij een beetje jonger is dan sommige van de mensen die we tot nu toe hebben genoemd.

Zijn werk in de James Bond-serie zal zijn fortuin waarschijnlijk nog verder opblazen, aangezien de recente Bond-films tot de meest winstgevende films aller tijden behoren. Gelukkig voor Fiennes heeft zijn tijd in de biz hem in staat gesteld om maar liefst $ 50 miljoen aan nettowaarde te verdienen.

5 Rupert Grint - $50 miljoen

Terwijl hij deel uitmaakte van het hoofdtrio, is Rupert niet zo rijk als sommige anderen, vooral omdat hij sinds zijn Harry Potter-dagen nogal wat van het scherm terugdeinst. In een interview gaf hij ooit toe dat hij verrast was dat hij zo veel betaald kreeg als kindsterretje en dat hij niet zeker wist wat hij met zijn leven moest doen nu hij financieel veilig was.

Vanwege dit soort soul-searching is Rupert niet veel gezien en heeft hij voorlopig genoegen genomen met zijn nettowaarde van $ 50 miljoen. Hij verwelkomde zijn eerste kind met zijn vriendin Georgia Groome in 2020.

4 Helena Bonham Carter - $60 miljoen

Helena voegde zich alleen bij de cast in Harry Potter en de Orde van de Feniks, maar je moet gemerkt hebben dat haar rol veel groter was dan die van de meeste andere schurken. Ze was een grote naam in het vak en kreeg extra scènes voor zichzelf zodat de studio het meeste uit het betalen van haar salaris kon halen. Ze speelde in Fight Club en speelde vaak Britse heldinnen, rollen waarmee ze een nettowaarde van $ 60 miljoen kon verdienen.

Ze is natuurlijk het best bekend voor haar hoofdrol in een aantal Tim Burton-projecten, waaronder Charlie and the Chocolate Factory en Planet of the Apes, en door dergelijk consistent werk is ze in staat geweest om stand te houden met een zeer indrukwekkend winstcijfer. Carter nam de rol van prinses Margaret op zich in de populaire Netflix-serie, The Crown.

3 Emma Watson - $85 miljoen

Ze is openhartig over de vele doelen die ze in de loop der jaren heeft gesteund, maar dat komt allemaal omdat ze genoeg tijd heeft om zich op hen te concentreren dankzij haar nettowaarde van $ 85 miljoen. Emma's tweede grote rol, afgezien van het spelen van Hermione, was in Beauty and the Beast - een film die 1,2 miljard dollar opleverde aan de kassa.

Emma is vanaf het begin actief in het modellenwerk, wat ook moet bijdragen aan haar grote verdiensten. Ze zal in de nabije toekomst in nog veel meer films verschijnen, dus het is een kwestie van tijd voordat ze in de driecijferige categorie van de miljonair komt.

2 Robert Pattinson - $ 100 miljoen

Robert was maar één keer te zien in Harry Potter and the Goblet of Fire, maar Cedric Diggory worden was de springplank naar het succes dat hij nodig had om zijn sterrol in de Twilight-saga te bemachtigen. Sinds hij in die serie verscheen, is Robert een superster geworden die wordt aanbeden door miljoenen dames over de hele wereld, met een nettowaarde van $ 100 miljoen!

Hij is een fantastische acteur om op te starten, hij verscheen in onafhankelijke films zoals Good Time, High Life en Damsel, die allemaal zijn pure klasse laten zien. Met The Batman aan de horizon zal Robert in de toekomst misschien bovenaan deze lijst staan.

1 Daniel Radcliffe - $110 miljoen

Het is duidelijk dat de hoofdpersoon van de serie hier de voornaam zou zijn. Daniel Radcliffe was ook de best gefactureerde ster in de franchise, wat hem enorme bekendheid gaf om te slagen.

Je kunt Daniel vinden op Broadway, in film, op televisie en zelfs in enkele populaire YouTube-video's. Hij heeft zijn hand geprobeerd (en is erin geslaagd) in elke onderneming die er is in acteren, wat betekent dat hij alle $ 110 miljoen die hij bezit heeft verdiend. Aan de andere kant zou Harry Potter 95 miljoen dollar aan hem hebben bijgedragen, dus hij verdiende duidelijk het meeste geld aan de franchise.

Aanbevolen: