Wat gebeurt er tussen de game en Eminem?

Inhoudsopgave:

Wat gebeurt er tussen de game en Eminem?
Wat gebeurt er tussen de game en Eminem?
Anonim

Rapper The Game heeft eindelijk het vuur geopend tegen Eminem en al zijn medewerkers: 50 Cent, Dr. Dre en zelfs Em's enige biologische dochter Hailie Jade op een ongebreidelde 10 minuten durende "The Black Slim Shady" op zijn Drillmatic album cut. Het is een ironisch gezicht, vooral als je weet hoe Em een van de verantwoordelijken was voor de doorbraak van The Game in 2005 met zijn tweede album, The Documentary. Hij plaatste Em vorig jaar zelfs in zijn top vijf van levende emcees onder Lil Wayne, Nas en Jay-Z - dus de vraag is, hoe veranderde hij zijn gevoelens zo snel?

De Compton-rapper ging zelfs verder door de credits af te nemen van Dre, die hem destijds tekende bij het Aftermath Entertainment-label, hem voorstelde als een nieuw G-Unit-lid en zijn carrière lanceerde. Hieronder zullen we de tijdlijn van de relatie tussen Game en Eminem door de jaren heen opnieuw bekijken, en hoe deze in 2022 plotseling omhoogging en naar het zuiden ging.

8 Wanneer begon de relatie tussen Eminem en het spel?

The Game en Eminem's relatie begon helemaal terug in de vroege jaren 2000. Em, die op dat moment op het hoogtepunt van zijn carrière was, werd gebracht als artiest voor Game's major-labeldebuut The Documentary op het nummer "We Ain't."

Game was net klaar om zijn carrière naar een heel nieuw niveau te tillen nadat hij was getekend bij Dr. Dre's Aftermath Entertainment-label, net als Em. Hij werd ook gebracht als de nieuwste toevoeging aan de G-Unit-ploeg van 50 Cent en was te zien in de muziekvideo 'In da Club', maar vertrok vanwege 'creatieve meningsverschillen'.

7 De game heeft Eminem bij talloze gelegenheden geprezen

Voordat dit jaar alles misging, prees The Game Eminem bij vele gelegenheden en ging zelfs zo ver dat Em's comeback-album Recovery als een klassieker werd geprezen. Tijdens een interview met Sway Calloway op RapFix Live prees de rapper Em omdat hij een van de beste was die het ooit deed.

Hij zei: "Een ding dat me is bijgebleven, is dat Eminem nooit in de hiphop te krijgen is, ooit! dat is onaangeroerd. Hij zit in een bubbel en je zegt niet eens iets tegen Eminem. Tegen iedereen die dat ooit doet. God zegene je. Hij zal je carrière beëindigen."

6 Wat gebeurde er na de Superbowl-uitvoering van Eminem?

Dr. Dre verzamelde een aantal van de meest elite emcees en een R&B-koningin om een "alliantie" van met sterren bezaaide optredens te vormen voor de Super Bowl-optreden van dit jaar. Het is een viering van (meestal) de hiphopscene aan de westkust van de vroege jaren 2000, en Game kon er niet goed mee omgaan dat hij niet goed werd opgenomen, vooral dat zijn aartsvijand, 50 Cent, in de show was.

"De echte reden dat ik niet bij de Super Bowl [Halftime Show] was, is omdat ik geen 'veilige' artiest ben'", hij een aflevering van de I Am Athlete-podcast met Brandon Marshall, Pacman Jones en Nick "Swaggy P" Young."Je weet niet wat de Game gaat doen als hij daar komt. Dus het is net als, 'Hij is niet veilig', dus gingen ze met de veilige artiesten."

5 De game daagde Eminem uit voor een Verzuz

Fast-forward naar maart 2022, de Game beweerde dat hij een veel betere en superieure emcee is dan Eminem en daagde hem uit om een Verzuz rap battle te doen. In een interview met Drink Champs verklaarde hij dat hij "vroeger dacht dat Eminem beter was dan ik. Hij niet. Hij niet. Hij is het niet. Daag het uit."

Hij bracht ook Dr. Dre in diskrediet omdat hij hem in zijn vroege dagen bij Aftermath had getekend en zei dat Kanye West meer voor zijn carrière had gedaan dan de mede-Rapper van Compton.

4 Eminem schreef geschiedenis als de meest gecertificeerde artiest in de RIAA-geschiedenis

Terwijl Game zijn mond van het ene interview naar het andere liet gaan, bleef Eminem records na records breken. In dezelfde maand schreef Em geschiedenis als een van de enige zeven muzikale artiesten in alle genres en tijdperken met drie of meer Diamond-gecertificeerde albums, en werd hij de meest gecertificeerde artiest in de RIAA-geschiedenis met 73.5 miljoen certificeringen voor singles.

3 Waarom het spel Eminem een 'industriepop' noemde

Game's reactie? Nou, hij noemde Eminem een marionet van de industrie in een lange Twitter-tirade, en natuurlijk vertelde hij hoe zijn huidskleur toeschreef aan zijn succes in hiphop.

"Al dat gepraat dat ik op het net zie zeggen dat Eminem beter is dan ik omdat hij meer platen heeft verkocht, is hetzelfde als zeggen dat McDonald's beter is dan Tam's hamburgers, het is NIET WAAR!!! Ze stopten gewoon meer geld in McDonald's en promootten de shit uit de vrolijke ma altijd die speelgoed in kindergezichten bungelt."

2 Het recente album van de game bevat een anti-Eminem diss-track van 10 minuten

Alles leidt tot Game's onlangs uitgebrachte album, Drillmatic – Heart vs. Mind. Het album met veel functies bevat een 10-minuten durende titel "Black Slim Shady", waarin hij zich richt op zijn voormalige medewerker en alles naar buiten brengt wat hij haat aan de Detroit-legende.

Hij rapt: "Ik heb je nog nooit in een club gehoord, ik heb je nog nooit in een bar gehoord / Elf albums en tien zijn nooit in mijn auto gespeeld" - terwijl hij verwijst naar zoveel Eminem-nummers in de track.

1 Heeft Eminem iets gezegd over de diss-track van de game?

Eminem heeft officieel niet gereageerd met een diss-track en ook niet op een interview gesprongen om de lucht te klaren, maar heeft iemand uit zijn kamp iets gezegd? Westside Boogie, zijn ondertekenaar van Shady Record, zei dat hij klaar is om zich bij de strijdkrachten aan te sluiten indien nodig.

Hij zei tijdens een interview op Cruz Show terwijl hij sprak over zijn nieuwste album More Black Superheroes: "Ik ben er vrij zeker van dat als Eminem me vraagt 'hey, kun je dit nummer met me spelen?' om naar Game te gaan, Ik ben er vrij zeker van dat mijn loyaliteit bij hem zal berusten en ik doe het."

Aanbevolen: