Keanu Reeves onthult wat hij denkt dat er gebeurt als we overlijden

Inhoudsopgave:

Keanu Reeves onthult wat hij denkt dat er gebeurt als we overlijden
Keanu Reeves onthult wat hij denkt dat er gebeurt als we overlijden
Anonim

Wat gebeurt er als we sterven? Het is de enige vraag die geen mens afdoende of overtuigend kan beantwoorden. Voor degenen die het beste hebben geproefd dat de wereld te bieden heeft, ligt het voor de hand dat de gedachte aan wat daarna komt voor hen misschien dringender is dan voor de gewone man of vrouw.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er vaak existentiële gesprekken opduiken tussen Hollywood-sterren, die al aan de top van de wereld zijn beland in termen van roem en rijkdom. Tom Cruise wordt bijvoorbeeld vaak bekritiseerd vanwege zijn betrokkenheid bij Scientology en de gevolgen die dat heeft gehad voor de mensen om hem heen.

Michelle Pfeiffer, Madonna en zelfs de legendarische prins behoren tot de beroemdheden die zich bij vreemde religieuze sekten aansloten als onderdeel van hun eigen zoektocht naar verlichting. Het was daarom erg verfrissend toen The Matrix en John Wick-ster Keanu Reeves een heel eenvoudig antwoord gaven nadat The Late Show-presentator Stephen Colbert hem vroeg wat hij denkt dat er gebeurt als we sterven. "Ik weet dat degenen die van ons houden ons zullen missen", was zijn precieze, hartverscheurende antwoord.

Perfect evenwichtige toekomst

Het gesprek tussen Keanu en Colbert vond plaats in mei 2019, toen de acteur zijn John Wick: Chapter 3 – Parabellum promootte. Tegelijkertijd was er een derde film voor zijn Bill & Ted-filmreeks in de maak. Het verhaal was een van Keanu's allereerste optredens op het grote scherm, waarbij hij en Alex Winter's Bill &Ted's Excellent Adventure slechts drie jaar in zijn carrière kwamen in 1989.

Een poster voor Keanu Reeves en Alex Winter's Bill &Ted's Excellent Adventure Poster
Een poster voor Keanu Reeves en Alex Winter's Bill &Ted's Excellent Adventure Poster

De film volgt Keanu als Ted en Winter als Bill, twee middelbare scholieren die voorbestemd zijn om een band te vormen, wiens muziek uiteindelijk de inspiratie wordt voor een perfect uitgebalanceerde menselijke samenleving. Met de hulp van Rufus, een tijdreiziger uit 2688, reizen ze zelf door de tijd en brengen belangrijke historische figuren terug naar 1988, die hen helpen een geschiedenisproject op school te voltooien.

Een vervolg - Bill &Ted's Bogus Journey - werd uitgebracht in 1991, over een toekomstige schurk die twee kwaadaardige robotduplicaten van het paar stuurt om ze te doden en te vervangen. Bill & Ted Face The Music zou in 2020 in première gaan. Het verhaal zou de levens van de twee wereldverlossers in een stroomversnelling brengen, en bijgevolg dreigen een einde te maken aan al het bewuste leven.

Geprofeteerd lied van eenheid

Na uitgebreid te hebben gesproken over een hele reeks John Wick-onderwerpen, bracht Colbert eindelijk Bill & Ted ter sprake en vroeg hij Keanu wat fans konden verwachten van de nieuwe film. "Op dit moment heet het Bill & Ted Face The Music. En we vinden ze echter vele jaren later, ik denk dat het meer dan 25 zijn", legde de acteur uit. "En ze moesten het lied schrijven dat de wereld moest verenigen en vrede en alles zou brengen, maar dat is niet gebeurd. En wat heeft dat met hen gedaan?"

Bill & Ted Face The Music
Bill & Ted Face The Music

De inzet was veel hoger in de derde film, toen de twee worstelende hoofdrolspelers zich realiseerden dat niet alleen hun aarde op het spel stond als ze het geprofeteerde lied van eenheid niet schreven, maar het hele universum. "De toekomst komt naar beneden en zegt: 'Nou, nee. Je hoeft niet echt alleen de wereld te redden, je moet het universum redden", ging Keanu verder. "En je moet het nummer in 80 minuten schrijven. Omdat we het nummer al meer dan 25 jaar niet hebben geschreven."

Altijd filosofisch geweest

Het was op dit punt, toen ze het denkbeeldige einde van de wereld bespraken in de op dat moment aanstaande film, dat Colbert de vraag stelde over wat Keanu dacht dat er gebeurt als we sterven. De diepte van zijn anders beknopte reactie bracht een contemplatieve stilte van het publiek. Zelfs de gastheer zelf had geen woorden en schudde zijn gast gewoon de hand toen het interview ten einde liep. Reeves verklaarde eenvoudig, wanneer we passeren, "degenen die van ons houden, zullen ons missen."

Keanu Reeves en Stephen Colbert in 'The Late Show' in mei 2019
Keanu Reeves en Stephen Colbert in 'The Late Show' in mei 2019

Keanu is eigenlijk altijd behoorlijk filosofisch geweest als het ging om kwesties van het menselijk bestaan, geloof en religie. In een eerder interview met The Daily Beast kwam het onderwerp Bill & Ted en tijdreizen nog eens ter sprake. Deze keer werd hem gevraagd waar hij heen zou gaan als hij de kans had om in het echte leven door de tijd te reizen.

"Ok, laten we beginnen met wat mysteries," zei hij. 'Laten we meer te weten komen over het Jezus-gedoe en daar rondhangen. Laten we gewoon rondhangen. Ik zal hem gewoon volgen, zoals Waar is Waldo. We kunnen dat oplossen.' Toen hem werd gevraagd of hij zichzelf als een spiritueel persoon beschouwde, antwoordde Keanu: "Ik ken de spirituele schaal van Richter niet. Geloof ik in God, geloof, innerlijk geloof, het zelf, passie en zo? Ja, natuurlijk! Ik ben erg spiritueel."

Aanbevolen: