Dit is wat er gebeurt met de 'Ready Player Two'-film

Inhoudsopgave:

Dit is wat er gebeurt met de 'Ready Player Two'-film
Dit is wat er gebeurt met de 'Ready Player Two'-film
Anonim

Gebaseerd op de populaire roman van Ernest Cline, was Ready Player One een enorm succes bij zowel critici als het publiek.

Vertel het verhaal van tiener Wade Watts die naar een virtual reality-wereld gaat om de verborgen sleutel tot een fortuin te vinden, het zat vol met popcultuurreferenties die zowel film- als videogamefanaten bevielen. De kans is groot dat er nog steeds mensen zijn die de laatste proberen te spotten, want er zijn blijkbaar meer dan 110 paaseieren in de film, inclusief cameo's van Robocop, Jason Vorhees en Back to the Future's Doc Brown! Heb je ze allemaal gekregen?

Ready Player One verdiende meer dan $ 582 miljoen aan de Amerikaanse kassa en het behoort tot de beste films van Steven Spielberg. De film was een terugkeer naar de publieksvriendelijke blockbusters waar de regisseur bekend om stond voordat hij zich tot serieuzere gerechten wendde met films als Lincoln en The Post. Het ving de tijdgeest van de nostalgie uit de jaren 80, bewoog in een razend tempo en gaf ons een van de beste videogamefilms die ooit op het scherm zijn verschenen, zonder dat het gebaseerd is op een echt videogame.

Een vervolg was zeker gegarandeerd, en na de release van Ready Player Two op de pagina, lijkt het erop dat dit eindelijk zou kunnen gebeuren.

Wat weten we over 'Ready Player Two?'

Ready Player One-acteur
Ready Player One-acteur

Het is de auteur van het boek die heeft onthuld dat de film zich in de vroege stadia van het productieproces bevindt, hoewel hij tot dusver weinig anders heeft verklapt.

We kunnen aannemen dat Tye Sheridan zal terugkeren als Wade Watts, maar dit is nog niet officieel aangekondigd. Er wordt echter aangenomen dat Olivia Cooke terug zal zijn voor de film, aangezien ze al in interviews heeft onthuld dat ze een contract heeft voor vervolg op de originele film.

Het plot van de film zal naar verwachting het verhaal van de roman volgen.

Het verhaal in het boek speelt zich af slechts 9 dagen nadat Wade eigenaar is geworden van OASIS, de virtuele spelwereld waarin hij zich waagde om zijn prijs op te eisen. Nu de rijkste persoon ter wereld (stap opzij Elon Musk), ontdekt Wade nog een verborgen geheim dat is achtergelaten door de maker van de virtuele wereld, James Halliday, en het is een geavanceerde technologie die een revolutie teweeg kan brengen in de manier waarop mensen omgaan met de simulatie.

Nog meer zeggen zou zijn om het verhaal te verpesten voor mensen die de roman nog moeten lezen, maar het is onnodig om te zeggen dat er nog meer popcultuur-mashups zijn die mensen kunnen vinden, waaronder een shoutout naar de klassieke tienerfilm van John Hughes, The Breakfast Club.

Er is nog geen nieuws over wie de regisseur zou kunnen zijn. Spielberg is momenteel erg druk met postproductiewerk voor West Side Story en bevindt zich in de vroege productiefasen van zijn volgende film, het religieuze drama, The Kidnapping of Edgardo Mortara. Het kan zijn dat hij geen tijd in zijn schema heeft om aan Ready Player Two te werken, maar na zijn uitstekende werk aan het origineel zullen fans ongetwijfeld hopen op zijn terugkeer.

Zal 'Ready Player Two' goed zijn?

Waden
Waden

Ready Player One was een geweldige film, dus het lijkt misschien verrassend dat we deze vraag stellen. Maar hier is het ding. De roman viel niet in goede aarde bij critici. Het is door sommigen verguisd omdat het op zelfparodie afstevent en anderen waren niet tevreden met de manier waarop het de filmreferenties uit de jaren 80 en diverse andere Easter Eggs heeft opgepikt.

Over het omgaan met de brute recensies van het boek, heeft de auteur gezegd:

Natuurlijk, ondanks de negatieve reacties op het boek tot nu toe, kan er nog steeds ruimte zijn voor verbetering bij het vertalen naar het scherm. Steven Spielberg heeft hiermee zijn vorm voorbij, aangezien zowel Jaws als Jurassic Park beter waren dan de romans waarop deze films waren gebaseerd. Als hij de nieuwe film regisseert, kunnen we gerust aannemen dat er positieve veranderingen zullen worden aangebracht. Zelfs als hij deze keer niet aan het roer staat, kunnen er compromissen worden gesloten tussen de auteur en de regisseur om een betere kritische reactie te garanderen, dus het is nog te vroeg om 'game over' te roepen!

Wanneer wordt 'Ready Player Two' uitgebracht?

Het is niet verwonderlijk dat er nog geen releasedatum is. Als Spielberg betrokken is bij de film, kunnen we een releasedatum verwachten eind 2022/zomer 2023, aangezien hij momenteel betrokken is bij zijn andere filmprojecten. Als hij de film niet regisseert, kunnen we het nog steeds niet met zekerheid zeggen. Zoals Cline heeft gezegd, bevindt het zich in de zeer vroege ontwikkelingsfasen, er zal weinig meer bekend zijn totdat er een officiële aankondiging is van studio Warner Bros.

Zonder de mogelijkheid om onszelf virtueel of anderszins in de geesten van de machten in Hollywood te verplaatsen, is dat alles wat we je in dit stadium kunnen vertellen. Toch is het boek nu beschikbaar om te kopen, dus als je je geen zorgen maakt over het ontdekken van plotspoilers, haal dan de stekker uit je schermen en lees het nieuwste werk van Cline om meer te weten te komen.

Aanbevolen: