Awards tonen boycots en andere controverses in de afgelopen jaren

Inhoudsopgave:

Awards tonen boycots en andere controverses in de afgelopen jaren
Awards tonen boycots en andere controverses in de afgelopen jaren
Anonim

Het is bijna tijd voor het prijsseizoen en de komende Emmy Awards zijn niet zonder controverse. Elk jaar raken fans en zelfs de acteurs verstrikt in snubs en verrassende overwinningen. De Television Academy maakte de genomineerden voor de Emmy Awards 2022 op 12 juli 2022 bekend.

Nu streaming-sites steeds meer de norm worden voor het bekijken van series, worden productieknikken lastig. Bovendien zijn de categorieën dit jaar een beetje anders, wat sommige shows boos maakt. Natuurlijk zijn het controverses en kan het zelfs een boycot zijn bij de prijsuitreiking. Dit is echter niet de eerste boycot of controverse die een prijsuitreiking bedreigt.

8 Dave Chappell's Nominatie

Dave Chappell blijft chaos veroorzaken met zijn niet-politiek correcte grappen en ongevoelige opmerkingen. Onlangs kreeg John Mulaney terugslag voor het optreden met Chappell. Ondanks de terugslag van zijn Netflix-functieshow, verdiende Chappell nog steeds een Emmy-nominatie. Medekomieken en tv-fans dreigen hierdoor de awardshow niet te kijken of te steunen.

7 2021 Emmy Award Categorie Controverse

In januari 2021 kondigde de Television Academy aan dat ze de categorieën van de jaarlijkse Emmy Awards zouden wijzigen. Het is een kleine verandering, een samensmelting tussen de categorie late night series en de categorie sketch comedy series, maar toch een verandering die volgens velen oneerlijk is. De samenvoeging zorgt ervoor dat shows zoals Saturday Night Live het opnemen tegen shows zoals The Daily Show With Trevor Noah.

6 Hoe zit het met de uitreiking van de Emmy Award dit jaar?

De problemen als gevolg van de samenvoeging van de Emmy-categorie in 2021 hebben zichzelf dit jaar opgelost. Niemand boycotte de ceremonie, toch had het weinig zin met het uitbreiden van streamingdiensten en series. Dit jaar is er een categorie Variety Talk Series met de show van John Oliver, de favoriet om te winnen en de talkshow van Jimmy Fallon. Afzonderlijk is er een Variety Sketch-serie, die slechts twee genomineerden heeft: SNL en A Black Lady Sketch Show.

5 John Leguizamo

In 2020 boycotte een prominente acteur de Emmy Awards. John Leguizamo besloot stelling te nemen tegen het gebrek aan Latinx-genomineerden en zei zelfs: "Wat heeft het voor zin" met betrekking tot het bijwonen van de ceremonie. Leguizamo staat bekend om zijn rollen in Moulin Rouge en Encanto. Hij had net zijn regiedebuut gemaakt voor de Emmy's van 2020.

4 Wie heeft er nog meer gedreigd prijsuitreikingen te boycotten?

Hoewel de Emmy Awards zeker voor controverse zorgen, krijgen de Oscars de neiging om nog meer aandacht te trekken. Vanity Fair meldde dat Jack Nicolson in 2003 probeerde andere genomineerde acteurs ertoe te brengen de ceremonie te boycotten om te protesteren tegen de betrokkenheid van de Verenigde Staten bij de oorlog in Irak. Het gebeurde uiteindelijk niet omdat de andere acteurs het op dat moment niet het juiste vonden om te doen, volgens Adrien Brody.

3 Golden Globes-controverse

Velen zullen zich de universele weerslag van Golden Globe-ceremonies herinneren die de afgelopen jaren zijn ontstaan. De HFPA, de organisatie die de winnaars van de ceremonies nomineert en toekent, blijft bij hun nominaties blijk geven van minachting voor diversiteit. Het is zo erg geworden dat NBC weigerde de ceremonie van 2022 uit te zenden, en beroemdheden, waaronder Tom Cruise, hebben zelfs hun zuurverdiende prijstrofeeën teruggegeven.

2 Heeft de OscarsSoWhite-beweging boycots veroorzaakt?

Velen zullen zich de controverse over de Academy Awards in 2015 herinneren over het gebrek aan raciale diversiteit in de lijst met genomineerden en winnaars. De hashtag begon op Twitter toen mensen de Academie begonnen te roepen omdat ze alleen blanke acteurs of crewleden als Oscar-winnaars accepteerden. Het jaar daarop bleef de lijst met genomineerden gebrek aan diversiteit, wat leidde tot gesprekken over boycots. Veel kijkers boycotten het kijken naar of het volgen van de ceremonie.

1 Boycots over vaccinatievereisten

In februari 2022 verklaarde Yellowstone-acteur Forrie J. Smith op Instagram dat hij de SAG Awards zou boycotten vanwege hun COVID-19-vaccinatie-eis. Hij zei dat hij zich niet zou laten vaccineren voor het evenement. Zeer weinig beroemdheden protesteerden tegen vaccinatievereisten voor evenementen tijdens de pandemie, maar Smith sloot zich aan bij Nikki Minaj als een andere publieke figuur om evenementen te vermijden vanwege de vereisten.

Aanbevolen: