Dit is waarom Edward Norton de afgelopen jaren niet in meer films is verschenen

Inhoudsopgave:

Dit is waarom Edward Norton de afgelopen jaren niet in meer films is verschenen
Dit is waarom Edward Norton de afgelopen jaren niet in meer films is verschenen
Anonim

Amerikaanse acteur en filmmaker Edward Norton heeft in de loop van zijn carrière meerdere prijzen en nominaties ontvangen. Hij heeft zijn derde Oscar verdiend voor zijn optreden in de film Birdman in 2015. Het volstaat te zeggen dat hij een ongelooflijk getalenteerde acteur is. Ondanks zijn talent en roem leek Norton de afgelopen jaren beperkte films te hebben. Norton leek in Hollywood een behoorlijke reputatie te hebben opgebouwd als pretentieuze acteur die egoïstisch is en moeilijk om mee samen te werken. Dat is misschien een van de factoren geweest waarom hij niet veel in de recente films speelde, maar er is meer aan de hand. Bekijk waarom Edward Norton de afgelopen jaren niet in films speelde.

8 Ontslagen uit Marvel-projecten vanwege bemoeienis

Voordat Mark Ruffalo in 2012 zelfs de rol van Bruce Banner of de Hulk overnam, speelde Edward Norton de rol in 2008. Toen Marvel Studios de rechten voor de franchise van Incredible Hulk van Universal terugkreeg, lieten ze Edward Norton spelen de hoofdrol. Marvel koos voor een reboot na een slecht gemaakte versie van de franchise en huurde Zak Penn in om het scenario te schrijven. Destijds stemde Edward Norton ermee in om de rol op zich te nemen, op voorwaarde dat alle suggesties die hij deed in de film zouden worden verwerkt. Echter, Norton deed een substantiële herschrijving van het script weken voordat het filmen begon en regisseur Louis Leterrier nam zoveel mogelijk script op dat Norton had geschreven samen met het script dat Penn schreef. De film resulteerde echter in een rommelige en ingewikkelde snit die de Marvel-executives haatten. Ze bestelden uiteindelijk een nieuwe om meer actie en minder dialoog en karakterontwikkeling toe te voegen. Marvel had een hekel aan de bemoeienis van Norton en verving hem uiteindelijk door Mark Ruffalo.

7 Hij is geen fan van sequels

Als je door de filmografie van Edward Norton kijkt, kun je zien dat hij geen sequels maakt. Toen hem werd gevraagd naar zijn verwijdering in het Marvel-project, merkte Norton aanvankelijk op dat hij het niet echt leuk vond om in de film te werken en hoopte dat de nieuwe film goed zou uitpakken. Ongeveer vier jaar later veranderde hij echter zijn deuntje en gaf hij toe dat hij het leuk vond om de film te maken. Hij voegde eraan toe dat de tijd die mensen besteden aan het maken van sequels en het uitbrengen ervan één keer kan worden gedaan, maar als je het meerdere keren moet doen, kan het een pak zijn dat moeilijk te verwijderen is, omdat je hetzelfde moet spelen teken voor een aantal keren.

6 Hij wil dat dingen op zijn manier gedaan worden

Toen de opnames van Silence of the Lambs prequel Red Dragon in 2002, verscheen de acteur op de set om de scènes van zijn FBI-profiler Will Graham-personage te filmen. Bij zijn aankomst kwam hij echter een beetje te voorbereid aan dat hij kwam met zijn volledig ongevraagde eigen scriptpagina's die hij op zich nam om te schrijven. Hij eiste dat de regisseur het script zou opnemen dat hij had geschreven. Noch de regisseur, noch de producenten waren echter onder de indruk van zijn script en er volgden ruzies tussen hen.

5 Een productiebedrijf had genoeg van Nortons koppigheid

Paramount Pictures liet Edward Norton in 1995 spelen als het duivelse genie Aaron Stampler in Primal Fear. Het genoemde contract kwam met een contract van drie foto's, wat betekent dat Norton verplicht is om nog twee films voor Paramount te maken. Echter, na twee jaar suggereren rapporten dat Norton zijn overeenkomst met de productie-outfit wilde afdingen op slechts één extra film in plaats van 2. Hij voegde er ook aan toe dat ze binnen 18 maanden een passende film voor hem moesten vinden, een project dat ze allebei leuk vonden. Als ze niet tot overeenstemming konden komen, had het bedrijf ongeveer 24 maanden om hem een film toe te wijzen. Paramount liet hem uiteindelijk de film The Italian Job maken in 2002, maar Norton is daar niet blij mee. Hij vond de film niet leuk, maar moest het doen, anders wordt hij aangeklaagd door Paramount als hij de rol afwijst.

4 Hij vindt het heerlijk om achter de camera te staan

In plaats van een rol op het scherm te spelen, werkt hij graag achter de schermen. Behalve dat hij acteur is, staat hij bekend als producer en regisseur, wat misschien de reden is waarom hij niet vaak in films te zien is. Een van de acteurs die met hem samenwerkte, de Amerikaanse acteur en komiek Seth Rogen, merkte op dat hij een genie is achter de camera. De twee werkten samen aan de film Sausage Party en Rogen vertelde de Deadline dat Norton een van de mensen was die hij voor het eerst vertelde toen hij met Evan Goldberg op het idee voor de film kwam. Rogen voegde eraan toe dat Norton aan boord was en de film wilde maken.

3 Zijn recente project was een flop

Edward Nortons filmografie draait helemaal om creativiteit en innovatie. Helaas kan dit soms betekenen dat het niet zo populair zou zijn onder de kijkers en kan leiden tot lage kassaresultaten. Een van zijn films, Collateral Beauty, uitgebracht in 2016, flopte aan de kassa, ook al is de film een met sterren bezaaide film met Helen Mirren, de Amerikaanse acteur Will Smith en Keira Knightley in de cast. De film bracht slechts $ 31 miljoen op in de VS

2 Hij kan het gewoon niet helpen dat hij de touwtjes in handen wil hebben

In de afgelopen twee decennia speelde Norton in verschillende films en hij is een van de meest getalenteerde acteurs in Hollywood. Zijn talent brengt echter een grote verantwoordelijkheid met zich mee, aangezien hij het gevoel heeft dat hij input moet geven over zijn karakter om zijn rol beter te maken. Norton is van mening dat de scripts van de films waarin hij speelt kunnen worden aangepast met zijn artistieke werk. Helaas bespreekt hij dit vaak niet met de regisseur en producenten van de film, wat zeker tot onenigheid zou leiden.

1 Hij wilde zich op zijn gezin concentreren

Norton nam het persoonlijk op zich om het rustiger aan te doen in Hollywood om tijd te maken voor zijn gezin. Hij heeft er bewust voor gekozen om een stap terug te doen uit de branche en prioriteit te geven aan wat voor hem belangrijker is. Toen hem werd gevraagd naar zijn beslissing om het filmen te vertragen, zei hij dat het voor het persoonlijke en gezinsleven is. Hoewel hij de wens heeft om een balans te vinden tussen carrière en gezin, moest hij zich uiteindelijk eerst op zijn gezin concentreren.

Aanbevolen: