Drake, Kris Jenner en andere beroemdheden tonen respect voor de erfenis van Virgil Abloh terwijl hij sterft op 41-jarige leeftijd

Inhoudsopgave:

Drake, Kris Jenner en andere beroemdheden tonen respect voor de erfenis van Virgil Abloh terwijl hij sterft op 41-jarige leeftijd
Drake, Kris Jenner en andere beroemdheden tonen respect voor de erfenis van Virgil Abloh terwijl hij sterft op 41-jarige leeftijd
Anonim

Beroemdheden delen op sociale media een eerbetoon aan modeontwerper Virgil Abloh na het nieuws van zijn overlijden. Vertegenwoordigers kondigden eerder vandaag aan dat de eenenveertigjarige ontwerper is overleden na een privégevecht van twee jaar met hartangiosarcoom.

Mensen zoals Kris Jenner, Drake en Hailey Bieber hebben foto's van en met de ontwerper geplaatst. Bieber plaatste een foto op Instagram met haar en Abloh in haar opvallende trouwjurk, een jurk die speciaal voor haar is ontworpen door Abloh.

Andere beroemdheden die hulde aan hem hebben gebracht, zijn onder meer Pharrel, BTS en hoofdredacteur Nina Garcia van Elle. Garcia heeft bij verschillende gelegenheden met Abloh samengewerkt en tweette: "jij bent de belangrijkste inspiratiebron van een nieuwe generatie makers, geraakt door je artistieke en caleidoscopische gevoeligheid."

Wie was Virgil Abloh?

Abloh, geboren in Illinois, studeerde aanvankelijk civiele techniek en architectuur voordat hij naam maakte in de modewereld. Zijn carrière groeide nadat hij samenwerkte met kunstenaar Kanye West. Vanaf dat moment groeide de ontwerperscarrière en in 2018 werd hij artistiek directeur van de herenkledingcollectie van Louis Vuitton. Later werd hij de oprichter en chief executive officer van het in Milaan gevestigde label Off-White. Het modehuis werd opgericht in 2012 en is sindsdien een imperium geworden.

Een vertegenwoordiger plaatste een verklaring en eerbetoon op Instagram met betrekking tot het plotselinge overlijden van de ontwerper en zei: "Hij koos ervoor om zijn strijd privé te doorstaan sinds zijn diagnose in 2019, waarbij hij talloze uitdagende behandelingen onderging, terwijl hij verschillende belangrijke instellingen hielp die zich uitstrekken over mode, kunst en cultuur. Het ging verder over zijn werk en wat het voor hem betekende. "Virgil werd gedreven door zijn toewijding aan zijn vak en zijn missie om deuren voor anderen te openen en wegen te creëren voor meer gelijkheid in kunst en design. Hij zei vaak: "Alles wat ik doe is voor de 17-jarige versie van mezelf, "ik geloofde diep in de kracht van kunst om toekomstige generaties te inspireren."

Beroemdheden en geliefden brengen hulde aan Virgil

Off-White plaatste kort een eerbetoon op hun Instagram aan de overleden ontwerper en besprak wie hij was in de ogen van het modehuis. "Virgil was een genie, een visionair, maar bovenal was hij familie. Er zijn geen woorden om het verlies te beschrijven dat zijn overlijden in ons leven achterlaat. Zijn legende, zijn liefde en zijn geest zullen voor altijd bij ons blijven."

Abloh wordt overleefd door zijn vrouw Shannon en zijn kinderen Gray en Lowe. De familie heeft sindsdien om privacy gevraagd en zijn familie heeft sindsdien geen verklaringen over zijn dood aan de pers gegeven.

Aanbevolen: