Wie is Olivia DeJonge? Interessante feiten over de rijzende ster van Elvis en haar welvarende carrière

Inhoudsopgave:

Wie is Olivia DeJonge? Interessante feiten over de rijzende ster van Elvis en haar welvarende carrière
Wie is Olivia DeJonge? Interessante feiten over de rijzende ster van Elvis en haar welvarende carrière
Anonim

Austin Butler heeft deze zomer misschien veel bloemen meegenomen voor zijn hilarische optreden als de King of Rock and Roll, Elvis Presley, in Elvis van Baz Luhrmann - maar er was nog een ster in de maak, Olivia DeJonge. Ze neemt de rol aan van Priscilla Presley, de voormalige vrouw van de koning met wie hij van 1967 tot 1973 in het huwelijksbootje stapte. Ze diende als Elvis' moreel kompas voor zijn uiteindelijke overlijden in 1977 en hun tumultueuze relatie wordt in deze film zo tragisch mooi geportretteerd.

Vanuit commercieel oogpunt bereikte Elvis een uitstekend aantal aan de kassa en scoorde maar liefst $ 270.6 miljoen van het budget van $ 85 miljoen. Voor zowel Austin als Olivia was het de rol van hun leven en schoot hun carrière naar hele nieuwe hoogten. Dus, wat wordt de volgende saga in de carrière van Olivia DeJonge?

8 Waar Olivia DeJonge vandaan komt

Olivia DeJonge werd geboren in Melbourne, de hoofdstad van de Australische staat Victoria op 30 april 1998. Uiteindelijk verhuisde ze later in haar leven naar Perth en studeerde aan het Presbyterian Ladies' College voor meisjes. Ze begon op 12-jarige leeftijd met acteren terwijl ze haar schoolwerk deed en haar vader zou haar naar audities brengen.

Een jaar later ontmoette ze een agent in de VS, zoals ze zich herinnerde in een interview met W, "Ze waren zo chill over de hele zaak. Mijn agenten vertelden hen, ik denk dat je dit een beetje moet opvatten serieuzer omdat ze er een goede carrière van zou kunnen maken."

7 Wat was het filmdebuut van Olivia DeJonge?

In 2014 arriveerde het speelfilmdebuut van Olivia DeJonge in The Sisterhood of Night. Gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal van Steven Millhauser uit 1994, beschrijft de mysterieuze thrillerfilm een groep meisjes die 's nachts diep in het bos aan een gevaarlijk ritueel beginnen. Ze kreeg de rol nadat ze in verschillende korte indiefilms was verschenen, zowel lokaal als internationaal.

6 De rol van Olivia DeJonge in een M. Night Shyamalan-film

Een jaar na The Sisterhood of Night kreeg Olivia DeJonge de hoofdrol in de thriller The Visit van M. Night Shyamalan. De film speelt de rol van een van de twee jonge broers en zussen die hun vervreemde grootouders bezoeken, en dient ook als de terugkeer van de regisseur na een reeks filmische flops. Het bereikte bijna de $ 100 miljoen box office bruto uit zijn "slechts" $ 5 miljoen budget.

5 Hoe oud was Olivia DeJonge toen ze de rol van Priscilla Presley kreeg

Op 22-jarige leeftijd kreeg Olivia DeJonge de rol van Priscilla Presley. Op dat moment was het filmproces onderbroken vanwege de aanhoudende gezondheidscrisis, maar ze herinnerde zich dat ze "nerveus" was toen ze de regisseur ontmoette. Ze vertelde Vogue Australia, "Toen ik hem voor het eerst ontmoette, was ik zo, zo nerveus. Ik deed één auditie en dat was het … Ik wil natuurlijk het beste werk doen dat ik kan, authentiek voor Priscilla zelf, omdat ze nog steeds leeft"

4 Olivia DeJonge is altijd al gefascineerd geweest door het werk van Baz Luhrmann

Grappig genoeg is Olivia DeJonge altijd al een fan geweest van het werk van Baz Luhrmann. In een interview met Aussie outlet The AU Review, vermeldt ze dat ze een grote fan is van zijn 1996 bewerking van Romeo + Juliet met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio en Claire Danes.

Ze noemde het een van de beste die ooit is gemaakt en zei: "Ik heb die film eigenlijk bestudeerd in de 9e klas. Een grappige kleine cirkel. Maar ja, ik heb er een essay over geschreven. Ik zou dat essay moeten vinden en laat het hem zien. Hij kan het tot 10 beoordelen."

3 Olivia DeJonge in Netflix' tienerdrama The Society

Je kent Olivia DeJonge misschien van haar doorbraakrol als Elle in Netflix's populaire maar kortstondige serie The Society. De show, die in 2019 werd uitgezonden, vertelt het verhaal van een groep tieners die hun beschaving vanaf de grond moeten opbouwen nadat de rest van de bevolking van de stad is verdwenen. Helaas werd de show na slechts één seizoen geannuleerd vanwege de COVID-19-gerelateerde crisis, maar de actrice heeft geen moment gemist om verder te gaan met haar carrière.

2 Olivia DeJonge was in de trap van Antonio Campos op HBO

Naast Elvis heeft de 24-jarige actrice zich dit jaar bezig gehouden met HBO's nieuwste true-crime-serie The Staircase. Gemaakt door Antonio Campos op de gelijknamige docuserie uit 2004, volgt de serie schrijver Michael Peterson die is veroordeeld voor de moord op zijn vrouw onderaan de trap van hun huis.

Olivia DeJonge portretteert Caitlin, de dochter van de overleden vrouw uit haar eerste huwelijk.

1 Wat heeft Priscilla Presley gezegd over het portret van Olivia DeJonge?

Het moet een intimiderende klus zijn om een echt persoon te portretteren, laat staan de enige echte Priscilla Presley, en Olivia DeJonge heeft er talloze keren over gesproken. Ze vertelde de Britse Vogue in een interview in juni 2022: "Ik herinner me dat ik me erg geïntimideerd voelde toen ik de rol kreeg, maar als je het uitkleedt, ze was 21 of 22", en aan Elle Australia over Priscilla's reactie op de film, "zei ze mooie mooie dingen."

Aanbevolen: