Wie is Alice Merton? Interessante feiten over de 'No Roots'-zangeres en haar opkomst naar TikTok-faam

Inhoudsopgave:

Wie is Alice Merton? Interessante feiten over de 'No Roots'-zangeres en haar opkomst naar TikTok-faam
Wie is Alice Merton? Interessante feiten over de 'No Roots'-zangeres en haar opkomst naar TikTok-faam
Anonim

TikTok is de nieuwe speeltuin voor zangers om hun publiek te bereiken. In tegenstelling tot de overtuiging van sommigen dat het muziek vernietigt, omdat veel songwriters nu alleen gefocust zijn op het verkrijgen van dat momentum van 15 seconden, helpt TikTok muzikanten om een nieuw publiek te bereiken. Dankzij dit platform zijn er zelfs veel toen nog onbekende artiesten ontdekt, en het is een behoorlijk getalenteerd stel.

Een van de gevallen is Alice Merton, wiens debuutnummer "No Roots" in maart 2021 viraal begon te gaan op TikTok. Tot dit schrijven hebben miljoenen video's de 20-seconden audio van het nummer gebruikt, en het lijkt niet snel dood te gaan. Dus, wat is het om te weten over de zangeres, en wat zijn haar volgende stappen na een "carrière-opleving" op de app voor het delen van video's? Hier is een blik op het leven van Alice Merton en haar opkomst naar TikTok-faam.

6 Het vroege leven van Alice Merton

De crooner komt uit Frankfurt, Duitsland, waar ze in september 1993 werd geboren in een gemengd gezin van een Duitse moeder en een in Ierland geboren vader. Toen ze opgroeide, verhuisde de jonge Alice nogal wat. Ze had tot haar dertiende in Connecticut gewoond voordat ze naar Ontario, Canada verhuisde. Haar familie keerde kort daarna terug naar München om haar middelbare schoolopleiding af te maken. Ze verhuisde na haar afstuderen naar Londen, Engeland.

"Het leven op verschillende plaatsen heeft mijn muziek op verschillende manieren beïnvloed. Toen ik opgroeide in Canada luisterde ik naar veel klassieke muziek, zelfs opera. Ik weet niet waarom, maar ik was geobsedeerd door opera "Ik denk dat veel van de melodieën nog steeds in mijn hoofd rondzwemmen, wat een van de redenen is waarom ik van goede melodieën houd", herinnert ze zich in een interview met Lemonade Magazine.

5 Alice Merton's 'No Roots' werd meer dan 6 jaar geleden uitgebracht

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, waar alleen nieuwe en fel uitgebrachte nummers een boost krijgen op TikTok, is Alice's "No Roots" een nummer van zes jaar geleden. "No Roots", uitgebracht op 2 december 2016, is Alice's debuutsingle onder haar oude stempel Paper Records International. Haar ervaring met het nomadische verleden heeft het lied gevormd tot waar het nu is. Ze klaagt: "Ik bouw een huis en wacht tot iemand het afbreekt / Verpak het dan in dozen, ga op weg naar de volgende stad rennend / Omdat ik herinneringen heb en reis als zigeuners in de nacht."

4 Alice Merton's debuutstudio-album, "Mint", werd uitgebracht in 2019

Na het matige succes van "No Roots", dat in verschillende landen zoals Duitsland, Italië, Polen, Frankrijk en Zwitserland in kaart werd gebracht, volgde Alice het op met haar debuutalbum. Het project, getiteld No Mint, bevat singles als "No Roots" en "Lash Out", die eerder op haar debuut-EP stonden. Het album bevat elementen van dance-pop met hier en daar een vleugje jazz, en ze bracht het eind 2019 opnieuw uit met vier extra nummers.

"Ik probeerde dit ene ding te vinden dat alle ervaringen vatte die ik de afgelopen drie jaar heb meegemaakt. Ik kon het niet vinden. Ik dacht vier maanden na en plotseling was ik gewoon vriendelijk of werd op een ochtend wakker, en geen grapje, ik wist gewoon dat het MINT moest heten!, "herinnerde ze zich het creatieve proces in een interview in 2019 met Atwood Magazine.

3 Alice Merton coachte op de Duitse editie van 'The Voice'

Naast zingen, verzekerde Alice Merton zich ook van een coachingsplaats in het negende seizoen van The Voice uit Duitsland. Ze werd de eerste vrouwelijke coach die de serie won, tikte de Indonesische Claudia Emmanuela Santoso in de finale en voerde haar originele lied "Goodbye" uit in de finale. Ze won met 46,39 procent, een verbluffend aantal stemmen, waarmee ze de eerste Aziatische was die het evenement won.

2 Alice Merton's reis naar de V. S

Nadat Alice in Europa buzz had veroorzaakt, waagde Alice zich op de Amerikaanse markt door in 2017 een lucratieve deal te ondertekenen met de indie-imprint Mom + Pop Music uit New York. Het label, dat werd opgericht in 2008, biedt momenteel onderdak aan onder meer onafhankelijke artiesten zoals Tash Sultana, Beach Bunny, Orion Sun, Del Water Gap, Alina Baraz en meer.

"Wat ik doe is het nemen van verschillende delen van 'No Roots', of het nu het zigeunergedeelte of het gatengedeelte is of iets nodig hebben om te blijven, [en] ik stop dat allemaal in verschillende nummers, "ze uitgelegd aan Billboard. "'No Roots' is als de stengel, en de andere nummers vertakken zich."

1 Wat volgt er voor Alice Merton?

Dus, wat is de toekomst voor Alice Merton? Ze maakt zich nu op voor een aanstaande saga van haar carrière: een tweede album met de titel S. I. D. E. S. Op zoek naar 15 nummers voor de tracklist van het project, S. I. D. E. S. wordt in juni 2022 uitgebracht. Ze vestigt zich momenteel in Berlijn, maar brengt vaak tijd door met haar familie in Engeland.

"S. I. D. E. S. vertelt mijn verhaal over hoe ik de afgelopen jaren heb ervaren. Het is een samenvatting van de ups en vele downs, de psychologische uitdagingen waarmee ik werd geconfronteerd, en op de een of andere manier beseffend dat er altijd een andere kant aan het verhaal zal zijn - de vraag is gewoon hoe en wanneer kom je daar, "zei ze.

Aanbevolen: