10 Interessante feiten over 'The Newsroom' van Aaron Sorkin

Inhoudsopgave:

10 Interessante feiten over 'The Newsroom' van Aaron Sorkin
10 Interessante feiten over 'The Newsroom' van Aaron Sorkin
Anonim

Met meerdere streamingdiensten vallen er voortdurend nieuwe tv-series, en entertainmentreuzen zoals Marvel creëren filmkoppelingen en meer. Op internet betekent fandom en trivia-fanaten echter dat oude tv-series nooit echt verdwijnen - soms terugkomen om hun makers te achtervolgen met slechte publiciteit.

Aaron Sorkin's West Wing is misschien wel de bekendste van zijn tv-projecten, maar The Newsroom heeft nog steeds zijn fans - en degenen die nog steeds discussiëren over de kwesties die het opriep over het maken van nieuws op kabel-tv.

De serie speelde Jeff Daniels als nieuwsanker Will McAvoy, samen met zijn bemanning en het team van het fictieve Atlantis Cable News (ACN). Het duurde slechts 25 afleveringen en drie seizoenen, maar wordt nog steeds door veel fans herinnerd.

10 Aaron Sorkin werkte al ongeveer twee jaar aan de show

Aaron-Sorkin-schrijver
Aaron-Sorkin-schrijver

Toen hij in 2009 nog aan het scenario werkte voor The Social Network, werkte Sorkin naar verluidt al aan een serie die een kijkje achter de schermen nam van de 24-uurs productie van kabelnieuws. Twee van zijn eerdere projecten, Sports Night en Studio 60 op de Sunset Strip, hadden een vergelijkbare benadering van fictieve tv-series. Hij onthulde dat de deal begin 2011 was bezegeld. Voor onderzoek ging hij van de camera af bij MSNBC's Countdown met Keith Olbermann, Hardball met Chris Matthews en andere kabelnieuwsshows.

9 Sorkin zei dat hij wilde dat de serie 'romantisch, roekeloos' zou zijn

Aaron Sorkin - The Newsroom
Aaron Sorkin - The Newsroom

Tijdens de première van de serie zei hij tegen Hollywood Reporter: "Dit is bedoeld als een idealistische, romantische, roekeloze, soms komische maar zeer optimistische, opwaartse blik op een groep mensen die vaak cynisch worden bekeken. Sorkin hield een privévertoning voor mediatypes als Piers Morgan, Bryant Gumbel en Regis Philbin. "Het was echt een emotionele avond; ze zagen zichzelf als de helden van het verhaal - en ze zijn de helden van het verhaal - en ik denk dat ze het gevoel hadden: 'Eindelijk noemt iemand ons geen slechte namen.'"

8 Aaron Sorkin zegt dat de beroemde toespraak 'Amerika is niet het beste land' verkeerd werd begrepen

Jeff Daniels - Amerika is niet het beste land
Jeff Daniels - Amerika is niet het beste land

Sorkin legde een misverstand met een beroemde scène in de serie uit aan de Hollywood Reporter. “Zonder dat ik het me realiseerde, gaf ik een verkeerde indruk, twee verkeerde indrukken. Een daarvan was Will McAvoy's toespraak 'Amerika is niet het beste land ter wereld',' legde hij uit. 'Wat ik aan het schrijven was, was een scène over een man met een zenuwinzinking. En nu in het auditorium van Northwestern was het: 'Ik ben gek als een hel en ik pik het niet meer.' Ik was Amerika geen les aan het geven over wat er mis mee was.'

7 Hij probeerde journalisten niet te vertellen wat ze moesten doen

De redactiekamer
De redactiekamer

De maker van de serie zei dat zijn motieven bij het schrijven van sommige van de Newsroom-afleveringen – vooral in seizoen 1, toen ze rechtstreeks verband hielden met echte gebeurtenissen – nooit waren om tot echte journalisten te prediken.

Hij noemde het voor een menigte op het Tribeca Film Festival in 2014, net voor de première van seizoen 3, zoals geciteerd in Buzzfeed. “Dus ik probeerde het niet en ik ben niet in staat om een professionele journalist een lesje te leren. Dat was niet mijn bedoeling en het is ook nooit mijn bedoeling om je een lesje te leren of je te proberen te overtuigen of zoiets.”

6 Marisa Tomei zou co-ster worden

marisa tomei als tante may
marisa tomei als tante may

Actrice Marisa Tomei bevond zich in de latere stadia van de onderhandelingen over de rol van Mackenzie McHale, de uitvoerend producent van de fictieve nieuwsshow. De onderhandelingen zijn echter op het laatste moment stukgelopen, mogelijk door planningsconflicten. Wat de reden ook was, de rol ging naar de Britse actrice Emily Mortimer. Tomei zou slechts een van de vele opmerkelijke castleden zijn geweest, waaronder de verslaggever van Olivia Munn, Jane Fonda als de CEO van het netwerk, Terry Crews als lijfwacht en David Harbor van Stranger Things als een ander anker op het netwerk.

5 Sorkin was van plan Chris Matthews en Andrew Breitbart uit te nodigen voor de show

NIEUWSKAMER Emily Mortimer en Jane Fonda
NIEUWSKAMER Emily Mortimer en Jane Fonda

Volgens een rapport geciteerd in Vulture, wilde Sorkin Chris Matthews, de MSNBC-host die hij had geschaduwd, en Andrew Breitbart meenemen naar de show voor een scène waar ze een rondetafeldebat zouden houden. Dat had in de pilot-aflevering moeten gebeuren. Het gerucht ging dat MSNBC het idee afremde vanwege de waargenomen politiek van de show, waardoor linkse media er slecht uitzag. Matthew's zoon Thomas werd echter onderdeel van de reguliere cast als Martin Stallworth, associate producer.

4 'The Newsroom' was al bezet - door een cult-Canadese tv-show

Aaron-Sorkin-The-Newsroom
Aaron-Sorkin-The-Newsroom

Toen HBO in 2011 naar het U. S. Patent and Trademark Office ging om het handelsmerk voor The Newsroom in te dienen, ontdekten ze een andere show met dezelfde naam door een Canadese komiek. Het comedy-drama had gedraaid op het Canadese CBC-netwerk, evenals op een paar openbare televisiestations in de VS.

Er waren hoofdartikelen in de Canadese media over de nieuwe show die de naam kreeg. Nadat de nieuwe Newsroom in 2012 in première ging, onthulde de maker van de Canadese show, Ken Finkleman, aan de Daily Beast dat ze eerst om zijn toestemming hadden gevraagd.

3 De seriepremière was bijna net zo populair als GoT

de redactiekamer
de redactiekamer

De première van de serie in 2012 trok 2,1 miljoen kijkers, waardoor het destijds een van de best beoordeelde premières was. Game of Thrones, ter vergelijking, trok 2,2 miljoen kijkers bij zijn debuut in 2010. Een deel van die populariteit was mogelijk te wijten aan het feit dat de eerste aflevering gratis te bekijken was op meerdere platforms. De première van het tweede seizoen ging iets omhoog naar 2,3 miljoen kijkers. Ondanks het feit dat de recensies over het algemeen positief waren in seizoen 3, zag Sorkin het, samen met zijn vorige serie, als een mislukking.

2 De serie heeft meerdere prijzen gewonnen

jeff-daniels-the-newsroom
jeff-daniels-the-newsroom

Ondanks Sorkins eigen twijfels over de serie en enigszins gemengde recensies, kreeg The Newsroom in het eerste seizoen in 2012 een Critic's Choice Television Award voor de meest opwindende nieuwe serie. Star Jeff Daniels werd hetzelfde jaar genomineerd voor een Screen Actors Guild Award voor uitstekende prestaties door een mannelijke acteur in een dramaserie, maar won niet. Hij nam echter wel de hardware mee naar huis voor Outstanding Lead Actor in a Drama Series tijdens de 65e Primetime Emmy Awards, die in 2013 werden gehouden.

1 Olivia Munn hintte op een reboot in 2019 – maar Sorkin schoot het neer

de-redactie-hbo-finale
de-redactie-hbo-finale

In februari 2019 zei Olivia Munn, die verslaggever Sloan Sabbith had gespeeld, in een interview dat zij en co-ster Tom Sadoski, die Don Keefer (haar vriend op het scherm) speelde met Sorkin hadden gesproken over de voorstelling terugbrengen. Op The Late Late Show vroeg James Corden Sorkin naar het idee, maar Sorkin schoot het neer. "Ik wou dat de show nu in de lucht was", zei hij. “Ik zou het nu graag willen schrijven. Maar er komen nog andere dingen aan. Ik heb geen plannen om terug te keren.”

Aanbevolen: