Wie is Jenna Ortega? Interessante feiten over de rijzende ster van Hollywood

Inhoudsopgave:

Wie is Jenna Ortega? Interessante feiten over de rijzende ster van Hollywood
Wie is Jenna Ortega? Interessante feiten over de rijzende ster van Hollywood
Anonim

Jenna Ortega heeft de laatste tijd haar momentum gekregen. De recente slasherfilm van de 19-jarige Disney-afgestudeerde, Scream, eert de erfenis van wijlen regisseur Wes Craven en zet de naam van de actrice naar voren als een van de meest opwindende Hollywood-vooruitzichten. Het werd uiteindelijk een van de meest winstgevende films van het jaar tot aan dit schrijven, naast films als The Batman, Uncharted, Death on the Nile en meer.

"Het is een voortzetting van het verhaal - we proberen niets opnieuw te doen; we proberen gewoon de wereld uit te breiden en het te introduceren aan een publiek dat misschien niet zo bekend is", vertelde ze aan The Hollywood Reporter, "en geef fans van de franchise ook wat nieuwe opwinding en een nieuwe kijk op de originele personages."

Dat gezegd hebbende, er zijn nog steeds veel verhalen te vertellen over de jonge actrice. Ze kreeg bekendheid nadat ze in de hoofdrol speelde op Disney Channel, waarna ze het volgde met een paar televisiehits zoals Jij en Yes Day. Hier zijn enkele interessante feiten over Jenna en wat de toekomst in petto heeft voor de rijzende ster.

6 Ondanks haar jonge leeftijd heeft Jenna Ortega al veel grote films in haar portfolio

Jenna Ortega begon al op jonge leeftijd geïnteresseerd te raken in podiumkunsten. Na jaren auditie te hebben gedaan, dankzij haar moeder en de hulp van haar agent, maakte de jonge actrice haar debuut met acteren op 10-jarige leeftijd als gastster op de CBS-sitcom Rob voor een aflevering genaamd 'Baby Bug'. Zelfs voordat ze haar stempel op Disney Channel drukte, had ze al acteercredits in succesvolle kaskrakers als Iron Man 3 en Insidious: Chapter 2. Beiden brachten commercieel enorme aantallen binnen, met respectievelijk meer dan $ 1,2 miljard en $ 161 miljoen.

5 Jenna Ortega's werk in 'Jane the Virgin'

Van 2014 tot 2019 werd Jenna gecast als de 10-jarige Jane in de iconische Jane the Virgin. Ze ontmoette collega-actrice Gina Rodriguez, die het titulaire personage op de set speelde en haar vaak aanhaalde als een van haar belangrijkste invloeden in het acteren naast Denzel Washington, Zendaya en Dakota Fanning.

"Ik zie haar altijd op de set en ze is een van de liefste mensen die ik ooit heb ontmoet", vertelde ze aan People, "Ik hou zoveel van haar. Elke keer als ik haar zie, geeft ze me wat leven les."

4 Jenna Ortega op Disney Channel

In die jaren waagde Jenna Ortega zich ook op Disney Channel. Toch had ze haar doorbraak als Harley Diaz in Stuck in the Middle tussen 2016 en 2018. De serie van drie seizoenen draait om haar personage terwijl ze door het leven van een groot gezin navigeert.

"Ik herinner me dat toen dat eenmaal uitkwam, in plaats van op straat te worden gestalkt door kinderen of gezinnen, het vrouwen van middelbare leeftijd waren", herinnerde ze zich in een recent interview over haar overgang van de kinderzender naar volwassen rollen."[Ik dacht] 'Oh wauw, ik bereik een ander publiek.' Je gaat rechtstreeks van Disney naar vloeken en schreeuwen. Ik denk niet dat ik ooit eerder in zo'n wereld was geweest.'

3 Jenna Ortega's terugkerende rol in het tweede seizoen van 'You'

Het is niet altijd gemakkelijk om van Disney over te stappen naar rollen met veel meer volwassen thema's, maar Jenna Ortega voerde het perfect uit in het tweede seizoen van Netflix's You. Het tweede seizoen, waarin de gestoorde en psychotische boekwinkelmanager Joe Goldberg centraal staat, krijgt weer een spannende saga waarin Jenna de 15-jarige zus speelt van Joe's nieuwe buurman in LA. De serie zelf was een enorm succes dat culturele invloeden uitstraalde. Het laatste en derde seizoen is vorig jaar uitgebracht zonder Jenna, en de show is vernieuwd voor het vierde seizoen.

2 Jenna Ortega is een fervent woordvoerder voor mensenrechten

Jenna Ortega is actief in het doneren en helpen van goede doelen, met name voor LGBTQ-rechten, immigratierechten, wapenbeheersing en discriminatie. De 19-jarige filmster steunde Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation in 2016 toen ze het familiefestival "A Time for Heroes" bijwoonde in Smashbox Studios in Culver City, Californië. Ze sprak ook vaak lovende woorden en gebruikte haar platform om de boodschap te verspreiden.

1 Wat houdt de toekomst in voor Jenna Ortega?

Dus, wat is de toekomst voor Jenna Ortega? De carrière van de 19-jarige is nog lang niet op zijn hoogtepunt, maar ondanks dat heeft ze al verzameld waar een acteur van haar leeftijd ooit van zou kunnen dromen. Haar recente film, Scream, was een enorm succes, dus het heeft alleen zin als ze nu op weg is naar haar volgende project.

Jenna's aankomende horror-komedieserie, Wednesday, zal dit jaar op Netflix verschijnen. In hetzelfde interview met Rolling Stone onthulde de actrice dat ze "de meest fysieke transformatie moest ondergaan die ik ooit heb gedaan; ik knip mijn haar, en het is zwart, en maniëristisch, sprekend cadans-wijs, expressie-wijs, Ik probeer deze keer uit een andere gereedschapskist te halen."

Aanbevolen: