Wie is Iko Uwais? Interessante feiten over de schurk 'Expendables 4

Inhoudsopgave:

Wie is Iko Uwais? Interessante feiten over de schurk 'Expendables 4
Wie is Iko Uwais? Interessante feiten over de schurk 'Expendables 4
Anonim

Iko Uwais is meer dan alleen een acteur - hij is een stuntman, vechtchoreograaf en krijgskunstenaar. Op een leeftijd waar een extravagante hoeveelheid CGI en overdreven aangeraakte foto's schaamteloos worden gebruikt in films, is Uwais' aanwezigheid als een tege-g.webp

Onlangs is de acteur getipt als de volgende slechterik in de komende Expendables 4, met in de hoofdrol de tegenpolen van Jason Statham, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren en Randy Couture. Dus, wie is Iko Uwais, en waarom ziet hij er … bekend uit? Om het samen te vatten, hier zijn enkele interessante feiten over de vechtsportster en wat de toekomst voor hem in petto heeft.

6 Iko Uwais Job Before Fame

Geboren in Jakarta, de hoofdstad van Indonesië, vond Iko Uwais zijn liefde voor vechtsporten al op jonge leeftijd. Zijn grootvader was een meester die thuis een silat-vechtsportschool oprichtte. Op 10-jarige leeftijd studeerde Iko de kunst van silat Betawi op de school van zijn oom, Tiga Berantai.

Hij nam zijn vaardigheden verder op de proef door deel te nemen aan tal van competities. Dit omvatte het Nationaal Silat-kampioenschap in 2005, waar hij werd geprezen als de beste speler van het toernooi. Tijdens zijn voorbereiding op competitie na competitie werkte de jonge Iko echter als vrachtwagenchauffeur voor een telecommunicatiebedrijf.

5 Hoe Iko Uwais werd ontdekt

Pas in 2007 ontdekte regisseur Gareth Evans het talent van Iko Uwais. Destijds was de Welshe regisseur bezig met het filmen van een documentaire over silat in Iko's geboorteplaats, toen hij Iko's charisma en natuurlijke aanwezigheid op de camera voelde. De acteur tekende vervolgens een vijfjarig contract bij Gareth's bedrijf en stopte met zijn baan als vrachtwagenchauffeur.

Het acteur-regisseurspaar gebruikte hun chemie om de actiefilm Merantau uit 2009 te testen, waarin Iko de hoofdrol speelde. In 2011 kwamen ze opnieuw samen voor The Raid, een ruige Indonesische versie van Assault on Precinct 13, die Iko's naam als de volgende ster in de vechtkunst katapulteerde. Het vervolg, The Raid 2, werd uitgebracht in 2014.

4 De teleurstellende cameo van Iko Uwais in 'Star Wars: The Force Awakens'

Hoewel Iko Uwais beroemd is in zijn thuisland en in de buurlanden, vond Iko het moeilijk om het westerse publiek te bedienen. Hij en zijn getalenteerde Raid-castmaatjes, Yayan Ruhian en Cecep Arif Rahman, werden gecast in Star Wars: The Force Awakens, maar de cameo was een teleurstellende verspilling van talent. Mensen verwachtten weinig epische gevechtsscènes, aangezien de Indonesiërs leden van een intergalactische criminele bende zouden spelen, maar dat was niet het geval. Iko's talent werd zwaar onderbenut en zijn schermtijd was te beperkt.

3 Iko Uwais in 'Wu Assassins' en de aankomende standalone film

Iko Uwais verzekerde zich van de hoofdrol van Netflix's vechtsporthit Wu Assassins in 2019. krijgskunstvaardigheid tot zijn volle potentieel gedurende de tien afleveringen. De acteur schreef zich aanvankelijk in voor een project als vechtchoreograaf, maar showrunner John Wirth breidde Iko's takenpakket uit nadat hij hoorde over zijn acteercarrière in Indonesië. Een op zichzelf staande vervolgfilm, Fistful of Vengeance, komt dit jaar naar Netflix, waarmee het einde van de seizoensfinale wordt voortgezet.

"Ik was een grote fan van The Raid-films. Maar niemand overwoog zelfs maar om Iko te krijgen. We gingen op zoek naar iemand 'zoals Iko'. Iedereen zei: 'laten we gewoon een man als Iko nemen'. Natuurlijk is het eerste dat daarna in je opkomt, wie is dat? (lacht). Wie is zoals Iko? Niemand", herinnert de regisseur zich in een interview.

2 Iko Uwais heeft twee kinderen

Iko Uwais is een trotse vader van twee dochters, Atreya (geboren in 2013) en Aneska (geboren in 2018), uit zijn relatie met de Indonesische zangeres Audy Item. Het paar stapte in juni 2012 in het huwelijksbootje in een hotel in Jakarta. Het paar moet vaak tijd van elkaar weg zijn, terwijl Iko naar de Verenigde Staten reist om films te filmen.

"Soms ben ik boos op mezelf, maar wat kun je doen? ", zei de acteur in een interview met de Indonesische outlet Suara. "Je moet professioneel zijn. Dat is een antwoord dat niet meer veranderd kan worden, want dit is waar ik voor werk."

1 Wat volgt er voor Iko Uwais?

Dus, wat biedt de toekomst voor het volgende grote ding in de vechtsporten van Hollywood? Iko Uwais is een zeldzaam talent, aangezien er niet zoveel acteurs zijn die hun eigen stunts doen, laat staan ze zelf choreograferen. De grote schurkenrol in The Expendables 4 zou de grote doorbraak kunnen zijn die Iko nodig heeft om zijn naam naar het Amerikaanse publiek te stuwen.

Aanbevolen: