Succession's productieteam had plannen voor Kieran Culkin waar hij het niet mee eens was

Inhoudsopgave:

Succession's productieteam had plannen voor Kieran Culkin waar hij het niet mee eens was
Succession's productieteam had plannen voor Kieran Culkin waar hij het niet mee eens was
Anonim

De productie van seizoen 4 van Succession is al aan de gang. De familiedramaserie is een sensationele hit geworden sinds het meer dan vier jaar geleden zijn debuut maakte op HBO.

Als een van de duurste tv-shows om op te nemen, v alt nog te bezien hoeveel verder het Jesse Armstrong-drama in de lucht kan blijven. Uitvoerend producent Georgia Pritchett heeft echter gesuggereerd dat het komende vierde seizoen net zo goed het laatste van de show zou kunnen zijn.

"Ik denk dat het maximum vijf seizoenen zou zijn, maar mogelijk meer vier", zei ze nadat de verlenging van seizoen 4 was bevestigd. Hoe het ook zij, fans kunnen uitkijken naar de cast van Succession voor nog minstens één seizoen.

De cliffhanger aan het einde van seizoen 3 vormde het toneel voor een veelbelovende terugkeer volgend jaar, waarbij alle drie de Roy-kinderen zichzelf buiten beeld raakten in het zakenimperium van hun vader (Brian Cox) Waystar RoyCo.

Kieran Culkin's Roman Roy werd vaak gezien als de underdog, maar kwam pas echt tot zijn recht in het derde seizoen. Het had echter heel anders kunnen zijn, aangezien de producenten in het begin een heel ander plan voor de acteur hadden.

Kieran Culkin werd oorspronkelijk gevraagd om auditie te doen voor de rol van neef Greg

Kieran Culkin legde in 2016 voor het eerst het pilotscript voor Succession in handen. Destijds werd hem gevraagd voor te lezen voor de rol van Greg Hirsch, beter bekend als Cousin Greg. Het personage is een achterneef van Logan Roy van Brian Cox en deelt niet bepaald in de obscene rijkdom van de welvarende New Yorkse familie.

Culkin onthulde voor het eerst de details van die eerste auditie in november vorig jaar, toen hij optrad in The Tonight Show met Jimmy Fallon. Hoewel hij echt deel wilde uitmaken van de show, legde de acteur uit dat hij zich niet helemaal identificeerde met het personage.

"Ze wilden dat ik las voor neef Greg, waar ik me gewoon niet goed bij voelde", zei hij. Hij bleef het script toch lezen, totdat hij Roman Roy voor het eerst ontmoette.

"Ik vond het script gewoon een beetje leuk, dus ik las verder en ik dacht: 'Oh, daar is deze man'", vervolgde hij, uitleggend hoe hij onmiddellijk werd gevangengenomen door Roman's eerste regel ooit: "Hé, hey, klootzak!”

Hoe Kieran Culkin de rol van Roman Roy landde

Nadat hij al auditie had gedaan voor de rol van neef Greg, vroeg Kieran Culkin de producers of hij Roman Roy mocht proberen. Ik dacht: 'Nou, ik vind deze man wel leuk. Ik hou van de manier waarop hij praat. Ik kan dat doen', zei hij.

Helaas was het productieteam er niet helemaal in geslaagd om acteurs voor die specifieke rol te testen. "Ik vroeg: 'Kan ik auditie doen voor Roman?' En het antwoord was: 'We doen nog geen auditie voor die rol'", voegde Culkin eraan toe.

Onaangedaan besloot hij dat hij niets te verliezen had door een paar scènes voor te lezen en ze toch in te sturen. "Ik heb mezelf toch een beetje op de band gezet en het ingestuurd. Ik had zoiets van, 'Hier zijn drie scènes als je hier naar wilt kijken'", vertelde hij Jimmy Fallon.

Het risico was het zeer waard, want de producers hielden van zijn optreden en hij kreeg de rol die hij echt wilde.

Culkin werd officieel aangekondigd samen met Brian Cox en Jeremy Strong (Kendall Roy) als onderdeel van de Succession-cast in oktober 2016.

De rol van neef Greg ging uiteindelijk naar Nicholas Braun

Met Kieran Culkin bevestigd als Roman Roy, werd Nicholas Braun van The Perks of Being a Wallflower gecast in de rol van neef Greg. Het is moeilijk om je iemand anders voor te stellen dan de slungelige acteur die het sukkelige personage speelt, maar hetzelfde kan gezegd worden van iemand anders die Roman uitbeeldt zoals Culkin dat doet.

De castingkeuzes waren een win-winsituatie voor beide sterren, gezien hoe goed hun beide personages zijn ontvangen door fans. Tegelijkertijd was de show financieel zeer lonend voor zowel Braun als Culkin, evenals de rest van de cast.

Voormalig kindacteur Culkin begon naar verluidt met een salaris van $ 100.000 per aflevering, dat vanaf seizoen 3 werd verhoogd tot een enorme $ 300.000. Hoewel het seizoen uit één aflevering minder bestond dan de gebruikelijke tien, zou de totale verdiensten van de in New York City geboren ster een grote bijdrage hebben geleverd aan het verhogen van zijn vermogen tot het huidige niveau van $ 5 miljoen.

Braun wordt verondersteld een vergelijkbaar loon te hebben als Culkin, evenals co-sterren Sarah Snook (Siobhan Roy), Alan Ruck (Connor Roy) en Matthew Macfadyen (Tom Wambsgans).

Aanbevolen: