Wat doet Solange Knowles voor de kost?

Inhoudsopgave:

Wat doet Solange Knowles voor de kost?
Wat doet Solange Knowles voor de kost?
Anonim

In de tijd dat de groep van haar oudere zus, Destiny's Child, op weg was om een succesvolle popoutfit te worden, had Solange verschillende plannen voor zichzelf uitgestippeld.

Vijf jaar jonger dan Beyoncé, droomde Solange er aanvankelijk van om dans te studeren aan Juilliard. Aanvankelijk geïnspireerd door urenlang kijken naar Debbie Allen in het televisieprogramma Fame uit de jaren 80, werden haar ambities verdiept toen ze Lauren Anderson zag dansen bij het Houston Ballet-gezelschap. Anderson was een van de eerste zwarte ballerina's die hoofddanseres werd in een groot gezelschap.

Solanges pad dwaalde af in 2000, toen Kelly Rowland, lid van Destiny's Child, twee tenen brak tijdens een backstage-wisseling. Omdat de groep nog een paar dates moest afronden als openingsact voor Christina Aguilera, stapte de 14-jarige in het gat. Helaas zorgde een ernstige blessure ervoor dat ze een jaar later moest aftreden, maar ze besteedde haar hersteltijd aan het schrijven van haar eigen liedjes. Ze zei dat het schrijven van de liedjes "kwam voort uit een behoefte om een ander facet uit te drukken dat mijn lichaam niet kon."

En het vinden van nieuwe facetten is iets waar Solange goed in is.

Solange's soloalbum debuteerde toen ze zestien was

Hoewel haar vader, die aan de wieg stond van de bekendheid van Destiny's Child, aanvankelijk terughoudend was om zijn jongste dochter de industrie te laten betreden, tekende hij haar in 2002 bij zijn platenmaatschappij. Haar debuutalbum, Solo Star, werd een jaar uitgebracht later.

Tegen de tijd dat ze vijftien jaar later haar single Rise uitbracht, was er een enorm verschil in haar muziek.

Geïnspireerd door de politiemoorden in Ferguson en B altimore in 2015 trok het nummer veel aandacht en lovende kritieken, en werd het de leadtrack op haar derde volledige studioalbum, A Seat at the Table. Het album schoot naar nummer 1 in de Billboard-hitlijst, waardoor Solange en Beyoncé de eerste zussen waren die elk een nummer 1-hit hadden.

In februari 2017 werd Solanges naam als een van de groten gecementeerd toen haar single Cranes in the Sky de Grammy won voor Beste R&B-uitvoering.

Het album leidde haar ook in een nieuwe richting

Hoewel ze het album aanvankelijk promootte met een conventionele nationale tour, gebeurde er tegelijkertijd iets nieuws. De zangeres van Don't Touch My Hair maakte volop gebruik van het visuele medium Instagram. Ze stond bekend om haar liefde voor levendige mode, werd een van de stijliconen van het medium en heeft het toegevoegd aan het palet van haar aanbod.

In de afgelopen jaren heeft Solange zich ontpopt als een zeer gerespecteerde performancekunstenaar. Sinds 2017 organiseert ze kunstevenementen met haar muziek, vergezeld van elementen van beweging, geluid, beeld, sculptuur en meer. Volledig gestructureerd door Solange, zijn ze gepresenteerd aan een select publiek bij elite kunstinstellingen over de hele wereld.

Solange groeide op met het waarderen van kunst. Toen ze opgroeide, bezocht het jonge meisje regelmatig de Rothko-kapel, waar 14 van de grootschalige doeken van de schilder in paars, bruin en zwart te zien waren. Ze zou daar uren zitten. Ze stond altijd bekend om haar goede ogen en haar evenementen bevatten specifiek kleurgebruik.

Ze organiseert evenementen in prestigieuze musea

Solange, opgevoerd in enkele van de bekendste musea ter wereld, heeft ervoor gezorgd dat het publiek rechtop gaat zitten en kennis neemt van haar werk. Het Guggenheim, het Getty en het Brooklyn-museum zijn slechts enkele van de achtergronden die ze heeft uitgekozen.

Ze is ook verder weg verhuisd, naar locaties als Tate Modern in Londen en The Elbphilharmonie in Hamburg, Duitsland.

Naast de live-evenementen presenteert Solange ze ook online. In 2018 ging Metratron's Cube in première op de website van het Hammer Museum. Visuals zagen dansers optreden in een witte kubussculptuur.

Soms leken artiesten in en uit een fotolijst te springen, en andere keren marcheerden ze een trap af.

Het is het soort werk dat Solange heeft uitgeroepen tot Harvard Foundation Artist of the Year. Ook in 2019 ontving ze een andere grote knipoog van de kunstwereld. Toen ze werd uitgenodigd om de slotceremonie te presenteren op een van de meest prestigieuze evenementen, de Biënnale van Venetië, debuteerde ze met een nieuw werk dat veel bijval kreeg.

Ze heeft onlangs een werk gecomponeerd voor het New York Ballet

In opdracht om een origineel werk te componeren voor het New York Ballet, zal ze pas de derde vrouw in de geschiedenis zijn die dit doet. Het werk, dat in oktober 2022 in première gaat, wordt gechoreografeerd door het 18-jarige wonderkind Gianna Reisen, en de muziek zal worden uitgevoerd door het City Ballet-orkest en een solist uit het ensemble van Solange.

Het lijkt erop dat Solanges droom om bij ballet betrokken te zijn eindelijk uitkomt, al is het via een andere weg. En haar fans zijn er dol op.

En het is een overwinning voor NYB, dat een heel nieuw publiek aantrekt. De vraag naar tickets was zo groot dat de website nu een virtuele wachtkamer heeft om een crash te voorkomen vanwege de hoge aantallen.

Zanger, songwriter, actrice, choreograaf, Grammy-winnaar en beeldend en uitvoerend artiest. En nu, balletcomponist. Solange staat zeker in niemands schaduw.

Aanbevolen: