Netflix's woensdag is 'Niet proberen te zijn' een Addams Family reboot

Inhoudsopgave:

Netflix's woensdag is 'Niet proberen te zijn' een Addams Family reboot
Netflix's woensdag is 'Niet proberen te zijn' een Addams Family reboot
Anonim

De komende Netflix-serie, woensdag, brengt al veel mensen aan het praten. Geïnspireerd door de film The Addams Family uit de jaren 90 die pronkt met een cast met Angelica Huston, Raul Julia en Christina Ricci als een jonge Wednesday Addams.

Deze keer toont Tim Burtons show voor Netflix Jenna Ortega als het titulaire personage (hoewel Ricci zich ook bij de cast heeft gevoegd, blijft haar rol voorlopig een mysterie). En hoewel er een bekend gezicht in de show is, is woensdag niet bedoeld als een herstart van de klassieke film.

Tim Burton stemde onverwachts in om woensdag te produceren nadat hij tot zijn mysterie was aangetrokken

Het idee voor de serie kwam van Miles Millar en Alfred Gough, die vooral bekend zijn om hun populaire DC Comics-serie, Smallville. Vanaf het begin had het duo ervan gedroomd om Tim Burton naar het project te halen, die ze altijd hebben gezien als "de Mount Everest van de regisseurs".

Millar en Gough dachten allebei dat het een kwestie van afstand was, aangezien Burton de film Addams Family uit 1991 niet regisseerde.

Tot hun verbazing gaf Burton ze echter niet door. In plaats daarvan belde hij ze slechts drie dagen na ontvangst van het script op.

"Hij was geïnteresseerd in waar het heen ging, het mysterie van de show", herinnert Gough zich. “Hij had veel vragen over het eerdere televisiewerk dat we hadden gedaan, zoals hoe we dat hebben kunnen bereiken. Hij vond het geweldig dat je woensdag tijd had om bij het personage te zijn en het personage te verkennen en dat je de dingen niet in een uur en 45 minuten hoefde af te ronden.'

Netflix's woensdag is 'Not Trying To Be' een reboot

Natuurlijk, sommige aspecten van woensdag lijken misschien op de Addams Family-film, maar dat is het dan ook. De serie gaat, ondanks Ricci's mysterieuze aanwezigheid, niet over het voortzetten van het verhaal dat de film uit 1991 (en het vervolg, Addams Family Values) begon. Woensdag is eerder bedoeld als een op zichzelf staand verhaal uit die donkere en heerlijk sombere wereld.

Zoals Millar opmerkte, was het belangrijk dat de show "niet voelde als een remake of een reboot."

“Het is iets dat leeft binnen het Venn-diagram van wat er eerder gebeurde, maar het is zijn eigen ding. Het probeert niet de films of het tv-programma uit de jaren 60 te zijn, legde hij verder uit.

“Dat was heel belangrijk voor ons en heel belangrijk voor Tim.” Hij voegde er ook aan toe: "De ambitie van de show was om er een acht uur durende Tim Burton-film van te maken."

Burton is zelfs met opzet afgestapt van het casten van iemand die op Raul Julia lijkt om Gomez te spelen tegenover Morticia Adams van Catherine Zeta-Jones.

"Hij wilde dat het silhouet meer leek op de tekenfilms van Charles Addams, die Gomez korter is dan Morticia, in tegenstelling tot de zachte versie van Raul Julia in de films", legde Gough uit.

"Hij is ook ongelooflijk debonair en romantisch, en ik denk dat hij al die klassieke ingrediënten van de Gomez heeft die eerder zijn gekomen, maar hij brengt ook iets heel anders en nieuws." Deze keer castten ze Luis Guzmán om de iconische rol te spelen.

Jenna Ortega zegt dat het 'echt interessant' is om woensdag als tiener te spelen

In de serie is woensdag helemaal volwassen. Ze is een tiener die naar de Nevermore Academy gaat, een prestigieuze kostschool in een klein stadje dat plotseling het toneel wordt van verschillende mysterieuze moorden, wat perfect klinkt voor iemand die troost vindt in de dood.

Voor hoofdrolspeler Ortega was de uitdaging bij het spelen van het personage om een volwassen versie van woensdag te presenteren die het publiek niet zomaar met iemand anders zou verwarren.

“We hebben haar nog nooit als tienermeisje gezien. Weet je, het is grappig en lief en bijna charmant om de obsessie van deze achtjarige met moord en bloed en lef te horen', legde de actrice uit. "Dus, hoe kunnen we dit karakter vestigen en haar hetzelfde vuur geven zonder haar iets te laten worden dat ze niet is?"

Tegelijkertijd heeft Ortega ook de unieke uitdaging om uit te zoeken hoe de boog van woensdag zou verlopen in de acht afleveringen van de serie als het personage niet eens gevoelens heeft.

"Het is een serie van acht uur, dus voor een emotieloos personage moet er een soort emotionele boog zijn", legde ze verder uit.

“Dat was heel interessant om erachter te komen in termen van, oké, nou, ze moet in staat zijn om het verhaal op de een of andere manier vooruit te helpen, maar hoe houden we haar trouw aan haar uitgestreken zelf? Het was een beetje een uitdaging en ik ben benieuwd hoe het speelt.”

Ondertussen heeft woensdag, afgezien van de moordzaken, nog een andere kwestie om als volwassene mee om te gaan: zichzelf vestigen als haar eigen vrouw en niet alleen de dochter van Morticia.

"De relatie die tijdens het seizoen zo blijft hangen, is eigenlijk de relatie van woensdag met Morticia", legde Gough uit. "Hoe stap je uit de schaduw van een moeder die zo glamoureus is als Morticia?"

Voor nu heeft Netflix nog geen echte releasedatum voor woensdag aangekondigd. Dat gezegd hebbende, zal de nieuwe serie naar verwachting in 2022 in première gaan.

Aanbevolen: