The Tinder Swindler verdient nog steeds geld en laadt en laadt $ 200 op Cameo

Inhoudsopgave:

The Tinder Swindler verdient nog steeds geld en laadt en laadt $ 200 op Cameo
The Tinder Swindler verdient nog steeds geld en laadt en laadt $ 200 op Cameo
Anonim

Er zijn veel mensen die op zoek zijn naar liefde, en soms doen ze er alles aan om het te vinden. Nu, in de 21e eeuw, is daten niet langer traditioneel, waarbij men de deur uit zou moeten om mensen van het gewenste geslacht te ontmoeten.

Online daten - de snelle oplossing om potentiële mensen overal ter wereld te ontmoeten. Het is bijna als "Build-A-Bear Workshop", waar je de kwaliteiten die je zou willen in je persoon invoegt en het algoritme de rest voor je doet. Ja, zo makkelijk is het!

Ongeacht of je online datingdiensten leuk of niet leuk vindt, de kans is groot dat je ze hebt gebruikt of iemand kent die dat wel doet. In februari van dit jaar bracht Netflix een documentaire uit genaamd "Tinder Swindler", die het grootste deel van de wereld in rep en roer bracht.

Dus, waar is de 'Tinder Swindler'? Waar zijn nu de slachtoffers van de 'Tinder Swindler'?

Wie is de Tinder Swindler

Simon Leviev is een Israëlische oplichter die is veroordeeld voor diefstal, vervalsing en fraude. Volgens The Times of Israel zou hij tussen 2017 en 2019 naar schatting $ 10 miljoen hebben opgelicht van slachtoffers in heel Europa in een Ponzi-regeling. Zijn criminele activiteiten werden in 2019 algemeen bekend na de publicatie van een artikel met de titel "The Tinder Swindler" door onderzoeksjournalisten van de Noorse tabloid Verdens Gang, met de steun van de Israëlische journalist Uri Blau, en later met de release van de 2022 Netflix-documentaire van dezelfde naam.

In 2015 werd Leviev veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf in Finland en in 2019 tot 15 maanden gevangenisstraf in Israël. Anno 2019 wordt hij nog steeds in verschillende landen gezocht voor fraude.

In de videodocumentaire van Netflix beschrijft The Tinder Swindler zijn verhaal zoals verteld door enkele van zijn slachtoffers. Volgens The Washington Post verbood Tinder Leviev na de release van de documentaire van hun app. Hij is ook verbannen uit andere apps onder Match Group Inc, waaronder Match.com, Plenty of Fish en OkCupid.

In 2022, kort na de release van de documentaire, tekende Leviev een contract met talentmanager Gina Rodriguez van Gitoni Inc., in de hoop een carrière in de entertainmentindustrie na te streven. Hij heeft ook een Cameo-account, waar hij $ 200 in rekening bracht voor gepersonaliseerde video's en $ 2.000 voor zakelijke video's.

Ja, het is triest om te zeggen dat de heer Leviev een bedrijf heeft gemaakt van fraude.

Simon Leviev blijft een geweldig leven leiden na de documentaire

Het is duidelijk dat er wat tips uit het masterplan van Leviev nodig zijn, aangezien hij erin geslaagd is zich onopvallend op de voorgrond te houden door sinds het hele documentaire-fiasco van sociale media af te blijven. De Netflix-documentaire laat de details zien van hoe Simon Leviev Tinder gebruikt om vrouwen uit te buiten, contact te maken en emotioneel te manipuleren om hem geld te geven. Geboren als Shimon Hayut, veranderde hij zijn naam om zich voor te doen als de zoon van diamantmagnaat Lev Leviev als onderdeel van zijn oplichting.

Dus, waar is de 'Tinder Swindler' Simon Leviev nu? Dit is een vraag die de hoofden heeft geplaagd van een aantal mensen die verdiept waren in de film. Kijkers lijken te denken dat zijn bewegingen perfect berekend waren en dat deze vrouwen te snel vertrouwen en geld stuurden voor een man waar ze niet veel van afweten.

Op 21 augustus bracht Leviev tijd door op het strand in Tel Aviv, Israël. Een surfer die dineert in hetzelfde restaurant als Leviev identificeerde en fotografeerde hem en zijn lijfwacht.

De slachtoffers leerden geweldige lessen over leven en liefde

Kijken naar de Tinder Swindler onthulde dat zoveel vrouwen geloven in het vinden van een redder om hen liefde te geven. Veel vrouwen verwachten van hun voeten te worden geveegd door Prince Charming. Maar zonder eerst van zichzelf te leren houden, komen ze terecht in relaties waarin ze vaak worden uitgebuit.

Van deze ongelukkige beproeving kwamen de vrouwen uiteindelijk tot bezinning en leerden een aantal waardevolle lessen. De eerste les die we hebben geleerd, is dat liefde niet over sprookjes gaat. Leviev portretteerde een levensstijl waarin hij weelderig leefde en deed deze vrouwen denken dat hij ook gratis voor hen kon zorgen totdat hij subtiel begon te vragen om betaald te worden.

Ten tweede, de andere geleerde les is dat liefde niet gaat over ongezonde emotionele gehechtheid, die deze vrouwen met Leviev hebben gemaakt. Deze vrouwen maakten zonder twijfel een snelle connectie met Simon, en hoewel hun relatie online begon, gaf hij ze het gevoel alsof ze hem al heel lang goed kenden. Simon created hielp de vrouwen om trauma-binding te creëren - ze ontwikkelen vlinders terwijl hun emoties de vrije loop gaan.

Ten derde, Simon eiste dat zijn liefde een transactie was, maar helaas, in plaats van waarde toe te voegen aan hun leven, wisten deze vrouwen niet dat hij er iets van zou hebben afgetrokken.

Aanbevolen: