Plakken van prinses Diana's bruidstaart uit 1981 worden nog steeds op veilingen verkocht (voor veel geld)

Inhoudsopgave:

Plakken van prinses Diana's bruidstaart uit 1981 worden nog steeds op veilingen verkocht (voor veel geld)
Plakken van prinses Diana's bruidstaart uit 1981 worden nog steeds op veilingen verkocht (voor veel geld)
Anonim

25 jaar na haar dood is het leven van prinses Diana (vooral haar 'vele romances') nog steeds een enorm interessant onderwerp. Een jaar voor de première van seizoen 5 van The Crown - waar ze zal worden gespeeld door Elizabeth Debicki - bieden fans zelfs duizenden dollars op haar waardevolle bezittingen, waaronder een plakje cake van haar bruiloft met prins Charles…

Voor hoeveel werd een stuk bruidstaart van prinses Diana geveild?

In augustus 2021 kocht een fan op een veiling een stuk van de bruidstaart van prins Charles en prinses Diana voor £ 1850 ($ 2. 143). Het plakje cake van 28 ounce was meer dan 40 jaar oud en was aanvankelijk geprijsd op £ 500 ($ 579).

Het was een van de 23 officiële taarten gemaakt voor het koninklijk huwelijk in 1981. Het "heeft een basis van witte marsepein en heeft een wapenschild in goud, rood, blauw en zilver, naast een zilveren hoefijzer en bladspray, " per New York Post.

Het stuk werd oorspronkelijk gegeven aan Moyra Smith, die vroeger voor koningin Elizabeth in Clarence House werkte. Om het te bewaren, wikkelde ze het plakje in plastic en bewaarde het in een bloemige cakevorm met een label erop met de tekst: "Behandel het met zorg - Prins Charles & Prinses Diane's [sic] bruidstaart 29/7/81." Smith's familie verkocht de taart later in 2008 aan een privéverzamelaar uit Leeds genaamd Gerry Layton.

Toen het in 2021 werd gekocht, was het glazuur al afgestompt. Toch zei het veilinghuis: "Het lijkt in precies dezelfde goede staat te verkeren als toen het oorspronkelijk werd verkocht, maar we raden af om het op te eten." De taart is een creatie van David Avery, hoofdbakker van de kookschool van de Riyal Navy in Kent. Het duurde 14 weken om de fruitcake te bakken met het wapen van de Prins van Wales, het familiewapen Spencer en enkele bloemen zoals rozen en orchideeën.

Hoe vindt Elizabeth Debicki het om prinses Diana te spelen in 'The Crown'?

Tijdens een optreden op Good Morning America in september 2020, gaf Debicki toe dat ze "overweldigd" was toen ze het aanbod kreeg om prinses Diana te spelen in seizoen 5 van The Crown.

"Toen Peter Morgan [showrunner] me vroeg om het te doen, was ik behoorlijk overweldigd, maar ik heb nu wat tijd gehad om het te verwerken", zei de actrice. "Ik denk dat ik eigenlijk gewoon ongelooflijk opgewonden ben om het te doen, en ze is zo'n ongelooflijk belangrijk figuur. Ze was zo'n opmerkelijk mens en dus het idee om erin te stappen is ontmoedigend, maar erg opwindend."

Debicki kreeg haar doorbraakrol op 23-jarige leeftijd toen ze zich aansloot bij Baz Luhrmann's The Great Gatsby met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio en zijn oude vriend, Tobey Maguire.

"Ik vloog ongeveer 48 uur naar L. A., ontmoette Baz, deed een auditie met Tobey in Chateau Marmont en toen ging ik naar huis", vertelde de Australische in 2013. "Een maand later belde Baz me op en zei: 'Zou je in onze kleine show willen zijn?' Heel Baz."

Hoe eerde de koninklijke familie prinses Diana op haar sterfdag in 2022?

Prinses Diana stierf op 31 augustus 1997 bij een auto-ongeluk. In juli 2022 bracht haar jongste zoon Prins Harry haar een eerbetoon op haar 61e verjaardag.

"Mijn moeder heeft me de drive gegeven om te spreken en te vechten voor een betere wereld", zei hij tijdens een virtuele ceremonie voor de Diana Awards. "En nu, als echtgenoot en ouder, is de stem van mijn moeder nog sterker in mijn leven. Er is geen dag in de afgelopen twee en een half decennium dat ik niet heb nagedacht over het teken dat ze heeft achtergelaten, niet alleen aan mij en mijn broer, maar op ons hele leven."

Zijn oudere broer prins William was niet aanwezig op het evenement. De twee zijn naar verluidt de afgelopen jaren "van elkaar vervreemd". Daarom vierden de twee dit jaar de 25ste sterfdag van hun moeder apart en privé. Ze hebben zich afgemeld voor officiële herdenkingen en openbare optredens voor het evenement.

William, 40, is onlangs verhuisd naar het landgoed Windsor met zijn vrouw en hun drie kinderen: prins George, 9, prinses Charlotte, 7, en prins Louis, 4.

Na het verlaten van de koninklijke familie begin 2020, woont Harry, 37, nu in Californië met zijn vrouw, Meghan Markle, 41, en hun twee kinderen: Archie, 3, en Lilibet, 1.

Aanbevolen: