10 iconische regels uit 'Clueless' die vandaag de dag nog steeds worden gebruikt

Inhoudsopgave:

10 iconische regels uit 'Clueless' die vandaag de dag nog steeds worden gebruikt
10 iconische regels uit 'Clueless' die vandaag de dag nog steeds worden gebruikt
Anonim

Het is meer dan twee decennia geleden sinds Clueless, Cher Horowitz en haar crew voor het eerst onze schermen sierden! De mode uit de jaren 90 van de cultklassieker heeft zeker een comeback gemaakt, maar wat ons nooit meer heeft verlaten zijn de iconische quotes. Hoewel de culturele referenties misschien nog steeds in de jaren '90 blijven hangen, kreeg de chick flick dankzij sociale media in de loop der jaren nog meer cultstatus. We vragen ons af of Alicia Silverstone vastzit aan dezelfde gedenkwaardige regels als wij - "alsof!"

De klassieke oneliners in deze film zijn niet vergeten en zijn nu veel belangrijker dan toen. Hé, wat is een goede Instagram outfitoftheday-post zonder een citaat uit de tienerklassieker? We hebben de grappigste regels hieronder gerangschikt.

10 "Ugh, alsof!"

Deze film heeft ons een heel nieuw vocabulaire gegeven, net zoals het ons een hele nieuwe garderobe heeft gegeven! We beginnen met DE beste quote van Clueless, voor het geval je het al een tijdje niet meer hebt gehoord (alsof!)

26 jaar later en het lijkt alsof er geen dag voorbijgaat dat we deze beruchte regel niet over iemands lippen horen gaan. Ja, we praten persoonlijk, op de 'gram en Tik Tok. Deze geestige oneliner van de populaire tiener zal nooit oud worden.

9 "Ik ben helemaal gepauzeerd!"

Hoewel Cher de zelfverzekerde was, kon ze het stuur zeker niet manoeuvreren. Ja, ze had alle humor van de wereld, maar kon niet in haar jeep rijden.

Het gebruik van woorden van de pittige Cher had zo'n impact op de taal van tieners dat tieners en volwassenen tot ver in de dertig nog steeds zinnen uit de film gebruiken als "Ik was helemaal stil". Cher antwoordde Dionne nadat ze haar vreselijke chauffeur-bestie had gewaarschuwd dat ze een stopbord had verbrand.

En als je het niet citeert, ben je zeker de grappige regel tegengekomen op een Instagram-bericht.

8 "Boy Time"

We kunnen de film waarschijnlijk uit het hoofd reciteren, daarom is het zo natuurlijk geworden om naar de beroemde regels te verwijzen.

Cher, de leider van haar groep, was haar tijd ver vooruit toen ze zelfverzekerd zei: "Christian zei dat hij de volgende dag zou bellen, maar in jongenstijd betekende dat donderdag." De hoofdrolspeelster van de film moet de eerste zijn geweest die definieerde wat 'jongenstijd' eigenlijk betekent. We zijn haar veel dank verschuldigd. Wanneer hebben we een vrouw niet horen roddelen tegen haar vrienden over dat bekende concept?

7 "Full-On Monet"

"Ze is een echte Monet. Het is net een schilderij, zie je? Van veraf is het oké. Maar van dichtbij is het een grote oude puinhoop."

We betwijfelen of je herinnerd moest worden aan dit citaat van onze tienerheld dat een complete klassieker is. Cher leerde ons het concept van 'volledige Monet', waardoor het onmogelijk werd om met onze vriendinnen naar een museum te gaan zonder de regel te citeren. En elke keer dat we deze regel horen reciteren, wordt Cher's bestaan in ons leven gevierd. Bedankt voor de spoedcursus kunstgeschiedenis, Cher!

6 "Een maagd die niet kan rijden"

Naast een stotende soundtrack, heeft deze film ons ongelooflijke uitwisselingen opgeleverd!

Een andere favoriet bij fans is die tussen Tai en Cher.

Tai: "Je bent een maagd die niet kan rijden."

Cher: "Oh, dat was heel hard, Tai."

Deze lijn is nu net zo iconisch als toen hij werd uitgebracht. De botte - en hilarische - uitwisseling wordt trouwens vaak aangehaald. Hoe hard Tai's reactie op Cher's rijstijl ook was, Cher was te naïef om het te begrijpen en wuifde het er maar af. We barsten nog steeds uit van deze iconische lijn!

5 "I Am Totally Buggin'"

We hebben een Clueless-woordenboek nodig met alle taalkunde en jargon inbegrepen!

In één geval in de klassieke middelbare schoolfilm zegt Cher: "Oh, mijn god. Ik ben helemaal aan het rommelen." Welnu, er zijn meer dan vijfentwintig jaar verstreken, en dit citaat komt bijna overal voor. Het maakt niet uit dat de Clueless schoolmeisjeslook al een tijdje een rage is, maar deze lijn heeft het overgenomen. Het is gedrukt op T-shirts, andere merchandise en meisjes over de hele wereld ondertitelen hun 'gramfoto's met de indrukwekkende one-liner.

4 "Ik ben geen preuts"

Nog een onvergetelijke quote? "Ik ben geen preutse, ik ben gewoon zeer selectief."

Cher moet geweten hebben dat onze generatie over een paar jaar zou worden gebombardeerd met datingapps die niet altijd zo prettig zijn. Het is niet zoals de verwende Cher die altijd haar zin krijgt om ons te vertellen dat ze zeer selectief is of zo, maar we graven het hoe dan ook.

Hé alleenstaande dames, dit is de perfecte one-liner voor je biografie over die chagrijnige dating-apps. Mannen kunnen zeker bevestigen dat ze deze regel een keer te vaak hebben gehoord.

3 "Jaloers op ons"

Op zoek naar het grappigste bijschrift voor een foto van jezelf en je bestie? Deze volledig iconische lijn van Cher is degene die je nodig hebt.

Hier is het: "Hier woont Dionne. Ze is mijn vriendin omdat we allebei weten hoe het is als mensen jaloers op ons zijn." De geweldige Cher heeft gewoon absoluut geen filter! Regina George van "The Plastics" in Mean Girls heeft niets op de populaire Cher Horowitz. Dat gezegd hebbende, er is geen argument dat het bovenstaande citaat al meer dan twee decennia het officiële motto is voor beste vrienden.

2 "Mijn broodjes"

De trainingscultuur leeft nu meer dan ooit, en het lijkt erop dat de tienerklassieker twee decennia eerder dingen voorspelde.

Zo bezorgd over hun uiterlijk, maakten de dames van Clueless sporten een deel van hun dagelijkse routine (een soort van). Hoewel we graag willen geloven dat de resultaten na een dag squatten zichtbaar worden, is de waarheid anders. Welnu, het enige citaat uit de film dat naar waarheid kan worden toegepast op lichaamsbeweging, kwam van Tai: "And my buns: They don't feel nothin' like steel." Hoe vaak heb je een vriendin dit horen zeggen na een bilspierpomp?

1 "Hoe kieskeurig ik ben"

Hoewel Cher gesluierde beledigingen uitspuugde alsof het niets was, had ze ook (waarschijnlijk onbedoeld) het perfecte antwoord waarom ze geen vriendje had.

Als je grootmoeder je ooit vraagt waarom je niemand hebt gevonden, hoef je alleen maar te antwoorden: "Je ziet hoe kieskeurig ik ben over mijn schoenen, en die gaan alleen aan mijn voeten." In een geval gaf Cher het ultieme antwoord op de vraag waarom ze single was door het te relateren aan haar frisse stijl. We weten dat meisjes over de hele wereld niet aarzelen om hun kieskeurige smaak in kleding te relateren aan hun kieskeurige smaak bij mannen.

Aanbevolen: