Waarom Chip en Joanna Gaines ervan werden beschuldigd 'haatdragend' te zijn en of de beschuldigingen legitiem waren

Inhoudsopgave:

Waarom Chip en Joanna Gaines ervan werden beschuldigd 'haatdragend' te zijn en of de beschuldigingen legitiem waren
Waarom Chip en Joanna Gaines ervan werden beschuldigd 'haatdragend' te zijn en of de beschuldigingen legitiem waren
Anonim

Toen de show Fixxer Upper in 2014 op televisie in première ging, werden Chip en Joanna Gaines twee van de grootste sterren van HGTV. Joanna en Chip Gaines werden zelfs zo populair bij HGTV-kijkers dat veel fans alle interessante feiten over het paar willen weten. Toen leek het erop dat aan alles een einde zou komen toen de finale van Fixxer Upper in 2017 werd uitgezonden.

Gelukkig voor de fans van Chip en Joanna Gaines werd in 2020 aangekondigd dat het paar zou terugkeren met hun nieuwe show Fixxer Upper: Welcome Home. Hoewel veel fans dolblij zijn dat de Gaines terug zijn, is het paar de afgelopen jaren door sommige mensen ervan beschuldigd hatelijk te zijn. Met dat in gedachten roept het een voor de hand liggende vraag op: zit er enige waarheid in die beschuldigingen?

Waarom Joanna en Chip Gaines 'hatelijk' worden genoemd

Nadat Fixxer Upper in 2014 in première ging op HGTV, genoten Chip en Joanna Gaines een paar jaar zonder controverses. Helaas zijn de Gaines in de jaren daarna echter betrokken geweest bij een lange reeks schandalen, waaronder de tijd dat een stel dat ze moesten helpen hen opriep.

Bovendien hadden de Gaines hun eerste controverse in 2016.

In 2016 werd een video geüpload naar YouTube van de predikant van Antioch Community Church, Jimmy Siebert, die Joanna en Chip Gaines interviewde. Tijdens het interview verwees Siebert met name naar de Gaines als zijn "goede vrienden" en dat zou terugkomen om het paar te achtervolgen.

Per slot van rekening publiceerde Buzzfeed datzelfde jaar een onderzoek naar de kerk waar de Gaines naar toe gingen en het werd een groot probleem voor Chip en Joanna.

Volgens het rapport van Buzzfeed sprak Jimmy Siebert zich tijdens een preek in 2015 expliciet uit tegen het homohuwelijk na de legalisering ervan. "Dit is een duidelijke bijbelse vermaning. Dus als iemand zou zeggen: 'Het huwelijk wordt op een andere manier gedefinieerd', laat me dan gewoon zeggen: ze hebben het mis. God definieerde het huwelijk, niet jij en ik. God definieerde mannelijk en vrouwelijk, mannelijk en vrouw, niet jij en ik." Nadat hij die verklaring tijdens de preek had afgelegd, zei Siebert verder dat "homoseksualiteit een zonde is" volgens het rapport van Buzzfeed.

Bovenop het artikel van Buzzfeed waarin werd gewezen op de associatie van Joanna en Chip Gaines met pastoor Jimmy Siebert, merkten ze nog iets anders op. Volgens het eerder genoemde artikel had de Gaines-show Fixxer Upper op dat moment nog nooit een koppel van hetzelfde geslacht getoond. Als reactie op beide onthullingen bestempelden sommigen de Gaines als homofoob.

Enkele jaren na het eerder genoemde schandaal waren Chip en Joanna Gaines opnieuw verwikkeld in een controverse die ertoe leidde dat sommige mensen ze als hatelijk bestempelden.

In 2001 deed Chips zus Shannon Braun met succes mee aan het schoolbestuur van Grapevine-Colleyville ISD (GCISD) in Colleyville, Texas. Tijdens haar campagne liep Braun op een antikritisch platform voor rassentheorie. Als gevolg daarvan schonken Joanna en Chip Gaines $ 1.000 aan de campagne van Braun die sommige waarnemers woedend maakte.

Hoe de beschuldigingen tegen Chip en Joanna Gaines hun nettowaarde hebben beïnvloed

In de afgelopen jaren zijn er veel voormalige sterren geweest die hun carrière hard zagen aankomen nadat ze in controverse waren verwikkeld en "geannuleerd". Met dat in gedachten is het fascinerend om te bedenken hoe Chip en Joanna Gaines zijn beïnvloed door sommige mensen die hen hatelijk noemden. Immers, dergelijke beschuldigingen zullen sommige potentiële kijkers zeker tegen het paar opzetten en daarom moet hun bottom line op de een of andere manier worden beïnvloed.

Wat sommige mensen misschien ook denken over Joanna en Chip Gaines, het is duidelijk dat het paar een ongelooflijk fortuin heeft vergaard. Immers, volgens celebritynetworth.com. de Gaines hebben allebei een individueel fortuin van $50 miljoen op het moment van schrijven.

De waarheid over de beschuldigingen tegen Joanna en Chip Gaines

In reactie op de controverses die ertoe leidden dat Chip en Joanna Gaines als hatelijk werden bestempeld, heeft het paar zichzelf op verschillende manieren verdedigd. In hetzelfde jaar dat de controverse over de anti-kritieke rassentheorie ter sprake kwam, sprak Joanna de beschuldigingen tegen het paar aan tijdens een gesprek met The Hollywood Reporter.

"De beschuldigingen die naar je worden gegooid, alsof je een racist bent of je houdt niet van mensen in de LGBTQ-gemeenschap, dat is het spul dat echt mijn lunch opeet - omdat het zo ver verwijderd is van wie we werkelijk zijn. Dat is het spul dat me wakker houdt."

Jaren eerder, na de controverse met hun voorganger, reageerde Chip Gaines op de situatie in een blogpost. "Joanna en ik hebben persoonlijke overtuigingen. Een daarvan is deze: we geven om je om het simpele feit dat je een persoon bent, onze buur op aarde. Het gaat er niet om welke kleur je huid heeft, hoeveel geld je hebt in de bank, uw politieke gezindheid, seksuele geaardheid, geslacht, nationaliteit of geloof."

Uiteindelijk zijn de enige mensen die echt weten hoe Chip en Joanna Gaines zich in hun hart voelen, het paar zelf. Volgens de Gaines zijn ze duidelijk van mening dat de beschuldigingen tegen hen oneerlijk zijn, aangezien ze niemand haten.

Aanbevolen: