Voormalig Disney-ster Alyson Stoner werkt nog steeds aan het herstellen van een industrieel trauma

Inhoudsopgave:

Voormalig Disney-ster Alyson Stoner werkt nog steeds aan het herstellen van een industrieel trauma
Voormalig Disney-ster Alyson Stoner werkt nog steeds aan het herstellen van een industrieel trauma
Anonim

Toen ze zes was, besteedde Alyson Stoner al haar tijd aan het springen van auditie naar auditie in de hoop het groot te maken. In 2003 kreeg ze een rol in de Steve Martin-film Cheaper by the Dozen en verscheen ze ook in het vervolg uit 2005 Cheaper by the Dozen 2.

Later verscheen ze in de Disney Channel Camp Rock-films naast Demi Lovato en de Jonas Brothers. Ze was ook te zien als stemactrice in projecten als Disney's Phineas and Ferb, Pete the Cat, The Loud House en Young Justice.

Onlangs vertelde Stoner hoe haar ervaring als kindsterretje in Hollywood achter de schermen echt was en onthulde ze aan fans dat haar leven verre van het glamoureuze sprookje was dat het leek. Verschillende voormalige kindsterren delen soortgelijke gevoelens, waaronder KeKe Palmer, die heeft onthuld dat ze zich "verkeerd begrepen" voelde toen ze een jong persoon in Hollywood was.

Stoner werkt nog steeds aan het herstellen van het industrietrauma dat ze heeft meegemaakt en heeft een paar suggesties voor hoe Hollywood veiliger kan worden gemaakt voor jonge mensen.

Hoe de ervaring van Alyson Stoner als kindsterretje was

Alyson Stoner heeft openhartig verteld over hoe haar leven echt was als een kindsterretje in een opiniestuk voor Mensen. In het essay onthulde de actrice verontrustende details van ervaringen die ze meemaakte toen ze als jong persoon door Hollywood navigeerde, waarbij ze er vooral op wees dat ze vaak emotioneel moeilijke scènes opvoerde die dan blijvende effecten op haar hadden.

The Cheaper by the Dozen aluin herinnerde zich een incident waarbij ze op zesjarige leeftijd auditie deed voor een rol waarbij het personage werd ontvoerd en geschonden. Ze haalde herinneringen op aan het horen van het geschreeuw van de andere kinderen die auditie deden toen ze wegging en doorging naar de volgende auditie, zonder de mogelijkheid om zich te herstellen van de verontrustende scène die ze had gespeeld.

Stoner legde ook uit hoe kinderen in Hollywood overwerkt zijn, waarbij veel bedrijven stiekem kinderarbeidswetten omzeilen en "ongepaste en gevaarlijke" werkomstandigheden bieden.

Ze onthulde dat het niet alleen entertainmentbedrijven waren die nalatig handelden. Haar agenten moedigden haar ook aan om vroegtijdige emancipatie van haar ouders aan te vragen, zodat ze meer uren kon werken.

Hoewel het essay veel confronterende details bevat over Stoners "schrijnende" ervaring, legde ze ook uit dat er ervaringen waren die ze besloot niet te delen: "Ik heb geen melding gemaakt van seksuele intimidatie, gestolen IP en geld, paparazzi, psychologische impact van het nieuwe influencer-landschap, giftige powerplays en wat er werkelijk gebeurde op al die sets.”

Hoe Alyson Stoner herstelt

Stoner is geprezen voor haar openhartigheid over haar ervaring in de open brief, en zich uitspreken is een van de acties die ze heeft ondernomen om te herstellen van het verleden.

In haar essay vermeldde Stoner dat ze was ingecheckt in een afkickkliniek (tegen de wensen van haar team) nadat ze meer dan 20 pond ondergewicht was geworden. Teen Vogue meldt dat de actrice gewicht verloor na auditie voor de rol van Katniss Everdeen in The Hunger Games, een optreden dat uiteindelijk naar Jennifer Lawrence ging.

"Ik was zo toegewijd aan het auditieproces dat ik een zeer intensieve fysieke training onderging en ik een zeer restrictief dieet volgde", vertelde ze aan Access Hollywood (via Teen Vogue).

"Mijn haar begint uit te vallen, mijn huid is vaal en ik heb medisch ondergewicht", ging Stoner verder. "Ik voel me obsessief over dit gedrag en ik heb echt hulp nodig. Dus heb ik mezelf laten opnemen in een afkickkliniek.'

Naast het zoeken naar hulp van gezondheidswerkers, reflecteert Stoner ook op haar ervaringen en zet ze zich in voor het verbeteren van de industrie voor andere kindersterren. In haar essay deed ze verschillende nuttige suggesties die kunnen worden geïmplementeerd om Hollywood een veiligere plek voor kinderen en tieners te maken.

Ze stelde voor dat er op elke set een gekwalificeerde externe geestelijke gezondheidswerker aanwezig zou moeten zijn, vooral wanneer er minderjarigen bij betrokken zijn. Ondersteuning op deze manier zou vooral nuttig zijn voor entertainers die moeten schakelen tussen identiteiten en "resterende innerlijke turbulentie moeten afvoeren na emotionele uitvoeringen."

Ze stelde ook voor om voogden van kindacteurs en hun vertegenwoordigers verplicht te maken om basiscursussen over industrie en mediageletterdheid te volgen

De strijd van andere voormalige kindsterren

Alyson Stoner is zeker niet de enige die haar moeilijke ervaringen als kindsterretje deelt. Andere voormalige kindsterren, waaronder Drew Barrymore en Demi Lovato, hebben zich ook uitgesproken over de enorme druk die op hen werd uitgeoefend als minderjarigen in de industrie.

Op The Drew Barrymore Show onthulde Lovato dat ze als een volwassene werkte toen ze nog een kind was, en de dynamiek van het altijd in de buurt zijn van volwassenen bracht haar ertoe om "als een feest te feesten" toen ze nog jong was. Barrymore ging ook in op haar worsteling met drinken door de jaren heen, wat leidde tot de release van haar autobiografie Little Girl Lost.

Aanbevolen: