The Breakfast Club's "Don't You" is absurd geliefd, behalve misschien door de band die het zong

Inhoudsopgave:

The Breakfast Club's "Don't You" is absurd geliefd, behalve misschien door de band die het zong
The Breakfast Club's "Don't You" is absurd geliefd, behalve misschien door de band die het zong
Anonim

Hoewel The Breakfast Club misschien niet de meest winstgevende film van regisseur John Hughes was, heeft het zeker zijn sporen nagelaten. Je zou zelfs kunnen stellen dat het eigenlijk een van zijn meest succesvolle films is. Daarom is het verrassend dat het nooit een vervolg heeft gekregen. Niet alleen omdat het gemakkelijk een van zijn meest geliefde films is, maar omdat het ook zijn zes sterren opleverde voor een waanzinnig succes.

Maar de onofficiële zevende ster van de film had ook een behoorlijke erfenis.

"Don't You (Forget About Me)" is synoniem geworden met The Breakfast Club. Maar het is ook synoniem geworden met cinema in het algemeen. Dit komt omdat het gemakkelijk een van de beste filmnummers aller tijden is. En dit is zowel een zegen als een totale vloek geweest voor degenen die het hebben gemaakt …

7 Wie heeft "Do not You" van The Breakfast Club gemaakt?

Het anthemische pop-/rocknummer is gecomponeerd door Steve Schiff en Keith Forsey, die werden uitgenodigd om The Breakfast Club te doen nadat ze een Academy Award hadden gewonnen voor hun werk aan Flashdance.

Ze wisten niet dat het nummer uiteindelijk de nummer één single in de VS zou worden en een enorme plons over de vijver zou maken. Dit komt deels door de ongelooflijke zang van de Schotse new-wave band, Simple Minds.

Maar Simple Minds wilde oorspronkelijk niets te maken hebben met "Do not You". Natuurlijk veranderden ze uiteindelijk van gedachten en namen ze het op… alleen om het mogelijk te haten toen het werd uitgebracht.

6 Wie kwam op het idee voor "Do not You"?

Zodra Keith en Steve het script kregen, begonnen er ideeën in hun hoofd te stromen. Maar John Hughes wist precies wat hij van het nummer wilde. Dus kwam hij tussenbeide om hen te begeleiden.

"Ik werkte natuurlijk met Billy Idol en Moroder. Dus Moroder, we hadden wat van de techno-dingen. Idol, we hadden de punk en techno gecombineerd. Dus ik denk dat John een beetje op zoek was naar een beetje van die sfeer, en een klein beetje van de indie-vibe, "zei Keith Forsey in een uitstekende mondelinge geschiedenis van "Don't You" van Spin.com.

"We begonnen met het samenstellen van nummers. "Do not You" was niet de eerste - het zou zelfs de laatste kunnen zijn, ik weet het niet zeker ", voegde Steve Schiff eraan toe.

5 The Breakfast Club inspireerde de teksten voor "Don't You"

Steve en Keith zouden ruwe delen van de film ontvangen terwijl ze hun lied componeerden. Op dat moment hadden ze veel van de compositie, maar ze hadden geen teksten. Uiteindelijk was het een scène uit de film die hen inspireerde.

"Er was een specifieke scène waarin Judd Nelson en Anthony Michael Hall, midden in de film, elkaar confronteren, en ik denk dat het Anthony Michael Hall is die tegen Judd Nelson iets zegt in de trant van: 'Ga je me hierna nog herinneren?' Omdat ze een beetje samenkomen in die sectie, "legde Keith Forsey uit.

"En het kostte me terug naar mijn schooltijd toen ik een beetje aan de slechte kant van de rails stond, en ik herinner me dat ik bij een bush alte stond met een van de kinderen aan de andere kant van de rails en we begon te praten. Ik bood hem een sigaret aan en we werden een beetje… dat zou nooit zijn gebeurd als we allebei in onze vaste teams hadden gezeten. En ik dacht alleen maar aan: 'Nou, ga je me vergeten?' En ik dacht dat het dit geweldige thema voor het nummer was."

4 Simple Minds' zou 'Do not You' niet maken

De eerste band die Steve en Keith wilden voor "Don't You" was Simple Minds. En zij waren de eerste band die ze benaderden. Helaas hebben ze het afgewezen, waardoor de componisten en de productie eindeloos moesten zoeken naar een vervanger.

"Er was een moment dat we niemand konden krijgen", zei Michelle Manning, coproducent van Breakfast Club, tegen Spin. "[The Breakfast Club music supervisor] David Anderle en ik dwaalden letterlijk tweeënhalve, bijna drie weken door de straten van Londen, naar elke grote Engelse groep, met een driekwart inch tape van The Breakfast Club."

Uiteindelijk kreeg Michelle de interesse van Chrissie Hynde. Ze zat in de band The Pretenders en zou goed bij haar passen. Maar ze was zwanger, dus moest ze het afwijzen. Het toeval wilde dat ze getrouwd was met Jim Kerr… die in Simple Minds zat.

Chrissie probeerde ze ertoe te brengen het te doen, maar… nogmaals, ze zeiden: 'Nee'.

"Het was eigenlijk meer dat we het nummer niet schreven en wars waren van materiaal dat buiten onze groep was geschreven", legde Jim Kerr, de zanger van Simple Minds, aan Spin uit waarom ze het steeds afwezen.

"Dat gezegd hebbende, de demo van het nummer dat aan ons werd gepresenteerd, blies niemand weg, om het zacht uit te drukken. Niet slecht, maar niets geweldigs, klonk veel meer geschikt voor Psychedelic Furs dan Minds. Het kostte ons een tijdje om band met het idee om het lied te doen en het ons eigen te maken."

Gelukkig is dat precies wat er is gebeurd.

3 Simple Minds werden niet weggeblazen door The Breakfast Club

Tijdens zijn interview met Spin.com gaf Jim Kerr toe dat hij niet zo gefixeerd was op The Breakfast Club-film als alle anderen. Dit was eigenlijk een gevoel dat componist Steve Schiff ook had.

Maar de semi-desinteresse van Jim en zijn band in de film is niet de reden waarom ze uiteindelijk een hekel kregen aan het nummer dat het nog beroemder maakte.

2 Waarom simpele geesten een hekel hebben gehad aan het succes van "Do not You"

"Do not You" werd een volkslied. Niet alleen van de film, maar van de tijd. En het is het succes van het nummer dat verschillende mensen die betrokken waren bij de creatie ervan heeft doen geloven dat Simple Minds er echt een hekel aan had.

"Vreemd genoeg denk ik niet dat de band het echt zo leuk vond", zei Daniel Kleinman, de regisseur van de videoclip. "Ik denk deels omdat ze de teksten niet schreven en ze de connectie met de film niet zo leuk vonden en ze dachten dat het compromitterend was."

Muziekbegeleider, Kathy Nelson, voegde eraan toe: "Ik denk dat Jim Kerr erg boos werd dat het nummer zo'n enorm succes was. En ik denk dat hij Keith er een beetje de schuld van gaf. Het was alsof zijn schuld of zoiets. was een drama, althans in mijn kleine kring."

1 Wat Simple Minds heeft gezegd over "Do not You"

Terwijl iedereen om hen heen hun afkeer van de hele ervaring kon voelen, vertelde Jim Kerr aan Spin.com dat hij er eigenlijk heel dankbaar voor was. Bovendien leek Jim respect te hebben voor het nummer.

"Het nummer vinkt veel vakjes aan. Het heeft een geweldige eenvoud, het geeft mensen een goed gevoel. Het rockt, het groovet, het zit vol met pop hooks, geweldige dynamiek, moordend refrein. Het is nu ook een icoon van een bepaalde generatie - dankzij de film, " legde Jim Kerr uit.

"We waren geschokt, maar natuurlijk waren we heel blij dat het bovenaan Billboard stond", zei Jim. "We waren dankbaar dat na al onze terughoudendheid, zovelen hard hebben gewerkt om ons op radio en tv te krijgen. Wie zou niet de nummer 1 in de Verenigde Staten willen zijn? We zijn op veel manieren gezegend."

Aanbevolen: