Royals wilden niet dat Elton John zong bij de begrafenis van prinses Diana, nieuwe documenten onthullen

Inhoudsopgave:

Royals wilden niet dat Elton John zong bij de begrafenis van prinses Diana, nieuwe documenten onthullen
Royals wilden niet dat Elton John zong bij de begrafenis van prinses Diana, nieuwe documenten onthullen
Anonim

Onlangs onthulde documenten hebben aangetoond dat het paleis Elton John bijna belette zijn nu beroemde ontroerende eerbetoon te zingen op de begrafenis van prinses Diana, omdat hij beweerde dat het 'te sentimenteel' was. Hun gedachten werden echter veranderd door de decaan van Westminster, die het op zich nam om een persoonlijk pleidooi te houden aan Buckingham Palace.

De decaan, ook wel bekend als Arthur Wesley Carr, adviseerde koninklijke functionarissen dat het blokkeren van de uitvoering onverstandig zou zijn, vooral gezien het feit dat het publiek de koninklijke familie de rug had toegekeerd na de dood van prinses Diana.

De decaan van Westminster betoogde dat het lied van Elton het Britse publiek zou helpen kalmeren

Hij beweerde dat Eltons emotionele melodie 'Candle In The Wind' niet alleen een passend nummer was, maar ook het Britse publiek zou kalmeren, dat woedend was over hun perceptie dat de monarchie onverschillig leek voor de verschrikkelijke tragedie.

Schrijvend aan een senior lid van het personeel van het paleis, had Carr verklaard: "Dit is een cruciaal punt in de dienst en we dringen aan op vrijmoedigheid. Het is waar het onverwachte gebeurt en iets van de moderne wereld dat de prinses vertegenwoordigde."

Ik suggereer respectvol dat alles wat klassiek of koorlijk is (zelfs een populaire klassieker zoals iets van Lloyd Webber) ongepast is. Beter zou het bijgevoegde lied van Elton John zijn (bekend bij miljoenen en zijn muziek werd genoten door de prinses), wat krachtig zou zijn.”

Elton's lied werd al gezongen door het publiek in toewijding aan Diana

Hij vervolgde: "Hij heeft nieuwe woorden geschreven op de melodie die op grote schaal wordt gespeeld en gezongen in het hele land ter nagedachtenis aan Diana. Het is de hele tijd op de radio."

“Het gebruik ervan zou fantasierijk en genereus zijn voor de miljoenen die zich persoonlijk beroofd voelen: het is populaire cultuur op zijn best. Als men de woorden te sentimenteel zou vinden (hoewel dat zeker geen slechte zaak is gezien de nationale stemming), hoeven ze niet gedrukt te worden - alleen gezongen.”

"Ik zou bereid zijn om de betekenis van deze suggestie telefonisch met iedereen te bespreken."

Er is geen officiële documentatie bekend van de reactie van het paleis, maar toch kan veilig worden aangenomen dat het een positieve was, zoals Elton John inderdaad deed, waardoor een van de meest memorabele momenten van de begrafenis ontstond.

Na de aangrijpende gebeurtenis, werd Eltons deuntje wereldwijd meer dan 33 miljoen exemplaren verkocht.

Aanbevolen: