Schermlegende Sophia Loren maakt haar Netflix-debuut in de film 'The Life Ahead' van haar zoon

Schermlegende Sophia Loren maakt haar Netflix-debuut in de film 'The Life Ahead' van haar zoon
Schermlegende Sophia Loren maakt haar Netflix-debuut in de film 'The Life Ahead' van haar zoon
Anonim

Hollywood's Gouden Eeuw ontmoet officieel het streamingtijdperk. Sophia Loren beëindigde dit jaar haar tienjarige onderbreking van films en maakte haar Netflix-debuut in The Life Ahead. De laatste keer dat de met een Oscar bekroonde actrice en icoon haar talenten aan een speelfilm leende, was in het romantische muziekdrama Nine uit 2009.

The Life Ahead, geregisseerd door Lorens zoon, Edoardo Ponti, is gebaseerd op de roman The Life Before Us van auteur Romain Gary. Dit is niet de eerste keer dat Gary's roman verfilmd is. Het werd aangepast aan het scherm in Madame Rosa uit 1977.

Madame Rosa is precies het personage dat Loren speelt in deze nieuwere bewerking van de veelgeprezen roman. Madame Rosa is een Holocaust-overlevende die de kinderen van prostituees in de Italiaanse stad Bari opvangt. Ze wordt een belangrijke invloed op een jonge Senegalese wees genaamd Momo, gespeeld door Ibrahima Gueye, die tijdelijk bij haar intrekt.

Hoewel Loren al meer dan 70 jaar acteert, zei ze onlangs in een interview met Variety dat ze nog steeds nerveus wordt op de set. Ze zei echter ook dat ze deze keer getroost was dat haar zoon de regisseur was.

Ze maakte er toch grapjes over. "Hij was erg moeilijk met mij! Hij sprak alsof hij een volwassene was. Hij wilde me leren acteren, en ik was zijn moeder!"

Netflix en Hollywood zijn de laatste tijd nostalgisch geweest over de Gouden Eeuw van Hollywood, en er is onlangs een trend geweest om verhalen uit die tijd opnieuw te creëren. Een van Netflix' recente miniseries, Hollywood, is een weergave van die tijd en volgt een groep aspirant-acteurs en filmmakers tijdens de Gouden Eeuw van Hollywood.

Quentin Tarantino's Once Upon A Time In Hollywood is ook lid van deze club: het was een eerbetoon aan de laatste momenten van Hollywood's Gouden Eeuw.

Het is veilig om te zeggen dat we leven in een tijdperk van bioscoopnostalgie in het algemeen, een tijdperk waarin er talloze remakes van films en berichten zijn van fans die bewegingen proberen te creëren om hun favoriete filmsequels en remakes te krijgen - in deze context, Loren's terugkeer naar de film kan worden gezien als een echte brug tussen verleden en heden.

Haar optreden in The Life Ahead krijgt al lovende kritieken. Volgens de Washington Post: "The Life Ahead is misschien een bekend verhaal, maar als een showcase voor Lorens sensualiteit, sterrenkracht en onfeilbare instincten, voelt het zowel klassiek als opwindend nieuw."

The Life Ahead is nu te zien op Netflix.

Aanbevolen: