De 10 grootste filmsterren uit het jaar 2001, gerangschikt op huidige nettowaarde

Inhoudsopgave:

De 10 grootste filmsterren uit het jaar 2001, gerangschikt op huidige nettowaarde
De 10 grootste filmsterren uit het jaar 2001, gerangschikt op huidige nettowaarde
Anonim

Het jaar 2001 was schijnbaar een eenvoudiger tijd. Harry Potter and the Sorcerer's Stone was de grootste film van het jaar, geprezen lang voordat J. K. Rowling werd ontmaskerd vanwege haar transfobie en naar de film gaan was nog steeds een speciale gelegenheid in die zorgeloze pre-Netflix-dagen. De jaren 2000 brachten talloze filmsterren voort, van wie velen nu nog steeds genieten van een illustere carrière. Volgens cijfers van de kassa was de grootste ster van 2001 Julia Roberts, gevolgd door Bruce Willis, Robert De Niro, Eddie Murphy, George Clooney, Brad Pitt, Denzel Washington, Angelina Jolie, Ben Stiller, en met Billy Crystal op de 10e plaats.

Maar nu zijn de rollen drastisch omgedraaid en is de huidige beroemdheidsstatus en het vermogen van deze acteurs de afgelopen 20 jaar aanzienlijk veranderd. Welke van deze sterren nu het rijkst en het armst is (nou ja, als je tientallen miljoenen als armzalig beschouwt…) kan nogal verrassend zijn. Hier zijn de 10 grootste filmsterren van het jaar 2001, gerangschikt op vermogen.

10 Billy Crystal - $60 miljoen

Het is moeilijk te geloven dat Billy Crystal, de ster van Princess Bride, ooit een van de grootste acteurs ter wereld was. Hij vloog hoog in 2001: de winnende combinatie van Pixar-hit Monsters Inc. en romcom America's Sweethearts zag Crystal op nummer 10 staan in het overzicht van de grootste filmsterren van 2001.

Deze twee films brachten respectievelijk een ongelooflijke $ 577,4 miljoen en $ 138,3 miljoen op, maar tegenwoordig geniet Crystal niet hetzelfde succesniveau. Hij heeft momenteel een nettowaarde van $ 60 miljoen, wat ongetwijfeld indrukwekkend is, zo niet vergelijkbaar met zijn glorie uit de jaren 2000.

9 Angelina Jolie - $120 miljoen

Angelina Jolie is altijd een grootverdiener geweest, maar in 2001 was ze op haar A-game. Dankzij haar onvergetelijke wending als de gelijknamige held in Lara Croft: Tomb Raider, was Jolie in 2001 een bonafide superster. De actiefilm bracht maar liefst 274,7 miljoen dollar op aan de kassa.

Tegenwoordig heeft Jolie een nettowaarde van $ 120 miljoen, een cijfer dat waarschijnlijk aanzienlijk hoger zou zijn als ze geen lange pauze had genomen met acteren.

8 Ben Stiller - $200 miljoen

In 2001 speelde Ben Stiller in een van de meest betaalbare komedies van zijn carrière, Zoolander. De combinatie van laagdrempelige humor en vernietigende satire op de uitbuitende aard van de mode-industrie bleek een succes.

Het is duidelijk dat de overwinning van Zoolander zijn vruchten afwierp, aangezien Stiller een fors vermogen heeft van $200 miljoen.

7 Eddie Murphy - $200 miljoen

Hoewel hij algemeen wordt beschouwd als een ster van de late jaren '80 en begin tot midden jaren '90, bleek het jaar 2001 eigenlijk een van Eddie Murphy's meest vruchtbare te zijn. Het fenomenale succes van Shrek, dat iets minder dan een half miljard dollar opbracht, leidde ertoe dat Murphy de op drie na best verdienende ster van het jaar werd.

Met de talrijke Shrek-sequels die aan zijn banksaldo zijn toegevoegd, heeft Murphy nu een verbazingwekkende nettowaarde van $ 200 miljoen.

6 Bruce Willis - $ 250 miljoen

In tegenstelling tot veel van de andere acteurs op deze lijst, had Bruce Willis in 2001 geen echte hitfilm. Verbazingwekkend genoeg was hij echter de op één na grootste filmster van het jaar, wat te wijten is aan de blijvende en lucratieve populariteit van The Sixth Sense, dat twee jaar eerder werd uitgebracht en $ 672,8 miljoen opbracht tegen een budget van $ 40 miljoen. Dit in combinatie met de winstgevende Die Hard-franchise geeft Willis een huidig vermogen van $ 250 miljoen.

5 Julia Roberts - $250 miljoen

Officieel de grootste filmster van 2001, Julia Roberts speelde dat jaar in twee grote producties: America's Sweethearts en Ocean's 11. Ze won ook een Oscar voor Erin Brockovich, die vorig jaar werd uitgebracht.

Nu heeft Roberts een indrukwekkend vermogen van $ 250 miljoen, dat deels bestaat uit haar adembenemende Lancome-salaris van $ 50 miljoen.

4 Denzel Washington - $280 miljoen

Het was de trainingsdag van 2001 waarop Denzel Washington veel geld binnenhaalde. Hij won niet alleen een Oscar voor de rol, maar hij verdiende ook het prinselijke bedrag van $ 12 miljoen.

Van de Equalizer-films tot het veelgeprezen drama Fences, de acteur heeft sindsdien nog meer succes geboekt en heeft een enorm vermogen van $ 280 miljoen.

3 Brad Pitt - $300 miljoen

Nog een 11-ster van Ocean op deze lijst, Brad Pitt was nogal de hartenbreker in 2001 en blijft er een tot op de dag van vandaag, zij het van de variëteit Silver Fox. Zijn lucratieve carrière in combinatie met zijn spraakmakende huwelijk met Jennifer Aniston vorig jaar hielpen Pitts supersterstatus te versterken.

Hoewel hij de mooie jongen misschien niet meer kan spelen, heeft hij zeker financieel geprofiteerd van zijn jaren als droomboot: de acteur heeft een nettowaarde van $ 300 miljoen.

2 Robert De Niro - $500 miljoen

Robert De Niro speelde vorig jaar in de klassieke komedie Meet the Parents en verheugde zich in 2001 in een heropleving van zijn carrière als komische artiest. Fans vonden het geweldig om te zien hoe de sombere acteur geassocieerd met Taxi Driver en Raging Bull zijn hand op comedy uitprobeerde als Ben Stiller's borderline kwaadaardige schoonvader in de hitfilm.

Twintig jaar later is De Niro nog steeds stinkend rijk, met maar liefst 500 miljoen dollar. Sommige financiële problemen veroorzaakt door het coronavirus en zijn scheiding van Grace Hightower zullen echter waarschijnlijk zijn vermogen tegen het volgende fiscale jaar doen dalen.

1 George Clooney - $500 miljoen

Ondanks dat hij een vergelijkbaar vermogen heeft als George Clooney, ha alt Robert De Niro de nummer één plek in deze lijst niet vanwege zijn eerder genoemde sluipende financiële ellende. Dat betekent dat George Clooney officieel de huidige rijkste celeb is van de grootste filmsterren van het jaar 2001.

Nog een andere Ocean's 11 aluin, de franchise heeft blijkbaar de zakken van zijn sterren gevoerd. Dienovereenkomstig heeft Clooney een nettowaarde van een half miljard dollar, wat te danken is aan zijn talloze succesvolle films en die koffieadvertenties …

Aanbevolen: