The Lockdown Sessions': alles wat we kunnen verwachten van het aankomende met sterren bezaaide album van Elton John

Inhoudsopgave:

The Lockdown Sessions': alles wat we kunnen verwachten van het aankomende met sterren bezaaide album van Elton John
The Lockdown Sessions': alles wat we kunnen verwachten van het aankomende met sterren bezaaide album van Elton John
Anonim

Elton John is een van de meest invloedrijke muzikanten aller tijden. Met meer dan 300 miljoen verkochte platen is het geen geheim dat de Britse zanger zijn hele leven een onberispelijke carrière heeft gehad. Hij begon zijn carrière in de jaren zestig onder het R&B-collectief Bluesology en de carrière van de iconische zanger omvatte zes verschillende decennia, wat een bewijs is van zijn lange levensduur als rockster.

Over zijn muziek gesproken, John heeft tijdens zijn carrière 31 studioalbums uitgebracht en hij vertoont geen tekenen van vertraging op korte termijn. Nu maakt de krachtpatser zich op voor een nieuw aankomend album nadat hij dit jaar exclusief Regimental Sgt Zippo op vinyl heeft uitgebracht. Dus, wat kunnen we verwachten van Elton John en het aanstaande album in de laatste fase van zijn carrière?

8 'The Lockdown Sessions' zal veel A-lijststerren bevatten, waaronder Lil Nas X, Dua Lipa, Stevie Wonder en meer

Begin september 2021 ging Elton John naar Instagram om de hoes van zijn aankomende samenwerkingsalbum te onthullen. Met de titel The Lockdown Sessions, zal de zanger momenteel samenwerken met verschillende grote namen in de muziek: Dua Lipa, Miley Cyrus, Lil Nas X, Young Thug, Nicki Minaj en oude legendes zoals Stevie Wonder.

7 Dit is niet het enige muziekmateriaal dat Lil Nas X en de 'Rocket Man' samen hebben gemaakt

Interessant is dat de "Call Me By Your Name"-rapper de zanger ook rekruteerde voor zijn aanstaande album, Montero. Lil Nas X heeft zich zelfs zeer uitgesproken over de zanger en heeft hem geprezen als een 'held van mij' na het in ontvangst nemen van een eer bij de iHeart Music Awards 2021.

"Voor mij is hij een pionier die de weg vrijmaakte voor anderen om hun leven vrij en onbeschaamd te leven", zei de rapster."Hij heeft mij en zoveel andere mensen geïnspireerd door zichzelf te zijn, en groter dan het leven, flitsend en onbevreesd, vooral wanneer hij voor die piano staat."

6 Zoals de titel suggereert, is 'The Lockdown Sessions' volledig gemaakt tijdens de pandemische crisis

Zoals de titel van het album suggereert, zijn The Lockdown Sessions volledig opgenomen tijdens de pandemische lockdown van 2020 tot nu. Sommige opnamesessies moesten zelfs via teleconferenties worden gedaan, wat de taak nog uitdagender maakte.

"Sommige sessies werden opgenomen onder zeer strikte veiligheidsvoorschriften: werken met een andere artiest, maar gescheiden door glazen schermen. Maar alle nummers waaraan ik werkte waren echt interessant en divers", zei de zanger over het aankomende album.

5 De toonaangevende single van Dua Lipa, 'Cold Heart', werd afgelopen augustus uitgebracht

De 16-track collectie zal worden geleid door Elton John en Dua Lipa's samenwerking, "Cold Heart. De track is geremixt door het Australische collectief Pnau en bevat een mash-up van John's 'Rocket Man' (1972), 'Kiss the Bride' (1983) en 'Where's The Shoorah?' (1976). geanimeerde muziekvideo heeft bijna de mijlpaal van tien miljoen keer bekeken op YouTube bereikt. Sterker nog, het gezamenlijke nummer hielp de "Rocketman" na meer dan twee decennia terug te keren naar de Billboard Hot 100!

4 De iconische zanger zet zijn wereldwijde tournee voort

Elton John begon het album op te nemen tijdens zijn pauze van zijn laatste wereldtournee, Farewell Yellow Brick Road, in 2020. De wereldtournee was bedoeld als de laatste show van de zanger voordat hij deze uitstelde vanwege de aanhoudende gezondheidscrisis. Om The Lockdown Sessions verder te ondersteunen, zal John zijn touren hervatten: de Europese etappe wordt verschoven naar 2021, de derde Noord-Amerikaanse etappe wordt uitgesteld naar 2022 en begin 2023.

3 Op het album zal de zanger nieuwe gebieden in zijn muziek ontdekken

Het is geen geheim dat muzikanten altijd experimenteren en nieuwe gebieden betreden om hun discografiecatalogus te verrijken. Voor Elton John beloofde hij dat het werken met de grootste pop- en rapsterren van vandaag een nieuwe smaak aan zijn aanstaande album zal geven.

"Maar alle nummers waar ik aan werkte waren echt interessant en divers, dingen die totaal anders waren dan alles waar ik bekend om sta, dingen die me uit mijn comfortzone brachten naar een volledig nieuw terrein", zei de zangeres. "En ik realiseerde me dat er iets bizar bekends was aan werken op deze manier. Aan het begin van mijn carrière, eind jaren 60, werkte ik als sessiemuzikant. Het werken met verschillende artiesten tijdens de lockdown herinnerde me daaraan. Ik zou de cirkel rond zijn: Ik was weer sessiemuzikant."

2 Dit zal niet de eerste keer zijn dat Dua Lipa en Elton John samenwerken

De samenwerking van Elton John en Dua Lipa was geen geheim, aangezien de twee eerder hadden samengewerkt. Eerder in 2021 sloot het paar zich aan bij Lady Gaga en Dr. Fauci op het virtuele Oscar-feest van de zanger voor de Elton John AIDS Foundation.

"We zijn zo opgewonden om Dua Lipa hier vanavond te hebben. Ze is op dit moment een van mijn favoriete artiesten", sprak hij lovend over de Britse rijzende ster. "Ze is op dit moment echt de grootste artiest ter wereld en we zijn erg vereerd met haar."

1 'The Lockdown Sessions' komt in oktober op de markt en streamingdiensten

Zoals John op sociale media onthulde, zullen The Lockdown Sessions op 22 oktober 2021 worden uitgebracht via de EMI- en Mercury-banners. Het markeert ook dezelfde maand als John's terugkeer naar touren, met verschillende data van Farewell Yellow Brick Road die van start gaan in verschillende Europese steden. Zou dit het laatste album van de Rocketman kunnen zijn? Wie weet?

Aanbevolen: