Is Jordan Peele's film Nope het bekijken waard? De met sterren bezaaide cast suggereert van wel

Inhoudsopgave:

Is Jordan Peele's film Nope het bekijken waard? De met sterren bezaaide cast suggereert van wel
Is Jordan Peele's film Nope het bekijken waard? De met sterren bezaaide cast suggereert van wel
Anonim

Overal maakt het publiek zich op voor weer een meesterlijke Jordan Peele-film. Terwijl zestien castleden zijn geweest voor Peele's aankomende sci-fi-achtige horror/thriller, Nope, zijn de hoofdrollen naar verschillende bekende gezichten gegaan. Van de jongste VP van de mode tot een post-apocalyptische overlevende, fans worden verwend met dit team op het scherm.

Net als bij Peele's eerdere films, wordt dit ongelooflijk geheim gehouden. Alle informatie wordt in stukjes uitgedeeld en alleen wat Peele echt wil dat het publiek weet.

Sinds hij de wereld versteld deed staan met zijn kaskraker Get Out uit 2017, prijkt Peele op de schermen met een overvloed aan geestverruimende werkelijkheden. Van de spookachtige spiegelbeelden in Us tot de moderne versie van het stedelijke volksverhaal Candyman, Peele heeft het publiek verlaten en de theaters versteld doen staan en verlangen naar meer.

Al deze films zijn natuurlijk geproduceerd of gecoproduceerd door Monkeypaw Productions, Jordan Peele's eigen productiebedrijf.

Waar gaat The Movie Nope over?

De eerste teaser-trailer voor Nope werd bijna vier maanden geleden uitgezonden en minder dan een maand later maakte Super Bowl LVI plaats voor de officiële trailer. Daarin zijn Jill Haywood (Keke Palmer) en James Haywood (Daniel Kaluuya) bezig met het filmen van een commercial voor de Haywood Ranch, de enige zwarte paardentrainers in Hollywood.

Alles lijkt goed totdat een reeks stormen en abnormaliteiten het leven op de ranch veranderen en in wat wordt verondersteld de nabijgelegen stad te zijn.

Als we een glimp opvangen van de stad en een potentiële rodeo, zien we Brian (Steven Yeun) die mogelijk de MC van de rodeo is. Iets minder dan halverwege de trailer beginnen de afwijkingen; paarden schrikken, de stroom v alt uit, opblaasbare buismannen lopen leeg en de lucht gaat open als een zwart gat.

De officiële beschrijving van Nope zegt dat de film het volgende bevat: "De bewoners van een eenzame kloof in het binnenland van Californië getuigen van een griezelige en huiveringwekkende ontdekking." Dit is een beschrijving die zijn trailer waarmaakt.

Daniel Kaluuya: A Peele Regular

Met Get Out uit 2017 als de eerste doorbraakfilm van Jordan Peele die hem zijn eerste Oscar opleverde, is het geen verrassing dat hij opnieuw besloot samen te werken met de ster van de film, Daniel Kaluuya. De rol van Chris Washington fungeerde ook als een echte doorbraakrol voor Kaluuya, hoewel hij niet eens was uitgenodigd voor de première.

Desalniettemin zou dit plaats maken voor zijn rollen als W'Kabi in Marvel's Black Panther en Fred Hampton in Shaka King's Judas and the Black Messiah, waarvan de laatste hem zijn eerste Academy Award zou opleveren.

Op 33-jarige leeftijd lijkt de start van de in Londen geboren acteur misschien later dan velen, maar het is er een vol succes. Toen Kaluuya en Peele elkaar voor het eerst ontmoetten, was de eerste bij de meesten nogal onbekend. Hij deed auditie, maar Peele wist dat hij de rol al had nadat hij hem min of meer uit het park raakte met zijn uitvoering van de hypnosescène.

Hoewel er nog een paar andere in gedachten waren, zocht Peele Kaluuya opnieuw op voor zijn "aardende aanwezigheid" en het is iets dat gemakkelijk weer centraal kan komen te staan.

Keke Palmer: The Second Haywood

Keke Palmer is letterlijk decennia lang een begrip geweest. Kinderen die in de jaren '90 en het begin van de jaren 2000 zijn opgegroeid, zullen haar herinneren van haar baanbrekende rollen als Akeelah and the Bee, Jump In!, verschillende installaties van Tyler Perry's Madea-franchise en vele anderen.

Hoewel Palmer al van jongs af aan een ster was, had ze altijd het gevoel dat ze daardoor iemand was die nogal verkeerd werd begrepen.

Hoe dan ook, de oprechte vice-president van Nickelodeon's True Jackson VP is tot op de dag van vandaag bezig gebleven. Van interviews waarin ze niet wist wie Dick Cheney was tijdens de promotie van de film Hustlers uit 2019 tot talloze keren via internet meme's.

Naast de zomerrelease van Nope, speelde ze in maart van dit jaar ook in Alice van Krystin Ver Linden en zal ze samen met Chris Evans werken in de aankomende Disney-film Lightyear.

Steven Yeun: Apocalypse Dweller

Als je bekend bent met AMC's The Walking Dead, dan is het onmogelijk om de favoriete Glenn Rhee, gespeeld door Steven Yeun, niet te zijn tegengekomen. De moedige supply runner had verschillende kleine rollen in tv-series van American Dad! naar Law & Order: LA voor een aflevering of twee voordat het optreden in 2010 wordt geland.

Yeuns personage had een levensduur van zes seizoenen voordat hij werd gedood in de drieëntachtigste aflevering 'Last Day on Earth'. Sindsdien is hij ongelooflijk druk bezig geweest met zowel film als televisie, met rollen in Netflix's Okja en Amazon's Invincible.

Hoewel er gefluisterd werd dat Yeun mogelijk is ontslagen uit The Walking Dead, zorgde het optreden ervoor dat zijn carrière een enorme vlucht nam. Sindsdien won hij dertien prijzen en werd hij genomineerd voor zijn eerste Academy Award voor Beste Acteur in Minari. Zijn rol in Nope is nogal stil gehouden, waarbij het beroep van zijn personage belangrijk maar onbekend is.

Alles is zo geheim gehouden dat Yeuns enige Instagram-foto de poster van de film is.

Wat is het volgende van Jordan Peele?

Nu het publiek zijn lof voor Nope al zingt, is het zonder twijfel dat de volgende speelfilms al in de maak zijn. Meest recentelijk heeft Peele nauw samengewerkt met Netflix voor een aankomende film getiteld Wendell and Wild. De stop-motion wordt een donkere en verwrongen fantasie die het duo Key en Peele opnieuw samenbrengt met Jordan Peele en Keegan-Michael Key in de hoofdrollen.

Hoewel hij enkele jaren geleden stopte met acteren om regisseur te worden, is het publiek verheugd hem weer tot op zekere hoogte voor het scherm te zien.

Naast de samenwerking met Netflix, zal Monkeypaw Productions ook Adamma Edo's Honk for Jesus uitbrengen. Save Your Soul later dit jaar en een remake van de horrorkomedie uit 1991, The People Under the Stairs. Voorlopig kan het publiek uitkijken naar het Peele-geesteskind Nope, dat in juli 2022 wordt uitgebracht.

Aanbevolen: