Fans vergelijken Maggie Q met Tom Cruise, hier is waarom

Inhoudsopgave:

Fans vergelijken Maggie Q met Tom Cruise, hier is waarom
Fans vergelijken Maggie Q met Tom Cruise, hier is waarom
Anonim

Veteraanactrice Maggie Q krijgt eindelijk haar moment in de filmschijnwerpers als ze de nieuwe actiefilm The Protégé koppen. Natuurlijk speelde ze in verschillende series (Nikita, Stalker en Designated Survivor, die op Netflix terechtkwamen) en films (onder andere Rush Hour 2, Mission: Impossible III en de Divergent-films). Q is echter zelden de focus van het verhaal geweest.

En als het gaat om hoe ze actiefilms benadert, blijkt dat de actrice iets gemeen heeft met Mission: Impossible-ster Tom Cruise zelf.

Deze rol op zich nemen was een kwestie van culturele trots

Na twintig jaar in Hollywood te hebben gewerkt, weet Q maar al te goed dat ze haar rollen zorgvuldig moet kiezen, vooral als het gaat om personages die AAPI-stereotypen beweerden. dat ze het meteen moest doen. Ze deelde tenslotte dezelfde wortels met de moordenaar Moody.

"Allereerst, in staat zijn om een sterke Vietnamese vrouw te portretteren, het gaat gewoon allemaal samen, het is synoniem met wie ik ben", legde Q uit tijdens een interview met HollywoodLife.com. "Het was echt cool om iemand van mijn eigen cultuur, de helft van mijn cultuur, te spelen en de kracht van de vrouwen die ik ken in onze cultuur uit te beelden." Desalniettemin was de actrice vastbesloten ervoor te zorgen dat Moody niet het type personage was dat gemakkelijk in gewone stijlfiguren paste. "Je wilt trots zijn op je cultuur, maar tegelijkertijd ook vertegenwoordigen op een manier waarop het is, ik ga niet spelen in deze stijlfiguren die zo gewoon zijn, en zo typisch, en normaal samengesteld door mensen die geen creativiteit hebben,” voegde Q eraan toe.

Ondertussen kwam de regisseur van de film, Martin Campbell, Q tegen toen hij op zoek was naar de perfecte actrice van Vietnamese afkomst. Hij kwam tot het besef dat ze alle vakjes had gecontroleerd.“Allereerst hadden we iemand nodig die Vietnamees was en zij is half Vietnamees. Ten tweede is ze een geweldige actrice', vertelde Campbell aan ComingSoon.net. “Ten derde, ze is briljant met actie. Ze is opgeleid en werkte samen met Jackie Chan. Dus wat betreft de actie is ze extreem ervaren.”

Campbell had zelf met Jackie Chan gewerkt, maar het was niet de ster van de vechtsport die ertoe leidde dat Campbell Q ontdekte. "Ik zag toevallig een clip van Maggie, waar ik echt van haar optreden hield", legde hij uit. “Ik wist niet eens dat ze de actie deed. Ik had daar geen idee van. Ik heb net haar optreden gezien en ik vond het erg leuk.”

Dus wat hebben Maggie Q en Tom Cruise gemeen

Op het moment dat ze moesten settelen, duurde het niet lang voordat ze zich realiseerden dat Q actie deed en er zelfs in uitblonk. Campbell is zelf een veteraan in de sector en weet dat er in wezen twee soorten actiesterren zijn: degenen die vertrouwen op stuntdubbels (dit is naar verluidt het geval voor Ryan Reynolds die Campbell regisseerde in Green Lantern) en degenen die het heft in eigen handen nemen handen. Voor Q is de enige manier om dingen voor elkaar te krijgen, zelf in het middelpunt van de actie te staan, net als Cruise.

Misschien gaat Q's neiging om haar eigen stunts te doen terug tot de tijd dat ze de film Naked Weapon uit 2002 maakte. Tijdens de productie werd haar hand tijdens haar stuntdubbel opengesneden terwijl ze een draadstunt deed. Met de dubbel uit de commissie vertelde regisseur Siu-Tung Ching aan Q dat ze moest opstappen. "Ze huilt en bloedt", herinnert de actrice zich tijdens een gesprek met USA Today. “En ik moet erin springen en de stunt doen. Maar dat deed ik. En ik heb het gedaan.”

In The Protégé doet Q het opnieuw en voert ze de scène met het vliegende balkon in haar eentje uit nadat haar stuntdubbel had toegegeven dat ze te doodsbang was om het te blijven doen. "Ze had zoiets van: 'Je zult er nooit aan wennen, veel succes'", herinnert de actrice zich. "Ik had zoiets van, wacht, dat is niet wat je hoort te zeggen." Ondertussen realiseerde Q zich elke keer dat ze de scène opnamen, ook dat de bewegende camera de opname bleef missen, wat betekende dat ze het allemaal opnieuw moest doen."Ik stond op het punt van tranen", gaf de actrice toe. “Maar we misten het steeds. Het was verwoestend.”

Ondanks de frustraties en tegenslagen bleef Q volhouden. Uiteindelijk kregen ze de foto, die duidelijk aantoonde dat het de actrice was die de hele tijd alle actie deed. “God weet hoe vaak ze de stunt heeft gedaan. Maar er werden geen dubbels gebruikt'', bevestigt Campbell zelf. "Het is allemaal Maggie op dat scherm." De regisseur legde ook uit: "We choreograferen die gevechten echt, zodat je ze kunt zien en dat je de actie kunt zien en het is gebaseerd op de realiteit, als je begrijpt wat ik bedoel."

In navolging van The Protégé is Q verbonden aan een aantal filmprojecten, waaronder een actiefilm Long Gone Heroes met Ben Kingsley en Peter Facinelli. En zodra de productie van start gaat, kunnen fans er zeker van zijn dat Q niet zal aarzelen om in de sandbox te stappen.

Aanbevolen: