Waarom fans 'en zomaar' vergelijken met 'Golden Girls

Inhoudsopgave:

Waarom fans 'en zomaar' vergelijken met 'Golden Girls
Waarom fans 'en zomaar' vergelijken met 'Golden Girls
Anonim

And Just Like That is tegenwoordig een van de meest gehate series. Af en toe wisselt het van rij met nog een andere controversiële Darren Star-creatie, Emily in Paris. Fans waren in de eerste plaats nooit verkocht op het idee van een Sex and the City-reboot - vooral vanwege Kim Cattrall's pensionering van het spelen van Samantha Jones. Nu, halverwege seizoen 1 en kijkers noemen de show nog steeds een ramp vanwege slecht schrijven. Misschien zijn de enige leuke recensenten in een tijdje de memes die AJLT vergelijken met The Golden Girls. Hier zijn een paar interessante parallellen tussen de twee shows.

'The Golden Girls' waren van dezelfde leeftijd als de 'En Just Like That'-sterren nu

Dat klopt - Golden Girls Rose Nylund, Dorothy Zbornak en Blanche Devereaux waren nu even oud als Carrie Bradshaw, Charlotte York Goldenblatt en Miranda Hobbes in AJLT. Toen de NBC-serie begon, was Rose 55, Dorothy 53 en Blanche 53. Ondertussen volgt het SATC-vervolg het leven van Carrie en Miranda op 55 en Charlotte op 54. We weten dat het moeilijk te verwerken is.

De Golden Girls-actrices waren tenslotte ook veel ouder dan hun personages. Betty White en Bea Arthur waren allebei 63 toen ze begonnen met het filmen van de show. Maar Rue McClanahan was een jaar jonger dan haar personage Blanche, waardoor ze de jongste in de cast was. De AJLT-sterren zijn even oud als hun personages - Sarah Jessica Parker is momenteel 56, Cynthia Nixon is 55 en Kristin Davis is 54. Ze zijn eigenlijk jonger dan de meeste Golden Girls. Maar dat maakt hun show er volgens de fans niet beter op…

De echte reden dat 'en net zo'-sterren er jonger uitzien dan de 'Golden Girls'

Fans gingen naar Reddit om de vele verschillen aan te halen tussen de manier waarop AJLT-sterren en de Golden Girls-cast werden gestyled. "Haar en kleding maken het verschil", schrijft een fan. Andere fans waren het eens met de opmerkingen. "Er is een TikTok die de Golden Girls-personages toont met modernere kapsels", voegde iemand eraan toe. "En het is geweldig. Ze zien er zo veel jonger uit." Kijk maar naar het onderstaande voorbeeld.

De schuld van de mode uit de jaren 80, toch? Maar sommige fans denken niet dat het hier de schuld is van dat tijdperk. "De kleding en kapsels die ze droegen waren modieus in de jaren 80", schreven ze. "En onthoud dat de SATC-dames financieel meer op hun gemak zijn dan de Golden Girls (vier vrouwen die een huis delen)." In aflevering 6 van AJLT overwoog Carrie zelfs om een mini-facelift te krijgen na overleg met een plastisch chirurg. GG-fans denken dat dit hun meisjes de OG maakt, omdat ze "nooit last" hadden van hun natuurlijke verouderingsproces.

Fans denken dat 'Golden Girls' progressiever is dan 'En gewoon zo'

AJLT schildert een pijnlijk portret van vrouwen van in de vijftig - Carrie voelt zich raar over masturbatie, Miranda heeft een seksloos huwelijk en Charlotte heeft bizarre "feministische" buien jegens Harry. De Golden Girls hadden veel plezier. We hebben het over seksueel actieve meiden die leeftijdsdiscriminatie trotseerden zonder die vreselijke "wokeness" -fans die een hekel hebben aan AJLT. Het is jammer, aangezien SATC een revolutie teweeg heeft gebracht in de weergave van vrouwen in de dertig en veertig op het scherm. Ze waren seksueel avontuurlijk en niet bang om de taboes van daten te bespreken.

Maar één ding dat ontbreekt in de reboot waar Golden Girls consistent mee was, is komedie. Star zei dat toen ze 23 jaar geleden SATC organiseerden, het lachen was dat toen-HBO-chef Chris Albrecht ja tegen hen zei. "Ik herinner me dat we Chris Albrecht gooiden", vertelde Starr aan de Los Angeles Times."En ik was met Michael [Patrick King], en we hadden de verhalen samen ontwikkeld voor het eerste seizoen. Ik dacht: 'Hij gaat ofwel lachen of gooit ons de kamer uit.' En hij lachte." Ondertussen vinden fans AJLT's stand-upcomedian Che Diaz niet eens grappig.

Zelfs Candace Bushnell, de auteur van de originele Sex and the City-roman, denkt niet dat AJLT erin is geslaagd de geest van de serie te behouden. "Voor mij heeft Emily in Parijs veel meer de geest van Sex and the City", zei ze. "In termen van de geest ervan en de humor en dat alles. Het is een ander dier. [De reboot] is Michael Patrick King en Sarah Jessica Parker - hun gevoeligheden." De schrijver had geen enkele creatieve betrokkenheid bij het vervolg. Tegenwoordig is ze bezig met het promoten van haar eigen one-woman-show, Is There Still Sex in the City ?

Aanbevolen: