Angus T. Jones is misschien van de kaart, maar hij verdient nog steeds miljoenen

Inhoudsopgave:

Angus T. Jones is misschien van de kaart, maar hij verdient nog steeds miljoenen
Angus T. Jones is misschien van de kaart, maar hij verdient nog steeds miljoenen
Anonim

Angus T. Jones heeft een vermogen van ongeveer $ 20 miljoen. Dit ondanks het feit dat zijn filmografie niet zo uitgebreid is. Op 28 had hij zeker veel meer banen kunnen hebben dan hij tot nu toe in zijn carrière heeft gedaan. Mensen als Timothée Chalamet, Florence Pugh, Zendaya en Jharrel Jerome zijn allemaal jonger dan hij, maar hebben toch veel indrukwekkendere portefeuilles dan hij.

Jones wordt het meest erkend voor het spelen van Jake Harper in de CBS-sitcom, Two and A Half Men. Hij speelde in meer dan 200 afleveringen van de show tussen de pilot in 2003 en het grootste deel van seizoen 10 in 2013. Na een religieuze ontmoeting in zijn persoonlijke leven nam hij de beslissing om de show te verlaten en werd hij vervangen door Amber Tamblyn in de cast.

De in Texas geboren acteur verscheen voor het laatst op een schermrol in een aflevering van Horace and Pete in 2016. Toch blijft hij geld verdienen, dankzij herhalingen van de show die hem in de eerste plaats tot een ster maakte.

Heel lucratieve business

De sitcom-business is behoorlijk lucratief. Vrienden als Friends en The Big Bang Theory zijn het bewijs dat als een productie in dit genre eenmaal echt aanslaat, er altijd een schatkamer in petto is voor de acteurs. Two and a Half Men was vrijwel hetzelfde in termen van de obscene bedragen die acteurs per aflevering verdienden.

Jon Cryer, Angus T. Jones en Charlie Sheen, als de originele TAAHM-cast
Jon Cryer, Angus T. Jones en Charlie Sheen, als de originele TAAHM-cast

Charlie Sheen was de best betaalde in de serie. Het is gemeld dat hij begon met een salaris van ongeveer $ 800.000 per aflevering, en bijna $ 2 miljoen verdiende tegen de tijd dat hij de show verliet. De vergoeding van Jones was een stuk bescheidener dan dat, hoewel het nog steeds behoorlijk knap was - vooral voor een kindacteur. Toen TAAHM begon, zou hij ongeveer $ 200.000 mee naar huis nemen. Dat bedrag steeg uiteindelijk tot meer dan $ 300.000.

Een snelle berekening zou opleveren dat Jones in de loop van zijn decennium bij het CBS-programma een salaris van ten minste $ 50 miljoen kon krijgen, zij het vóór belasting en andere inhoudingen. In november 2012 kondigde hij echter aan dat hij de show zou verlaten en moedigde hij fans zelfs aan om te stoppen met kijken.

Veroorzaakte veel opschudding

Jones sprak in een video die hij opnam samen met Christopher Hudson, die een religieuze organisatie runt genaamd ForeRunner Chronicles, en naar verluidt een tak van de Kerk van de Zevende-dags Adventisten is. "Jake van Two and a Half Men betekent niets. Hij is een niet-bestaand personage," zei Jones. Hij ging zelfs verder en noemde de show 'vuiligheid' en drong er bij zijn fans op aan er niet meer naar te kijken.

Angus T. Jones en Christopher Hudson van ForeRunner Chronicles
Angus T. Jones en Christopher Hudson van ForeRunner Chronicles

"Als je Two and a Half Men kijkt, stop dan alsjeblieft. Ik ben op Two and a Half Men, ik wil er niet in zitten. Stop alsjeblieft met het vullen van je hoofd met vuiligheid. Mensen zeggen dat het gewoon entertainment. [Maar] Doe wat onderzoek naar de effecten van televisie en je hersenen. En ik beloof je dat je een beslissing moet nemen als het gaat om [wat je kijkt] op de televisie. Ik weet niet of het betekent komt er niet meer van mij. Maar anders had je het misschien niet gehoord."

De opmerkingen veroorzaakten veel opschudding, vooral omdat ze minachtend en respectloos overkwamen tegenover zijn oude collega's. Jones werd snel gedwongen naar beneden te klimmen, waar hij zijn excuses aanbood en zei dat ze 'deel van zijn familie' waren.

Blijft goed verdienen

Na de verkeerd ingeschatte opmerkingen van Jones, was het zijn PR-managementbedrijf dat namens hem een berouwvolle verklaring aflegde. 'Mijn excuses als mijn opmerkingen een weerspiegeling zijn van mijn onverschilligheid en gebrek aan respect voor mijn collega's en een gebrek aan waardering voor de buitengewone kans waarmee ik ben gezegend. Dat was nooit mijn bedoeling', luidde de verklaring.

www.instagram.com/p/BIGj7vbg4Vs/

Hoewel Jones was teruggekomen op zijn uitspraken, kwam hij zijn belofte na om TAAHM te verlaten. Oorspronkelijk hadden de leidinggevenden van de show aangekondigd dat zijn rol in seizoen 11 zou worden teruggebracht van hoofd naar terugkerend, maar uiteindelijk miste hij de 22 afleveringen helemaal. Hetzelfde geval deed zich voor in de finale, seizoen 12, hoewel hij wel in de seriefinale verscheen.

Het is nu bijna zeven jaar geleden sinds die laatste aflevering, maar Jones is goed blijven verdienen aan de show. Contracten met acteurs bevatten over het algemeen clausules die bepalen dat ze worden betaald voor toekomstige gesyndiceerde herhalingen op andere platforms. Soms kunnen deze zelfs lucratiever worden dan de oorspronkelijke salarissen.

Wat ook het geval is voor Jones, hij geniet nog steeds zeker van de vruchten van zijn kinderarbeid, ondanks dat hij een half decennium verwijderd is van professioneel acteren.

Aanbevolen: