Welke Spice Girl heeft de meest succesvolle solo-zangcarrière?

Inhoudsopgave:

Welke Spice Girl heeft de meest succesvolle solo-zangcarrière?
Welke Spice Girl heeft de meest succesvolle solo-zangcarrière?
Anonim

De Spice Girls zijn een van de meest iconische meidengroepen in de geschiedenis en twee decennia na hun grote succes zijn ze nog steeds geliefd bij fans over de hele wereld. De meidengroep werd opgericht in 1994 en bestond uit Melanie Brown, Melanie Chisholm, Emma Bunton, Geri Halliwell en Victoria Beckham.

Vandaag nemen we de solo-muziekcarrières van de dames onder de loep. Terwijl sommigen van hen in de schijnwerpers zijn gebleven dankzij een carrièreswitch, hebben anderen een verrassend groot aantal solo-albums uitgebracht. Blijf scrollen om erachter te komen welke Spice Girl acht solo-studioalbums heeft uitgebracht sinds de leden van de meidengroep uit elkaar gingen!

7 De Spice Girls gingen in 2000 op pauze

In mei 1998 verliet Geri Halliwell de Spice Girls om een solocarrière na te streven, waarna de groep nog twee jaar doorging met het maken van muziek. Eind 2000 gingen de Spice Girls voor onbepaalde tijd op pauze om zich te concentreren op hun solocarrières. Sindsdien zijn ze herenigd voor twee concerttours - de Return of the Spice Girls in 2007 en Spice World in 2019.

Sinds hun doorbraak hebben de Spice Girls drie supersuccesvolle studioalbums uitgebracht - Spice in 1996, Spiceworld in 1997 en Forever in 2000. Enkele van de grootste hits van de groep zijn "Wannabe", "Say You'll Be There ", "Spice Up Your Life" en "Viva Forever".

6 Victoria Beckham heeft één solo studioalbum uitgebracht

Als laatste komt Victoria Beckham aan, ook wel bekend als Posh Spice. Nadat de Spice Girls een pauze hadden genomen, bracht de zanger in 2001 een studioalbum uit met de titel Victoria Beckham. Het album produceerde de singles "Not Such an Innocent Girl" en "A Mind of Its Own". In de jaren 2000 werd Victoria Beckham een mode-icoon en in 2008 lanceerde ze een gelijknamig label en in 2011 een goedkoper label. Tegenwoordig is Victoria Beckham een bekende naam in de mode-industrie. Hoewel ze al meer dan twee decennia geen muziek heeft uitgebracht, profiteert ze nog steeds van haar muziekcarrière.

5 Mel B heeft twee solo studioalbums uitgebracht

Sinds de Spice Girls een pauze namen, bracht Mel B, die ook bekend stond als Scary Spice, twee studioalbums uit - Hot in 2000 en L. A. State of Mind in 2005. Enkele van haar bekendste solohits zijn " Ik wil je terug", "Voelt zo goed" en "Vandaag".

Afgezien van muziek, volgde Mel B uiteindelijk een carrière als televisiepersoonlijkheid en jurylid bij talentenjachten. In de loop van haar carrière werkte ze aan projecten als The X Factor, America's Got Talent en The Voice Kids Australia.

4 Geri Halliwell heeft drie solo studioalbums uitgebracht

Geri Halliwell, ook bekend als Ginger Spice, is de volgende. Nadat de Spice Girls waren gestopt, bracht Geri Halliwell drie studioalbums uit: Schizophonic in 1999, Scream If You Wanna Go Faster in 2001 en Passion in 2005.

Sommige van de beroemdste hits van de zangeres zijn "Mi Chico Latino", "Lift Me Up", "Look at Me" en "It's Raining Men". Een leuk weetje over de zangeres is dat ze bijna geen lid was van de Spice Girls.

3 Emma Bunton heeft vier solo studioalbums uitgebracht

Laten we verder gaan met Emma Bunton, ook wel bekend als Baby Spice. Sinds de meidengroep een pauze heeft genomen, heeft Bunton vier solo-studioalbums uitgebracht - A Girl Like Me in 2001, Free Me in 2004, Life in Mono in 2006 en My Happy Place in 2019. Enkele van haar bekendste singles zijn: " Wat duurde zo lang?", "What I Am", "Take My Breath Away" en "We're Not Gonna Sleep Tonight".

2 Mel C heeft acht solo studioalbums uitgebracht

De volgende is Mel C die ook bekend staat als Sporty Spice. Nadat de meidengroep een pauze had genomen, volgde Mel C uiteindelijk een indrukwekkende solo-zangcarrière. Tot nu toe heeft Mel C acht solo-studioalbums uitgebracht - Northern Star in 1999, Reason in 2003, Beautiful Intentions in 2005, This Time in 2007, The Sea in 2011, Stages in 2012, Version of Me in 2016 en Melanie C in 2020 Enkele van haar grootste hits zijn 'First Day of My Life', 'Never Be The Same Again', 'I Turn To You' en 'Anymore'.

1 Mel C had de meest succesvolle solo-zangcarrière - maar Victoria Beckham is beroemder

Hoewel Mel C de meest succesvolle solozangcarrière heeft, is ze zeker niet de beroemdste Spice Girl. Dankzij haar succes in de mode-industrie en haar huwelijk met voetbalster David Beckham, is Victoria Beckham het meest succesvolle lid van de Spice Girls. Momenteel heeft Victoria Beckham naar schatting een nettowaarde van $ 450 miljoen, terwijl Mel C $ 30 miljoen waard is. Afgezien hiervan is Victoria Beckham ook de Spice Girl die het meest wordt gevolgd op Instagram, waar ze meer dan 29,9 miljoen volgers heeft - veel meer dan haar voormalige groepsgenoten.

Aanbevolen: