Welke Kirsten Dunst-film is haar meest succesvolle?

Inhoudsopgave:

Welke Kirsten Dunst-film is haar meest succesvolle?
Welke Kirsten Dunst-film is haar meest succesvolle?
Anonim

Actrice Kirsten Dunst werd begin jaren '90 beroemd nadat ze speelde in projecten als Interview with the Vampire en Little Women. Sindsdien verscheen ze in talloze blockbusters, maar Dunst - die $ 25 miljoen waard is - voelt zich nog steeds soms genegeerd door Hollywood.

Vandaag bekijken we in welke van de films de onderschatte actrice speelde en uiteindelijk het beste deed aan de kassa. Van Bring It On tot Jumanji - blijf scrollen om erachter te komen welke film uiteindelijk bijna $ 900 miljoen opbracht!

10 'Small Soldiers' - Box Office: $ 87,5 miljoen

De aftrap is de sci-fi-actiefilm Small Soldiers uit 1998. Daarin speelt Kirsten Dunst Christy Fimple, en ze schittert naast Gregory Smith, Jay Mohr, Phil Hartman, Kevin Dunn en Denis Leary. De film volgt speelgoedactiefiguren die hun gevechtsprogrammering te serieus nemen, en het heeft momenteel een 6,2 beoordeling op IMDb. Small Soldiers bracht uiteindelijk $ 87,5 miljoen op aan de kassa.

9 'Bring It On' - Box Office: $ 90,5 miljoen

De volgende op de lijst is de cheerleadingkomedie uit 2000, Bring It On, waarin Kirsten Dunst Torrance Shipman speelt. Naast Dunst zijn er in de film ook Eliza Dushku, Jesse Bradford en Gabrielle Union te zien. Bring It On volgt het cheerleadingteam van een middelbare school en de voorbereiding op een nationale competitie - en het is de eerste film in de Bring It On-franchise. Het heeft momenteel een 6,1 rating op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 90,5 miljoen aan de kassa.

8 'Little Women' - Box Office: $ 95 miljoen

Laten we verder gaan met het historische coming-of-age-drama Little Women uit 1994, dat is gebaseerd op de gelijknamige tweedelige roman van Louisa May Alcott uit 1868-69.

Hierin speelt Kirsten Dunst Amy March en schittert ze naast Winona Ryder, Gabriel Byrne, Trini Alvarado, Samantha Mathis en Claire Danes. Little Women heeft een beoordeling van 7,3 op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 95 miljoen aan de kassa.

7 'Mona Lisa Smile' - Box Office: $ 141,3 miljoen

De dramafilm Mona Lisa Smile uit 2003 is de volgende. Daarin speelt Kirsten Dunst Elizabeth "Betty" Warren, en ze schittert naast Julia Roberts, Julia Stiles, Maggie Gyllenhaal, Dominic West en Juliet Stevenson. De film volgt een vrijdenkende kunstprofessor in de jaren vijftig en heeft momenteel een beoordeling van 6,5 op IMDb. Mona Lisa Smile bracht uiteindelijk $ 141,3 miljoen op aan de kassa.

6 'Interview With The Vampire' - Box Office: $ 223,7 miljoen

De volgende is de gothic horrorfilm Interview with the Vampire uit 1994 waarin Kirsten Dunst Claudia speelt. Naast Dunst zijn er in de film ook Tom Cruise, Brad Pitt, Stephen Rea, Antonio Banderas en Christian Slater te zien. Interview with the Vampire is gebaseerd op de gelijknamige roman van Anne Rice uit 1976 en heeft momenteel een 7,5 op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 223,7 miljoen aan de kassa.

5 'Hidden Figures' - Box Office: $ 236,2 miljoen

De top vijf op de lijst van vandaag openen is de biografische dramafilm Hidden Figures uit 2016. Daarin speelt Kirsten Dunst Vivian Mitchell, en ze schittert naast Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe, Kevin Costner en Jim Parsons. De film is gebaseerd op het gelijknamige non-fictieboek uit 2016 van Margot Lee Shetterly en heeft momenteel een beoordeling van 7,8 op IMDb. Hidden Figures verdiende uiteindelijk $236,2 miljoen aan de kassa.

4 'Jumanji' - Box Office: $262.8 miljoen

Laten we verder gaan met de fantasie-avonturenfilm Jumanji uit 1995, waarin Kirsten Dunst Judy Shepherd speelt. Naast Dunst zijn er in de film ook Robin Williams, Bonnie Hunt, Jonathan Hyde en David Alan Grier te zien. Jumanji is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Chris Van Allsburg en heeft momenteel een 7,0 beoordeling op IMDb. De film bracht uiteindelijk $ 262,8 miljoen op aan de kassa.

3 'Spider-Man 2' - Box Office: $789 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag openen is de superheldenfilm Spider-Man 2 waarin Kirsten Dunst Mary Jane Watson speelt. Naast Dunst zijn er in de film ook Tobey Maguire, James Franco, Alfred Molina en Rosemary Harris te zien.

De film is gebaseerd op het Marvel Comics-personage met dezelfde naam, en het is het tweede deel in Sam Raimi's Spider-Man-trilogie. De film heeft een 7,4 rating op IMDb, en het bracht uiteindelijk $ 789 miljoen op aan de kassa.

2 'Spider-Man' - Box Office: $825 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is de superheldenfilm Spider-Man uit 2002 - de eerste in de trilogie. Naast Dunst zijn er in de film ook Tobey Maguire, Willem Dafoe, James Franco, Cliff Robertson en Rosemary Harris te zien. Spider-Man heeft momenteel een 7,4 rating op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 825 miljoen aan de kassa.

1 'Spider-Man 3' - Box Office: $ 894,9 miljoen

En tot slot, de lijst met plek nummer één is de superheldenfilm Spider-Man 3 uit 2007, het derde deel in de franchise. Op het moment van schrijven heeft de film een 7,4 rating op IMDb, en het bracht uiteindelijk $ 894,9 miljoen op aan de kassa.

Aanbevolen: