Hoe Anderson Cooper zijn enige zoon opvoedt

Inhoudsopgave:

Hoe Anderson Cooper zijn enige zoon opvoedt
Hoe Anderson Cooper zijn enige zoon opvoedt
Anonim

Eind april 2020 onthulde Anderson Cooper, 54, dat hij zojuist zijn zoon had verwelkomd - nu de eenjarige Wyatt Cooper. "Ik wil wat vrolijk nieuws met jullie delen. Maandag ben ik vader geworden", schreef het CNN-nieuwsanker op Instagram. "Dit is Wyatt Cooper. Hij is drie dagen oud. Hij is vernoemd naar mijn vader, die stierf toen ik tien was. Ik hoop dat ik net zo'n goede vader kan zijn als hij was."

Cooper voegde eraan toe dat de baby werd geboren via een draagmoeder. "Als homoseksueel kind had ik nooit gedacht dat het mogelijk zou zijn om een kind te krijgen", voegde de Anderson Cooper 360°-ster eraan toe. "Ik ben een opmerkelijke surrogaat dankbaar die Wyatt droeg, liefdevol en teder over hem waakte en hem ter wereld bracht."

Vanaf dat moment zouden fans van de omroep zijn reis als vader volgen - van foto-updates van Wyatt tot Cooper's gedeelde nieuwe vader-reis met zijn goede vriend, Andy Cohen, 53. Maar onlangs, toen de journalist zei in een interview dat hij zijn zoon geen erfenis nalaat, begonnen fans wat vragen te krijgen over zijn opvoeding. Dit is hoe hij zijn zoon echt opvoedt.

De echte reden waarom hij besloot een kind te krijgen

Cooper vertelde People in juni 2020 dat zijn ouders - schrijver Wyatt Emory Cooper en modeontwerper en socialite Gloria Vanderbilt - hem ertoe brachten te beslissen om een kind te krijgen. "Ik heb het gevoel dat de vonk van herkenning tussen mijn moeder en mijn vader die plaatsvond, deze twee mensen had die uit totaal verschillende lagen van de bevolking kwamen", legde de politieke commentator uit.

"Mijn vader groeide erg arm op in Mississippi; mijn moeder is duidelijk zo opgegroeid. [Dus om] ze elkaar te laten ontmoeten en verliefd te laten worden en een eigen gezin te stichten en dit kleine gezin te hebben van ons." Hij zei dat hij "een kind wilde hebben dat daaruit voortkwam en opgroeide met de wetenschap daarvan."

Hij voegde eraan toe: "Het maakte me heel verdrietig om te bedenken dat ik de enige overgebleven persoon ben van die verbintenis [van mijn ouders] en dat ik de enige persoon ben die zich al die verhalen van mijn moeder herinnert, mijn vader en mijn broer." Coopers moeder stierf in 2019 op 95-jarige leeftijd en zijn oudere broer, Carter, pleegde zelfmoord op 23-jarige leeftijd.

Co-ouderschap met een ex

Cooper vertelde Howard Stern in mei 2020 dat hij co-ouderschap had met zijn voormalige partner van 10 jaar, Benjamin Maisani, die hij beschreef als een "geweldige kerel". "Ik heb niet echt een familie, dus mijn vrienden worden mijn familie", zei hij. "Dus ik dacht, nou, als mij iets overkomt - zelfs als mij iets niet overkomt - als meer mensen van mijn zoon houden en in zijn leven zijn, ben ik daar helemaal voor."

De tv-zender noemde ook enkele jeugdervaringen waarvan hij niet wil dat Wyatt die meemaakt."Toen ik een kind was, waren het alleen mijn moeder en mijn broer. Ze was niet de meest ouderlijke persoon", vertelde Cooper. "Ik wou dat een volwassene, nadat mijn vader stierf, tussenbeide was gekomen en gewoon was geweest als… 'Ik neem je mee naar een balspel' of 'laten we uit eten gaan… en gewoon praten.' Niemand heeft dat ooit gedaan."

"[Maisani's] spreekt al Frans tegen hem", zei hij over co-ouderschap met zijn Franse ex. "Ik heb geen idee wat hij zegt. Hij zou het kind tegen mij kunnen opzetten, ik weet het niet." Cooper zei dat hij "papa" of "papa" is voor Wyatt, terwijl Maisani "papa" is.

Zijn zoon geen erfenis achterlaten

Hoewel fans het egoïstisch vinden dat Cooper zijn zoon geen erfenis nalaat, gelooft hij dat dit de beste keuze is om het succes van zijn kind in de toekomst te verzekeren. "Ik geloof niet in het doorgeven van enorme hoeveelheden geld", vertelde hij aan de Morning Meeting-podcast. "Ik ben niet zo geïnteresseerd in geld… ik ben niet van plan een soort pot met goud voor mijn zoon te hebben."

De keuze was geïnspireerd door wat zijn moeder hem ooit vertelde: "De universiteit wordt betaald, en dan moet je ervoor gaan." In 2014 zei de oude journalist - die naar verluidt $ 12 miljoen per jaar verdient aan CNN - dat grote erfenissen "een initiatiefzuiger" en "een vloek" zijn. Hij zei dat het "begunstigden lui zou maken", waarbij hij ook zijn vrees aanhaalde dat het geld alleen "onverantwoordelijk zou worden gebruikt".

Misschien zullen fans meer begrijpen over de principes van Cooper in zijn nieuwe boek, Vanderbilt: The Rise and Fall of an American Dynasty, dat hij beschreef als: "in veel opzichten een brief aan mijn zoon."

Aanbevolen: