De onwaarschijnlijke countryster die het uiterlijk en geluid van Harry Styles inspireerde

Inhoudsopgave:

De onwaarschijnlijke countryster die het uiterlijk en geluid van Harry Styles inspireerde
De onwaarschijnlijke countryster die het uiterlijk en geluid van Harry Styles inspireerde
Anonim

Met meerdere hitsingles, muziekprijzen en uitverkochte tours op zijn naam is Harry Styles een begrip. De in Engeland geboren zanger heeft miljoenen fans die verliefd zijn geworden op zijn unieke stem, onmiskenbare sterkwaliteit, verslavende muziek en inspirerende persoonlijke stijl. De superster, die nu officieel deel uitmaakt van het Marvel-universum, is een kracht om rekening mee te houden. Maar ondanks dat hij een van de grootste namen ter wereld is, is hij nog steeds nederig genoeg om de artiesten te erkennen en te eren die hem zijn voorgegaan en die alles hebben geïnspireerd, van zijn imago tot zijn geluid.

Fans zijn geobsedeerd door Harry's stijl, wanhopig om te weten waar hij zijn sieraden koopt en hoe hij zijn modekeuzes maakt. En de meesten zouden geschokt zijn als ze ontdekken dat zijn stijlinspiratie uit een zeer onwaarschijnlijke bron komt. Blijf lezen om de onverwachte countryster te ontdekken die Harry's stijl inspireert.

Harry's carrièrebegin

Harry Styles begon in de muziekbusiness als een vijfde van de wereldwijd succesvolle boyband One Direction. Hij won een plaats in de band nadat hij auditie had gedaan in het seizoen 2010 van The X Factor, samen met Louis Tomlinson, Niall Horan, Liam Payne en Zayn Malik. De jongens werden samengebracht in de show en verzamelden miljoenen fans naarmate de competitie vorderde.

Hoewel One Direction de competitie niet won, zijn ze misschien wel de meest succesvolle act ooit uit The X Factor. Nadat de show was afgelopen, brachten ze vijf studioalbums en meerdere hitsingles uit. Hun optredens in het winkelcentrum werden theatertours, die vervolgens transformeerden in arenatours en uiteindelijk stadionshows. Samen genoot de band van verschillende carrièrebepalende momenten, variërend van hun optreden op de Olympische Zomerspelen 2012 tot hun langverwachte release van hun eerste single zonder Zayn, 'Drag Me Down'.

De jongens gingen in 2016 hun eigen weg na de aankondiging van een onderbreking voor onbepaalde tijd. Sindsdien is Harry, samen met de andere leden van de band, doorgegaan met het uitbrengen van zijn eigen muziek en het smeden van zijn eigen carrière als soloartiest.

Hoe hij zich onderscheidde van de andere jongens

Elk lid van One Direction bracht zijn eigen unieke touch aan de band. Harry onderscheidde zich van de rest dankzij zijn hese, scherpe stem en rockachtige vocale en uitvoeringsstijl.

Terwijl de jongens aanwijzingen kregen (kijk wat we daar deden) over wat ze droegen, weerspiegelden Harry's outfits in de loop der jaren steeds meer zijn eigen persoonlijke smaak. Zijn modekeuzes doorbreken de barrières tussen gendertradities en laten zijn kleurrijke persoonlijkheid zien.

Zijn solocarrière

Alle jongens van One Direction zijn hun eigen solocarrière begonnen en die van Harry was een van de meest succesvolle. Zijn eerste solo-album, toepasselijk genaamd 'Harry Styles', kwam uit in 2017. Met een miljoen verkochte exemplaren was het een van de best verkochte albums van het jaar.

In 2019 bracht Harry 'Fine Line' uit, zijn tweede studioalbum, dat zes hitsingles voortbracht, waaronder 'Watermelon Sugar' en 'Adore You'. Het album, waarvan Harry op de hoes staat in een witte broek met hoge taille en een felroze top, won zowel een Grammy als een Brit Award.

Harry heeft ook over de hele wereld getourd ter ondersteuning van zijn solo-albums, waarbij hij zalen in alle uithoeken van de wereld heeft ingevuld.

De ster die zijn geluid inspireerde

Als je je afvraagt welk beroemd muziekpictogram Harry's uiterlijk en geluid inspireerde, is het antwoord behoorlijk onverwacht. Niemand minder dan countrylegende Shania Twain inspireert de zangeres en is tot nu toe zijn muze gedurende zijn hele carrière.

"Ik denk dat zowel muziek als mode, [mijn] belangrijkste invloed waarschijnlijk Shania Twain was", gaf Styles toe in een interview met Entertainment Tonight (via Harper's Bazaar). "Ik vind haar geweldig,"

Wat de mode betreft, zie je zeker de overeenkomsten tussen Harry en Shania. Metallic prints en items met luipaardprint zijn een nietje in de kasten van beide sterren.

Harry bedekte Shania in 2018

In 2018 coverde Harry de klassieker 'You're Still the One' van Shania Twain met Kacey Musgrave tijdens zijn show in Madison Square Garden in New York City. Voordat hij aan het optreden begon, vertelde Harry het publiek dat het nummer een van zijn persoonlijke favorieten is. Hij zong het lied met Kacey, die zijn voorprogramma was, terwijl hij op de gitaar tokkelde voor een schreeuwende menigte.

Er zou een samenwerking in de maak kunnen zijn

Volgens Hello magazine zou er een samenwerking kunnen zijn tussen Harry Styles en zijn inspiratie, Shania Twain. Blijkbaar heeft de muzieklegende wederzijdse gevoelens voor de voormalige One Direction-ster.

"Het is zeker een droomsamenwerking voor mij", zei Shania over de samenwerking met Harry, en legde uit dat de twee artiesten al een tijdje praten over samenkomen en via tekst met elkaar hebben gecommuniceerd. Fans wachten nu om de countrylegende en de legende in wording te zien samenwerken!

Aanbevolen: