De echte reden waarom Craig Ferguson besloot om 'The Late Late Show' te hosten

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Craig Ferguson besloot om 'The Late Late Show' te hosten
De echte reden waarom Craig Ferguson besloot om 'The Late Late Show' te hosten
Anonim

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat de Late Late Show van Craig Ferguson een cultpubliek had. Degenen die dol waren op zijn late night talkshow, die liep van 2005 - 2014, waren er absoluut verslaafd aan. Dit komt omdat Craig er een aantal echt unieke dingen mee heeft gedaan. Toen hij zijn gastheerschap verliet, verloor hij 's avonds laat iets dat het sindsdien niet meer heeft kunnen herstellen. Mensen als Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel of de man die Craigs hostingtaken overnam, James Corden, zijn niet Craig Ferguson. En daarom is het onwaarschijnlijk dat ze ooit de cultstatus zullen krijgen die Craig verdiende in het tijdslot dat volgde op de iconische late-night show van David Letterman.

De waarheid is dat geen van de huidige gastheren Craigs gevoel van roekeloze verlating heeft. Of zijn vreemde gevoel voor humor. Of zijn voorliefde voor ongemakkelijke pauzes, mondharmonica's of stagiaires verkleed in paardengewoonten. Kortom, CBS had geluk dat hij besloot de baan aan te nemen. Dit is waarom hij dat deed.

David Letterman creëerde een unieke kans voor iemand als Craig

"Het was zo'n goede show", zei Tom Papa tegen Craig Ferguson in zijn podcast. "Je nam dat formaat en maakte er echt iets anders van."

"Ik heb veel geluk gehad", reageerde Craig. "Er was een moment in de tv-geschiedenis dat er gewoon in speelde. Want wat er gebeurde was dat… toen Johnny Carson stopte met de show van vanavond, het de grote nachtelijke oorlog was, [Jay] Leno en [David] Letterman. En CBS was zo wanhopig op zoek naar Letterman dat ze hem twee uur onroerend goed gaven. Hij was eigenaar van de tijdsperiode [op CBS]."

David Letterman had in wezen deze twee uur elke doordeweekse avond om twee shows te doen, een voor hem en een andere voor iemand anders waar hij van kon profiteren. Het kon CBS in wezen niet schelen wat hij met dit tweede uur deed, want het enige wat ze wilden was hem in het eerste. Zo is The Late Late Show ontstaan.

"Eerst was het Tom Snyder. Toen deed Craig Kilborn het. Zolang Dave er was [de late show deed], maakte CBS [het niet uit]. Het was goed en slecht. In zekere zin, ze schonken geen aandacht aan de show omdat ze het negeerden. Maar aan de goede kant, ze schonken geen aandacht aan de show en negeerden het. Dus ze promootten het nooit en lieten het niemand weten, maar tegelijkertijd konden ze niets doen."

Hierdoor kreeg Craig een enorme creatieve vrijheid in de show. Dit omvatte het veranderen van het formaat van de show voor zijn gast Stephen Fry en zelfs het creëren van een homoseksuele robotskelet-sidekick, Geoff Peterson.

De vreemde keer dat de nu in ongenade gevallen CBS-baas Les Moonves of andere leidinggevenden op Craigs deur klopten met aantekeningen, schermde David Letterman hem af. Dit betekende dat Craig in principe alles kon doen wat hij wilde binnen de standaard uitzendregels.

Maar toen David Letterman besloot met pensioen te gaan, veranderde dat allemaal. Maar voor een kort moment was het Craigs klei om te vormen zoals hij dat wilde.

De baan krijgen bij de late late show en de eerlijke reden waarom hij de baan aannam

Nadat Craig Kilborn had besloten om te stoppen met The Late Late Show, was CBS op zoek naar een vervanger.

"Ze probeerden een heleboel verschillende mensen uit. En ik was te gast bij de show toen [Craig Kilborn] de show presenteerde, dus ze dachten dat ik het proberen waard was."

Volgens Entertainment Weekly heeft CBS drie maanden besteed aan het uitproberen van 20 verschillende potentiële hosts, waardoor ze elk de kans kregen om de show te hosten voordat ze uiteindelijk met de komiek uit Schotland in zee gingen.

Het grappige is dat Craig Ferguson niet in de verste verte geïnteresseerd was in het hosten van een late night talkshow. In plaats daarvan wilde hij gewoon een komiek en acteur worden. Later zou hij ook schrijver en filmmaker worden, maar laat op de avond opgroeien was niet aan hem besteed. Misschien is dit wat zijn interpretatie van een late night talkshow zo fascinerend en anders maakte. In tegenstelling tot veel van de andere presentatoren die altijd smachtten naar een eigen talkshow, wilde Craig gewoon plezier hebben en mensen aan het lachen maken.

Dus, waarom nam hij de baan eigenlijk aan?

"Mijn persoonlijke leven was destijds een beetje een ramp", gaf Craig toe aan Tom Papa. "Ik ging door een scheiding. En mijn eerste zoon was erg jong. Hij was nog geen twee jaar oud. Dus ik had in onafhankelijke films gewerkt, wat betekent dat je de stad voor een lange tijd verlaat. En ik moest op zoek naar een baan waarbij ik lange tijd de stad niet heb verlaten. En ook, als je ooit een echtscheiding hebt meegemaakt, weet je dat het niet goedkoop is. Ik had dringend een baan nodig!"

Toen CBS op zijn deur klopte, was Craig opgetogen. De baan was alles wat hij nodig had, ondanks dat hij weinig interesse had in de late uurtjes. Hij wist niet dat hij een van de meest geliefde en uiterst unieke talkshowhosts in de televisiegeschiedenis zou worden.

Aanbevolen: