Wie was Elizabeth Olsen voordat ze Wanda Maximoff werd?

Inhoudsopgave:

Wie was Elizabeth Olsen voordat ze Wanda Maximoff werd?
Wie was Elizabeth Olsen voordat ze Wanda Maximoff werd?
Anonim

Wat vanaf het begin altijd duidelijk was, is dat actrice Elizabeth Olsen altijd een goed hoofd op haar schouders heeft gehad. Je zou kunnen zeggen dat het het resultaat is van verwantschap met twee van Hollywood's meest succesvolle kindsterren (tweelingbroers en -zussen Mary-Kate en Ashley Olsen). Dat gezegd hebbende, er was een tijd dat ze overwoog om helemaal niet te acteren (Olsen vertelde Glamour eens: "Ik dacht dat ik op Wall Street zou zijn …").

Toen ze echter besloot actrice te worden, keek Olsen nooit meer achterom. Tegenwoordig is ze vooral bekend om haar vertolking van Wanda Maximoff in het Marvel Cinematic Universe (MCU)Zelfs voordat ze bij de MCU kwam, kreeg Olsen al aandacht voor enkele van de werken op het scherm die ze heeft gedaan.

Elizabeth Olsen boekte haar eerste rollen terwijl ze nog op school zat

Een scène uit Liefde, Vrede en Misverstand
Een scène uit Liefde, Vrede en Misverstand

Olsen had de Tisch School of the Arts van de NYU bezocht en het was terwijl ze nog op school zat dat dingen "natuurlijk" voor haar gebeurden. "Als de Atlantic Theatre Company een toneelstuk heeft dat ze produceren, laten ze studenten auditie doen voor understudy-rollen", legde Olsen uit terwijl hij met IndieWire sprak. "Mijn agent hoorde uiteindelijk over mij terwijl ik aan deze echt slordige workshops in New York City werkte en ze kwam en zag die en we begonnen samen te werken."

Olsen begon in 2010 audities te doen. Vrijwel kort daarna begon ze ook rollen te boeken, te beginnen met het komische drama Peace, Love & Misunderstanding. In de film werd ze omringd door Hollywood-veteranen Jane Fonda, Catherine Keener en Kyle MacLachlan.

Elizabeth Olsen in Silent House
Elizabeth Olsen in Silent House

Daarnaast kreeg Olsen ook een hoofdrol in de horrorfilm Silent House. Opmerkelijk is dat de regisseurs van de film, Chris Kentis en Laura Lau, besloten haar te casten, zelfs als er geen portfolio was om hun beslissing op te baseren. "Er was geen tape op haar, maar we wisten dat ze een serieuze actrice was", vertelde Lau aan Slant Magazine. "Ze is zo lichtgevend en tegelijkertijd heeft ze technische vaardigheden." Kentis voegde toe: "Ze was de eerste keuze en het was echt altijd haar rol."

Ze kreeg lovende kritieken voor een van haar vroegste films

Een scène uit Martha Marcy May Marlene
Een scène uit Martha Marcy May Marlene

Rond dezelfde tijd werd Olsen ook gecast in het psychologische drama Martha Marcy May Marlene. De film markeerde het regiedebuut van Sean Durkin en voor deze maakte hij duidelijk dat hij een onbekende wilde om het centrale personage te spelen. Toen Durkin Olsen ontmoette, wist hij dat hij zijn leidende dame had. "Lizzie las de eerste scène en er gebeurde meteen iets anders", herinnert Durkin zich terwijl hij met de New York Times sprak. “Ze kon veel overbrengen zonder iets te doen. Er gebeurde zoveel achter haar ogen.”

Olsen boekte uiteindelijk de rol net toen de film zich opmaakte om in productie te gaan. Dat gaf haar uiteindelijk weinig tijd om zich voor te bereiden, maar dat vond ze prima. "Ik werd ongeveer 2-3 weken gecast voordat we begonnen met het filmen van de film", onthulde Olsen aan Daily Actor. “Dus ik denk dat het eigenlijk in mijn voordeel heeft gewerkt dat ik dat niet deed. "Uiteindelijk concentreerde ze zich op het zo 'menselijk en specifiek mogelijk' maken van de afbeelding.

Ze werkte ook aan een andere kritieke hit met Daniel Radcliffe

Kort nadat ze audities begon te doen, boekte Olsen bijna non-stop rollen. Op een gegeven moment komt ze ook terecht in het biografische drama Kill Your Darlings. In de film speelde ze Edie Parker, de eerste vrouw van Jack Kerouac (gespeeld door Jack Huston in de film). Toegegeven, het personage van Olsen stond niet centraal in het verhaal. Desalniettemin vertelde ze aan Interrobang dat de hele ervaring "leuk" was.

Uiteindelijk zocht Elizabeth Olsen rollen op die aan haar kindertijd deden denken, wat haar naar het MCU leidde

Oorspronkelijk wilde Olsen in Star Wars komen. De actrice herinnerde zich zelfs dat ze er een gesprek over had met haar agent en manager, en ze vertelde Collider: "En ik zei tegen hen: 'Ik wil in aanmerking komen voor de projecten waarin ik ben opgegroeid…' - zoals, als kind, kijkend naar Star Wars en ik was geobsedeerd door Star Wars." Het advies dat ze haar hadden gegeven was nogal praktisch. "Ze zeiden dat ik vergaderingen moest houden met de mensen die deze bedrijven runnen en dat heb ik dus letterlijk gedaan." Olsen ontmoette niemand minder dan Kevin Feige, het hoofd van Marvel en het duurde niet lang voordat ze de rol boekte die haar carrière aantoonbaar deed ontploffen.

Uiteindelijk was het ook de wens van Olsen om vlezigere rollen op zich te nemen die haar overtuigde om lid te worden van de MCU. Voordat ze zich aanmeldde, had de actrice een aantal productieve discussies met regisseur Joss Whedon."[Joss Whedon] legde me uit dat Wanda Maximoff altijd deze pijler is geweest van de strijd om de geestelijke gezondheid, van haar pijn en depressie en traumatische ervaringen tot hoe ze de realiteit van de strips volledig verandert," herinnerde Olsen zich terwijl hij met Elle sprak. "Wat ik vasthield na het lezen van het eerste script was dat ze niet alleen krachtig was vanwege haar capaciteiten, maar ook vanwege haar emoties."

Olsen zal haar rol als Scarlett Witch/Wanda Maximoff hernemen in de aankomende film Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Aanbevolen: