15 Feiten over Aaron Pauls tijd bij Breaking Bad

Inhoudsopgave:

15 Feiten over Aaron Pauls tijd bij Breaking Bad
15 Feiten over Aaron Pauls tijd bij Breaking Bad
Anonim

Amerikaanse acteur Aaron Paul is vooral bekend om zijn iconische rol als Jesse Pinkman in de AMC-dramathriller "Breaking Bad". Hij kreeg lovende kritieken en won talloze prijzen voor zijn acteerwerk, waaronder de Primetime Emmy Award voor Outstanding Supporting Actor in a Drama Series. Zijn bekendheid wordt ook toegeschreven aan zijn ongelooflijke chemie met co-ster Bryan Cranston, die hoofdrolspeler W alter White speelt in de show. Hun tumultueuze relatie op het scherm is erin geslaagd kijkers over de hele wereld te binden aan de neowesterse show van Vince Gilligan.

In 2019 hernam Paul zijn beroemde rol in een film die op Netflix werd uitgebracht met de titel 'El Camino: A Breaking Bad Movie'. De film geeft antwoorden op Jesse's verhaal na het slot van "Breaking Bad" en weet de ontwikkeling van het personage nog verder te verrijken. Hier bekijken we 15 feiten over Paul's tijd op "Breaking Bad" waar je misschien nog niet van op de hoogte was.

15 Zijn favoriete aflevering aller tijden is '4 Days Out'

W alter en Jesse zijn gestrand in de woestijn
W alter en Jesse zijn gestrand in de woestijn

Een van de vele verrassende feiten over de show is dat Aaron Paul zijn favoriete aflevering onthulde als de negende aflevering van seizoen twee, '4 Days Out'. De verhaallijn draait om W alt en Jesse die een uitweg proberen te vinden om te voorkomen dat ze vast komen te zitten in de woestijn. Zoals Paul al zei, stelt de aflevering het publiek in staat om getuige te zijn van de bloeiende samenwerking van de twee personages.

14 Zijn personage zou in het eerste seizoen worden vermoord

Jesse Pinkman in seizoen één van Breaking Bad
Jesse Pinkman in seizoen één van Breaking Bad

Hoewel hij uiteindelijk het middelpunt van de serie werd, zou het personage van Jesse Pinkman in seizoen één door de schrijvers worden vermoord. Hij werd echter gered door de staking van de Writers Guild of America in 2007-2008, die geloofde dat zijn personage intriges en humor in de verhaallijn bracht.

13 Hij kreeg een hersenschudding door het filmen van de aflevering 'Grilled'

W alter White en Jesse Pinkman met geweren
W alter White en Jesse Pinkman met geweren

Volgens Business Insider kreeg Paul een hersenschudding door het filmen van de aflevering 'Grilled' van seizoen twee, waarin Tuco W alt en Jesse naar zijn geïsoleerde hut brengt. Tijdens een gewelddadige scène gooit Tuco Jesse door een hordeur en dit veroorzaakte meerdere verwondingen op de set toen Pauls hoofd vast kwam te zitten tussen de deur en hij een tijdje een black-out kreeg.

12 Jane's dood was ongelooflijk moeilijk voor hem om te schieten

Jesse en Jane hangen rond in het appartement
Jesse en Jane hangen rond in het appartement

De moeilijkste scène voor Paul om te filmen was de dood van Jane in de aflevering 'Phoenix' van seizoen twee. Paul was zo ondergedompeld in zijn karakter dat hij Jane's dood door de ogen van Jesse zag en het moeilijk vond om door te gaan met filmen. De bemanning werd ook zwaar getroffen door de dramatische en emotionele scène.

11 Hij heeft nooit toneellessen gevolgd

Jesse Pinkman in de woestijn
Jesse Pinkman in de woestijn

Ondanks zijn natuurlijke acteervaardigheden die op het scherm worden weerspiegeld, heeft Paul nooit professionele acteerlessen gevolgd. Zoals hij zich herinnert: 'wat ik tijdens die lessen zag, was dat ze deze vreemde acteeroefeningen deden die ik niet begreep'. Zijn werkstijl is dan ook uitsluitend gebaseerd op het uitvoeren van natuurlijke reacties op de fictieve situaties die hem worden voorgelegd.

10 Zijn favoriete scène om te fotograferen was Jesse's Dinner With The Whites

Jesse aan het dineren met de blanken
Jesse aan het dineren met de blanken

Pauls favoriete scène om uit de show te schieten was Jesse's diner met de blanken. Zoals de acteur zei: 'Ik denk dat het glas water op een bepaalde manier Jesse's veiligheidsdeken werd en dat vind ik geweldig aan die scène'. Voor een show die bestaat uit zeer spannende scènes, kan het daarom behoorlijk verrassend zijn om te zien wat elke acteur heeft genoemd als hun favoriete moment om te filmen.

9 De DEA liet hem en Bryan Cranston zien hoe je meth kookt

W alter en Jesse kookmethode
W alter en Jesse kookmethode

De DEA besloot de filmmakers te helpen door Paul en Cranston te leren hoe ze op de juiste manier meth konden koken. Dit was omdat ze geloofden dat het in hun eigen belang was om ervoor te zorgen dat de act nauwkeurig op het scherm werd weergegeven in plaats van een louter gestileerde uitvoering te zijn zonder een spoor van waarheid erin.

8 Zijn roem zorgde ervoor dat fans zijn commercials uit de jaren 90 ontdekten

Aaron Paul in een commercial uit de jaren 90
Aaron Paul in een commercial uit de jaren 90

Paul deed veel voedselreclames voordat hij uiteindelijk zijn "Breaking Bad"-rol kreeg, waardoor hij beroemd werd. Na het succes van de show slaagden die-hard fans erin om oude commercials op te graven die hij destijds maakte, waaronder die voor Vanilla Coke, Tombstone Pizza, Corn Pops en Juicy Fruit.

7 Hij droeg acht opeenvolgende afleveringen dezelfde kleren

Jesse Pinkman in badkuip
Jesse Pinkman in badkuip

Tijdens de laatste acht afleveringen van de serie droeg Paul exact dezelfde set kleding voor elke scène waarin hij verschijnt. Dit werd gedaan om het gespannen en aangrijpende verhaal voor Jesse te versterken, waardoor hij alleen zijn kleding kon veranderen door individuele stukken te verwijderen, zoals zijn trui.

6 Hij bewaarde talloze items als souvenirs uit de set

Aaron Paul en Bryan Cranston op de set
Aaron Paul en Bryan Cranston op de set

Volgens Insider nam Paul meerdere items mee naar huis vanaf de set van de show. Dit omvat het nep afgehakte hoofd van Jesse en W alt's aartsvijand Gus Fring, die Paul veilig in zijn mediakamer bewaart. Hij nam ook het kenteken van Jesse's eerste auto en de beroemde Heisenberg-hoed.

5 Er zijn maar vijf afleveringen waarin hij geen scène deelt met Cranston

W alter en Jesse in de auto
W alter en Jesse in de auto

Omdat hun tumultueuze relatie met de show zo centraal staat, worden Jesse en W alt vaak samen in complexe situaties gedropt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er maar vijf afleveringen zijn waarin Paul geen scène deelt met Cranston. Dit omvat 'Kiekeboe', 'Caballo sin Nombre', 'I. F. T.', 'Salud' en 'Buried'.

4 Hij bracht een app uit die vernoemd is naar de slogan van Jesse

Jesse Pinkman in seizoen één van Breaking Bad
Jesse Pinkman in seizoen één van Breaking Bad

Jesse's humoristische slogan, 'Yo, B' raakte zo verstrikt in het personage dat Paul besloot het te gebruiken als de titel van zijn app. Hij bracht de app uit in 2014 en stelt fans in staat om hun vrienden audio-opnames van zijn stem te sturen en groeten uit de show te zeggen, zoals 'I love you, b'.

3 Hij en co-ster Jesse Plemons hebben aan veel van dezelfde projecten gewerkt

Todd In Breaking Bad
Todd In Breaking Bad

Paul en co-ster Jesse Plemons, die Todd speelt in de show, hebben toevallig samen aan tal van projecten gewerkt. Dit omvat aflevering één van Black Mirror's langverwachte vierde seizoen, getiteld 'Mirror: USS Callister', waarin Paul de rol van Gamer691 speelt en Plemons de rol van Robert Daly.

2 Hij worstelde aanvankelijk met zijn onverwachte opkomst van roem

Aaron Paul in een talkshow
Aaron Paul in een talkshow

Paul onthulde in veel interviews dat hij worstelde tijdens zijn eerste roem. Hij vertelt over een geval waarin een fan naar hem toe kwam op een ongelegen moment waarop hij bezig was zijn vriend te troosten. Hij vroeg om wat privacy en ze antwoordde met: 'Je gaat geen foto maken? Je bent zo'n ah, wie denk je wel dat je bent?'

1 Hij kreeg een tatoeage op de laatste filmdag

Aaron Paul laat zijn tatoeage zien
Aaron Paul laat zijn tatoeage zien

Om het einde van hun tijd samen in de show te markeren, besloten Paul en Cranston allebei om 'Breaking Bad'-tatoeages te laten zetten op de laatste dag van de opnames. Paul liet de zin 'geen halve maten' op zijn biceps tatoeëren en Cranston liet het iconische 'Breaking Bad'-logo op zijn vinger tatoeëren.

Aanbevolen: