Hoe Chad L. Coleman van legercameraman naar tv-ster ging

Inhoudsopgave:

Hoe Chad L. Coleman van legercameraman naar tv-ster ging
Hoe Chad L. Coleman van legercameraman naar tv-ster ging
Anonim

Terwijl sommige acteurs van de ene op de andere dag beroemdheden worden, is Chad L. Coleman, de ster van HBO's The Wire en AMC's The Walking Dead, moest tientallen jaren werken voordat hij de erkenning kreeg die hij al die tijd verdiende. Chad Coleman, geboren en getogen in Richmond, had een moeilijke jeugd. Omdat zijn ouders hem en zijn broers en zussen in de steek lieten toen hij nog maar een baby was, groeide hij op in een pleeggezin. Zijn pleegouders gaven hem structuur en veiligheid, zodat hij zijn talenten kon ontdekken.

Hij voelde zich voor het eerst aangetrokken tot acteren toen hij naar de middelbare school ging en lid werd van de All City Theatrical Troupe Daar leerde hij 'de methode', die ongetwijfeld zijn toekomstige carrière vorm heeft gegeven. Coleman zou echter niet lang een bekende acteur worden. Zijn pad gaat helemaal terug tot 1985 toen hij bij het Amerikaanse leger ging. Het zou hem meer dan tien jaar kosten om een doorbraak te bereiken, maar zijn doorzettingsvermogen heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen.

6 Coleman diende 4 jaar in het Amerikaanse leger

Chad Coleman besloot zich bij het Amerikaanse leger aan te sluiten nadat hij als eerstejaars de Virginia Commonwe alth University had verlaten. Hij diende van 1985 tot 1989 en heeft in de tussentijd behoorlijk wat gereisd. "Ik heb bij het Pentagon en in Fort Leavenworth gediend - mijn baan was videocameraman en daardoor kon ik naar plaatsen als Korea, Japan, Alaska, Duitsland en Nederland reizen", zei hij in een interview in 2013. "Ik heb alles geleerd: M-16's afvuren, werken met granaten, bivak, eerste hulp, verhulling, low-crawl doen, werken rond prikkeldraad, abseilen. Noem maar op, we hebben het gedaan."

Maar toen zijn dienst erop zat, realiseerde hij zich dat er niet veel werk was voor cameramannen van het leger. Vastbesloten om te acteren, nam Chad Coleman elke baan aan die op zijn pad zou komen.

5 Een stand-in op 'The Cosby Show'

Volgens Richmond Magazine werkte Coleman als stand-in bij The Cosby Show. "De toneelmeester behandelde ons als stukken vlees", herinnert hij zich de ervaring. "We moesten stukjes tape dragen met de namen van het personage, en ze haatten het echt toen ik bevriend raakte met Malcolm Jamal-Warner. Het stoorde me omdat ik mijn talent kende. Ik wist dat ik goed genoeg was om daar te acteren," voegde hij eraan toe.

Hij bleef audities doen en bleef actief in de theaterwereld. Ondertussen had hij een hele reeks banen, waaronder bartending, zoals veel beroemdheden ooit hebben gedaan. Langzaam maar zeker begon zijn harde werk vruchten af te werpen.

4 Coleman portretteerde O. J. Simpson In 'Friday Night Mayhem'

De jaren negentig waren niet zo veelbewogen voor Coleman. Afgezien van een paar kleine optredens in misdaaddrama's, zoals Law & Order en New York Undercover, kreeg hij niet veel bekendheid. Bij het aanbreken van de eeuw begon het er beter uit te zien. In 2002 portretteerde hij O. J. Simpson in Monday Night Mayhem, een tv-film gebaseerd op het boek van Marc Gunther en Bill Carter uit 1988.

3 Coleman's doorbraak op 'The Wire'

Chad Coleman voegde zich bij de cast van The Wire in seizoen 3. Toen hij auditie deed voor het veelgeprezen HBO-drama, was hij zo nerveus dat hij zijn tekst volledig vergat. En toen kwam zijn middelbare schoolopleiding goed van pas; hij improviseerde en slaagde erin een enorme indruk te maken op de maker van de show, David Simon.

Maar ondanks zijn uitstekende vertolking van Dennis 'Cutty' Wise, was het niet gemakkelijk voor Coleman om andere acteerbanen te bemachtigen. "Ik dacht dat ik het had gehaald, easy breezy, en mijn carrière stond op het punt een vlucht te nemen. Maar met zoveel mensen van kleur in de cast zou niet iedereen van de landingsbaan komen", vertelde hij aan de Los Angeles Times. nog geen beroemdheid!

2 Kleine rollen in tv-shows en succes in theater

In het begin van de jaren 2000 had de ster van The Wire veel eenmalige rollen in misdaaddrama's, zoals Numb3rs, CSI: Miami en Hack. Hij was helemaal niet kieskeurig; hij dompelde ook zijn tenen in het sci-fi-genre, acteren in Life on Mars en Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Dan waren er zijn optredens in sitcoms, zoals It's Always Sunny in Philadelphia en I Hate My Teenage Daughter. Ondertussen kreeg hij ook de welverdiende erkenning in het theater. In 2009 speelde hij in Joe Turner's Come and Gone, zijn Broadway-debuut.

1 Werd beroemd in 'The Walking Dead'

Tegenwoordig is Chad L. Coleman niet het meest bekend vanwege het vertolken van Cutty op The Wire; de meeste mensen kennen hem als Tyreese uit The Walking Dead. Hij voegde zich bij de cast in seizoen 3. Volgens Hollywood Reporter wist Coleman dat hij auditie deed voor Tyreese, een favoriet bij fans uit de strips. "Wat ik me het meest herinner van mijn auditie was dat ik geen auto had en de bus naar Raleigh Studios moest nemen," zei hij. In 2017 voegde hij zich bij de cast van The Orville, wat zijn status bij de groten (en de beroemde) alleen maar verder verstevigde.

Zijn pad naar succes was soms lang, moeilijk en onstabiel. Maar uiteindelijk kwam Coleman als overwinnaar uit de strijd. Tegenwoordig wordt hij beschouwd als een opmerkelijke acteur met een ongelooflijk bereik.

Aanbevolen: