Harrison Ford's hernieuwde toespraak over klimaatcrisistrends op Twitter

Inhoudsopgave:

Harrison Ford's hernieuwde toespraak over klimaatcrisistrends op Twitter
Harrison Ford's hernieuwde toespraak over klimaatcrisistrends op Twitter
Anonim

Harrison Ford is trending op Twitter en nee, 'Star Wars' heeft er niets mee te maken. Een video van de 'Indiana Jones'-acteur die een toespraak hield over klimaatverandering in 2019 is weer opgedoken op het sociale platform, wat gebruikers ertoe aanzet commentaar te geven op de bijdrage van Ford aan de zaak.

Als milieuactivist sprak Ford bijna drie jaar geleden de klimaatactietop van de Verenigde Naties in New York toe met een oproep tot actie om de klimaatcrisis aan te pakken.

Harrison Fords toespraak over klimaatcrisis is even relevant als altijd

In zijn toespraak, gehouden in september 2019, drong Ford er bij mensen op aan niet te vallen voor degenen die niet in wetenschap geloven en hele gemeenschappen in gevaar zouden kunnen brengen met hun opvattingen.

"Stop met het geven van macht aan mensen die niet in wetenschap geloven of, erger nog, doen alsof ze niet in wetenschap geloven voor hun eigen belang", zegt Ford in de clip.

Hij evalueerde ook de impact van de klimaatcrisis op Amerika en andere landen en zei dat iedereen in gevaar zal komen en dat het nu tijd is om te handelen.

"We zijn allemaal, rijk of arm, machtig of machteloos, we zullen allemaal de gevolgen ondervinden van klimaatverandering en vernietiging van ecosystemen", zegt hij, verwijzend naar dit als de "grootste morele crisis van onze tijd".

Hij vervolgt: "De minst verantwoordelijken zullen de grootste kosten dragen. Vergeet dus nooit voor wie je vecht. Het zijn de vissers in Colombia. Het zijn de vissers in Somalië die zich afvragen waar hun volgende vangst vandaan komt en zich afvragen waarom de overheid ze niet kan beschermen. Het is de moeder in de Filippijnen die bang is dat de volgende grote storm haar baby uit haar armen zal rukken, "vervolgt hij.

Ford prijst jonge mensen voor hoe ze de klimaatcrisis aanpakken

In zijn toespraak erkende Ford ook de macht die jonge mensen hebben als het gaat om het aanpakken van de klimaatcrisis.

"Het zijn de jonge mensen die, eerlijk gezegd, we hebben gefaald - die boos zijn, die georganiseerd zijn, die in staat zijn om een verschil te maken", zegt hij.

"Het belangrijkste dat we voor ze kunnen doen, is om uit de weg te gaan", vervolgde hij.

Fans keken terug op de toespraak van Ford toen hij vandaag (10 januari) trending begon te worden op Twitter.

"Ik was bang om te zien waarom Harrison Ford trending is, maar het gaat goed met hem! Gewoon een geweldig persoon zijn die gelooft in wetenschap en geeft om het klimaat", schreef een fan.

"Ik hou van Harrison Ford met elke vezel van mijn wezen", was een andere opmerking.

Aanbevolen: