Een ongeval leidde tot Madonna's iconische kontflitsende VMA's-uitvoering uit 1984

Inhoudsopgave:

Een ongeval leidde tot Madonna's iconische kontflitsende VMA's-uitvoering uit 1984
Een ongeval leidde tot Madonna's iconische kontflitsende VMA's-uitvoering uit 1984
Anonim

Madonna, 63, staat bekend om haar gewaagde stunts. Tot op de dag van vandaag blijft ze het publiek flitsen bij The Tonight Show Starring Jimmy Fallon of "te veel bloot" op de MTV VMA's van 2021. Dus toen ze het publiek op de VMA's van 1984 flitste, dacht iedereen dat het gewoon een van haar gekke capriolen was. Het wordt zelfs beschouwd als een van de meest iconische uitvoeringen in de hele VMA-geschiedenis.

De Queen of Pop deed dat echter niet met opzet. Het is misschien moeilijk te geloven, maar het was allemaal een ongeluk. Het is misschien niet zo erg als de keer dat ze van het podium werd gerukt en haar knie blesseerde, wat leidde tot de annulering van haar Madame X-tour. Maar het maakte nog steeds bijna een einde aan haar carrière. Dit is wat er daar echt gebeurde.

De nu iconische VMA-prestaties uit 1984

Toen Madonna het publiek flitste op het VMA-podium van 1984, speelde ze de eerste single van haar tweede album, Like a Virgin. Omdat het nummer volgens Billboard destijds een "koortsend dance-rock-momentum" had, stond er veel druk op het eerste live-optreden van de zangeres van het nummer.

Maar ze was klaar voor de uitdaging. Ze verscheen op het podium, afkomstig van de top van een gigantische bruidstaart. Ze was gekleed in haar kenmerkende ruige trouwjurk en sluier, plus een 'Boy Toy'-riemgesp.

Niet lang nadat ze haar entree maakte, begon ze wat te wippen en te rollen terwijl ze haar lied zong, en op een gegeven moment liet ze zelfs haar kont zien. In die tijd was het een groot schandaal. "Ik was erbij. Ik zag het gebeuren. Ik zag wat [MTV] deed, en ik kan je vertellen dat ze die dag probeerden haar te vernietigen", vertelde Madonna's stylist Maripol aan Yahoo Entertainment."Ze gingen met de camera onder haar rok; ze probeerden haar te intimideren."

Toch was het hele gebeuren eigenlijk een doorbraak voor Madonna. Critici noemden het "een van de belangrijkste en meest onvergetelijke VMA-optredens ooit." Maripol herinnerde zich ook de impact van dat optreden op de media in die tijd. "Madonna moest doorbreken; ik wist dat ze het groot zou gaan maken, omdat ik kon zien hoe ambitieus ze was, op een heel oprechte en lieve manier. De trouwoutfit hielp wel. het gehaald, "zei ze.

"Elke journalist was aan het haasten, rennen, gaan, 'Oh mijn God, wie is dit meisje met de witte outfit rollend en kruipend op de vloer, met kruisen in haar oren en haar naam is Madonna? En ze zingt over als een maagd zijn?' Ze waren geschokt, ja."

De echte reden waarom Madonna het publiek flitste

In een interview met Howard Stern in 2015 onthulde Madonna dat het niet haar bedoeling was om het publiek op de VMA's van 1984 te flashen."Toen ik Like a Virgin deed - toen ik het voor het eerst live uitvoerde - viel mijn schoen eigenlijk van het podium", zei de hitmaker van Material Girl. "Ik kwam langs de bruidstaart en mijn schoen viel eraf. Ik had zoiets van 'Oh sh-- ik kan niet dansen in één schoen.'"

Ze vervolgde: “ik had zoiets van ‘Hoe ga ik dit uitspelen?’ Dus ik dook er gewoon voor op de grond en toen ik ervoor dook, ging mijn jurk omhoog en mijn kont was te zien. Iedereen laat nu zijn kont zien, maar toen zag niemand iemands kont en ik wist niet dat mijn rok omhoog was. Madonna voegde eraan toe dat ze oprecht probeerde de show gaande te houden en er helemaal niet aan dacht om mensen te choqueren.

"Nadat ik van het podium kwam tijdens dat optreden, was mijn manager wit als een geest", herinnert de zanger zich. "En hij keek me aan, hij zei: 'Weet je wat je net hebt gedaan?' En ik zei: 'Ja, ik zong een liedje en ik verloor mijn schoen op het podium.' En hij zegt: 'Nee, je kont was het hele nummer te zien. Je carrière is voorbij.'"

Op de vraag of ze geloofde wat haar manager had gezegd, zei Madonna dat ze "zich heel slecht voelde, maar ik deed het niet met opzet." Stern vroeg toen: "Maar slaat er paniek toe - 'Ik ga alles verliezen, ik doe hier zo mijn best, het was niet mijn bedoeling om controversieel te zijn'?" Maar Madonna zei dat ze gewoon "niet zo is."

"Ik was niet zo verontschuldigend," legde ze uit. "Ik had zoiets van f--k it, ik heb een fout gemaakt … ik denk dat wanneer die [controverse] je jaar na jaar, decennium na decennium op dit punt overkomt, het gewoon lawaai is. Op dit punt is het lawaai. Mensen gewoon wil me s--t geven." En zoals ze onlangs tegen Jimmy Fallon zei: "Kunstenaars zijn hier om de vrede te verstoren."

Aanbevolen: