De waarheid over de relatie tussen Matt Lauer en Katie Couric

Inhoudsopgave:

De waarheid over de relatie tussen Matt Lauer en Katie Couric
De waarheid over de relatie tussen Matt Lauer en Katie Couric
Anonim

Zoals kijkers van de show zich misschien herinneren, was er een tijd dat NBC's Today-show de headliner was van Matt Lauer en Katie Couric (naar schatting kreeg Lauer maar liefst $ 28 miljoen per jaar tijdens zijn tijd op de show). De twee voormalige co-hosts werden de meest bekende gezichten in de show totdat Couric vertrok en Lauer werd ontslagen.

En na tien jaar samen te hebben gewerkt, blijven fans nieuwsgierig naar hoe hun relatie echt was toen de camera's niet draaiden. Dankzij Katie's explosieve nieuwe memoires zijn fans iets meer te weten gekomen over de ware relatie tussen de twee ankers waarvan vaak geruchten gingen dat ze een romantische relatie hadden, aldus People. Een beetje dieper graven onthult echter wat er echt tussen hen aan de hand was en wat ze echt van elkaar dachten …

Ze kenden elkaar al voordat ze co-hosts werden

Er was een tijd dat de Today-show hosts rondschudde. In de vroege jaren 90 waren Bryant Gumbel en Deborah Norville te zien in de show. Iets na een jaar werd Couric echter binnengehaald om Norville te vervangen. En terwijl Couric Today voornamelijk samen met Gumbel verankerde, bood de show ook korte kansen voor Lauer. Telkens wanneer Gumbel er niet was, zou Lauer ingrijpen en als zijn vervanger dienen. Couric en Lauer zouden ook wat "overspraak" doen terwijl de laatste nog als anker diende voor WNBC in New York. Vaak zou hun gespreksonderwerp zijn wat er vandaag op de agenda staat.

En dus, toen Lauer Gumbel uiteindelijk definitief verving, leek het alsof de dingen precies op hun plaats vielen. Couric wist zelfs dat haar toen nieuwe co-anker de juiste man voor de baan was."Het was heel natuurlijk toen Matt in de stoel stapte", herinnerde ze zich later in een video om Lauer's 20 jaar in de show te vieren. "En hij verpletterde het gewoon meteen."

Matt Lauer heeft Katie Couric altijd hoog in het vaandel gedragen

Tegen de tijd dat Lauer bij Today kwam, was Couric al vijf jaar co-anker. Tussen de twee was ze ster en Lauer had daar geen probleem mee. "Katie is Katie. Ik twijfel er niet aan dat Katie in deze rol veel meer aandacht heeft getrokken dan bijna iedereen die hem ooit heeft gehad", vertelde Lauer ooit aan The New York Times. “Daar zijn veel redenen voor. Sommige zijn puur positief. Omdat ze zo'n dynamische persoonlijkheid is.'

Dat gezegd hebbende, erkende Lauer ook dat het succes van Couric op de show een "tweesnijdend zwaard" was, vooral toen de beoordelingen daalden. "Als jij de persoon bent die in goede tijden het leeuwendeel van de aandacht krijgt, raad eens: jij krijgt het leeuwendeel van de aandacht in slechte tijden", legde hij uit.“Toen de kijkcijfers een beetje begonnen te dalen en de pers echt achter ons aan kwam en begon te zeggen: 'Wat is er mis met Vandaag?' Raad eens? Ik ben redelijk netjes ontsnapt.” Lauer voegde toe: “Mensen gingen natuurlijk naar Katie. Ik dacht dat het oneerlijk was. Ik dacht ook dat het bij het territorium hoorde.”

Na 15 jaar in de show, kondigde Couric aan dat ze zou vertrekken. Na haar vertrek werd ze het eerste vrouwelijke soloanker voor CBS Evening News. Later presenteerde ze ook haar eigen talkshow, die twee seizoenen liep. En hoewel ze misschien bezig was met het nastreven van haar solocarrière, stemde Couric ermee in om kort terug te keren naar Today ter viering van Lauer's 20 jaar in de show.

Hereniging met haar vriendin was toch iets waar ze over had nagedacht. "Matt en ik hadden het erover dat we op een bepaald moment een team zouden kunnen vormen en een show zouden doen", onthulde Couric tijdens een gesprek met Howard Stern. Tijdens de show van Stern gaf ze ook toe dat ze aarzelde om terug te keren."En er waren enkele voorzichtige - ik zou zeggen voorzichtige - toenaderingen om mogelijk terug te komen naar de Today-show," zei ze. "Maar toen verdampten ze een beetje." De nieuwsveteraan bekende ook dat ze "een beetje verliefd" was op haar voormalige co-anker terwijl hij nog bij WNBC was.

Zijn controverse van vandaag was 'zeer verontrustend' voor haar

Niet lang na het vieren van Lauer's 20e verjaardag op Today, werd de show opgeschrikt door controverse nadat seksuele beschuldigingen tegen Lauer naar voren kwamen. Vandaag hebben hosts Savannah Guthrie en Hoda Kotb in de show aangekondigd dat NBC heeft besloten het veteraan co-anker te ontslaan.

Toen het nieuws over het schandaal van Lauer naar buiten kwam, bleef Couric vol ongeloof achter. "Ik had geen idee dat dit aan de hand was tijdens mijn ambtstermijn of nadat ik vertrok", vertelde ze aan People. "Ik denk dat ik namens veel van mijn voormalige collega's spreek als ik zeg dat dit niet de Matt was die we kenden. Matt was een aardige en genereuze collega die me met respect behandelde … Het is nog steeds erg verontrustend.” Couric prees ook hoe Guthrie en Kotb “een zeer moeilijke situatie hebben aangepakt.”

In haar memoires, Going There, gaf Couric ook toe dat ze Lauer een bericht had gestuurd toen het nieuws bekend werd. In haar tekst schreef ze: 'Ik ben verpletterd. Ik hou van je en geef veel om je. Ik ben hier. Laat het me weten als je wilt praten. Er komen betere dagen aan.”

Katie Couric gaf later toe dat er tekenen waren van het onprofessionele gedrag van Matt Lauer

Hoewel Couric na zijn schandaal wel sympathie voor Lauer betuigde, merkte ze ook op dat er mogelijk tekenen waren dat er iets aan de hand was. Couric herinnerde zich bijvoorbeeld een keer dat een vrouwelijke producer haar benaderde over een ongepaste ontmoeting met Lauer.

Nadat de niet bij naam genoemde vrouw Lauer de hand reikte om hem te feliciteren met het interview met biograaf Kitty Kelley over haar allesomvattende boek over de familie Bush, zou Lauer hebben gereageerd door te vragen of ze 'hem probeerde op te peppen'. En toen ze volhield dat dit niet haar bedoeling was, bood Lauer naar verluidt aan om 'haar' te laten zien hoe ze hem kon smeren, inclusief de suggestie om 'het op haar dijen te spreiden'. Dezelfde producent zou ook naar het kantoor van Lauer moeten komen terwijl hij een rok droeg die gemakkelijk afging. Uiteindelijk concludeerde Couric dat Lauer "ook mij heeft verraden door hoe hij zich achter gesloten deuren gedroeg tijdens de show waar we allebei zoveel om gaven."

In de afgelopen maanden is het onduidelijk of Couric en Lauer zijn blijven communiceren. Lauer heeft ook niet gereageerd op de publicatie van Couric's memoires.

Aanbevolen: