Waar staan Katie Couric en Matt Lauer vandaag?

Inhoudsopgave:

Waar staan Katie Couric en Matt Lauer vandaag?
Waar staan Katie Couric en Matt Lauer vandaag?
Anonim

Te midden van de wervelwind van controverse die Matt Lauer momenteel omringt, is Katie Couric naar voren gekomen om de lucht te klaren over haar relatie met haar co-host en de manier waarop hij zich om haar heen gedroeg tijdens hun lange tijd samen. Na een langdurig onderzoek is het overduidelijk geworden dat de aanklagers van Lauer harde feiten gaven over zijn onzedelijke en volkomen ongepaste gedrag dat leidde tot zijn ontslag uit de Today Show.

Zijn ongepaste seksuele toenadering en zijn machtsmisbruik leidden tot zijn uiteindelijke ondergang, en Variety deed verslag van de talrijke verslagen van seksuele intimidatie op het werk die pijnlijk naar de oppervlakte kwamen. Na jaren van samenwerking heeft Couric details onthuld over de huidige status van haar relatie met Lauer en heeft ze beschreven hoe hun dynamiek is veranderd na de ontdekking van zijn gedrag.

10 Katie Couric probeerde een open geest te houden en ondersteunend te zijn

The LA Times berichtte over het feit dat Couric heel erg zijn best deed om een open geest te houden over deze kwestie toen de beschuldigingen voor het eerst aan de oppervlakte kwamen. Ze probeerde haar vriend en collega het voordeel van de twijfel te geven toen zijn groeiende lijst van misbruikers hun beschuldigingen openbaar begon te maken. Ze weigerde blindelings in de woorden van anderen te geloven en reikte naar Lauer om haar te steunen. Ze schreef: Ik ben verpletterd. Ik hou van je en geef veel om je. Ik ben hier. Laat het me weten als je wilt praten. Er komen betere dagen aan.”

9 Couric zegt dat Lauer twee gezichten had

Nu de waarheid over Lauer's gedrag is onthuld, zegt Couric dat ze heeft ontdekt dat Lauer twee gezichten had en erg goed was in het afwisselen ervan. Over haar voormalige vriend en collega gesproken, Couric zei dat hij "uiteindelijk twee heel verschillende mensen bleek te zijn, in termen van mijn relatie met hem versus enkele van de andere dingen die aan de hand waren." Couric stelt dat ze geen idee had dat hij duistere geheimen verborg op het moment dat hun vriendschap met elkaar, omdat dat andere "gezicht" helemaal niet zichtbaar was voor haar.

8 Couric vindt de acties van Lauer 'verontrustend'

Couric zegt dat er nu dingen zijn veranderd tussen haar en Lauer, en hoe meer ze ontdekt over zijn ware aard, hoe meer ze zich zorgen maakt over de hele situatie. Terugkijkend op hoe de dingen zijn verlopen, zegt ze: De verhalen die ik heb gelezen en gehoord waren verontrustend, verontrustend en desoriënterend en het is volkomen onaanvaardbaar dat een vrouw bij de 'Today'-show dit soort behandeling heeft meegemaakt. Ik had geen idee dat dit gaande was tijdens mijn ambtstermijn of nadat ik vertrok.”

7 Katie Couric dacht dat Matt Lauer gewoon een flirt was

Katie Couric beweert niet op de hoogte te zijn geweest van de ongepaste interacties van Matt Lauer met andere vrouwen tijdens hun moeilijke tijd op het werk, maar ze geeft toe dat ze hem als 'een flirt' beschouwde. Ze was zich bewust van het feit dat hij een enigszins scheef gevoel voor communicatie en gedrag had wanneer hij in de buurt van andere vrouwen was, en in haar nieuwe boek, Erheen gaan, zegt ze: Ik denk dat we al deze eufemismen hebben die we vroeger gebruikten voor slecht gedrag - en speler was een van hen. Hij was een flirt. Zeker, ik las dat hij ongelukkig was in zijn huwelijk. Maar eerlijk gezegd heb ik die discussie nooit met hem gehad.'

6 Hun vriendschap dook nooit in diep persoonlijk gebied

Wat betreft de aard van Couric's relatie met Lauer, ontkent ze ooit echte kennis te hebben gehad van zijn beledigende karakter, en vertelt ze haar fans en lezers heftig dat zij en Lauer een zeer oppervlakkige vriendschap hadden, gedurende welke tijd ze nooit in de details van elkaars persoonlijke leven gedoken. Tijdens een interview werd ze als volgt geciteerd; "Ik denk dat het moeilijk is voor mensen om te begrijpen dat we geen intieme delen van ons leven met elkaar hebben gedeeld. Ik kon de keren dat ik met hem sprak op één hand tellen als een vertrouweling of een heel goede vriend."

5 Couric voelde zich nooit beledigd door Lauers gedrag jegens haar

Wat ervaringen uit de eerste hand betreft, heeft Couric nooit ongewenste avances ontvangen tijdens haar tijd bij Lauer, en ze geeft aan dat zijn gedrag jegens haar nooit rode vlaggen heeft veroorzaakt. Haar persoonlijke ervaringen met hem waren op geen enkele manier in overeenstemming met de beweringen die tegen hem waren gedaan. Ze vertelde Variety verder: "Hij bewonderde mooie vrouwen. Maar ik heb nooit het gevoel gehad dat hij pervers of ongepast was in mijn aanwezigheid."

4 Couric dacht dat Lauer misschien 'ongepast' was, maar niet beledigend

Toen het verhaal van Lauers slachtoffers naar boven kwam, begon Couric na te denken over de feiten die naar voren werden gebracht en probeerde ze haar vriendschap met hem op een bepaald niveau te behouden. Gezien de informatie die naar voren werd gebracht over haar mede-anker, begon Couric te geloven dat Lauer misschien op een manier had gehandeld die "ongepast" was, maar ze begreep de ernst van de beschuldigingen tegen hem niet volledig. Ze was bedroefd om te horen dat Lauer's gedrag ronduit beledigend was, en haar perceptie van haar vriendschap met hem begon te veranderen.

3 Katie Couric en Matt Lauer spreken elkaar niet meer

Couric geeft toe dat haar huidige relatie met Lauer niet meer dezelfde is. Aanvankelijk probeerde ze in zijn onschuld te geloven en bood ze haar steun en bereidheid aan om zijn kant van het verhaal te horen. Nu spreken de twee niet meer met elkaar en is er geen communicatie tussen hen. Couric distantieerde zich van Lauer toen ze zich realiseerde in de ernst van de situatie waarin hij zich bevond en voor zichzelf kon zien dat hij zich schuldig had gemaakt aan zeer ernstige misdrijven tegen vrouwen in de werkomgeving die ze met hem deelde.

2 Ze realiseert zich dat haar partner een roofdier was

De dingen zijn nu duidelijk anders, en Couric onthulde in haar boek dat ze is gaan beseffen dat Lauer "een professionele partner en vriend voor haar is, maar een roofdier voor anderen." Couric is niet langer bereid om haar vriendschap met Lauer voort te zetten, het is officieel gedaan en heeft zich permanent van hem verwijderd, zowel professioneel als persoonlijk. Er is een groeiende lijst van mensen die Lauer niet langer in hun leven willen toelaten, en Couric is een van hen.

1 Katie Couric is niet klaar voor vergeving

Over het onderwerp vergeving heeft Katie Couric duidelijk gemaakt dat het niet haar positie is om Matt Lauer voor wat dan ook te 'vergeven', aangezien ze niet een van de vrouwen was die zich door hem uitgebuit voelde. In plaats daarvan zet ze haar voormalige vriend in de schijnwerpers door te stellen dat dit zijn verhaal is om te vertellen en dat hij persoonlijk verantwoordelijk moet zijn voor zijn daden jegens vrouwen, namelijk zijn aanklagers. Ze heeft alle banden met hem verbroken en heeft geen ruimte voor vergeving, of iets anders wat met Lauer te maken heeft, wat dat betreft.

Aanbevolen: