Holly Humberstone: alles wat we weten over de opkomende Britse zangeres

Inhoudsopgave:

Holly Humberstone: alles wat we weten over de opkomende Britse zangeres
Holly Humberstone: alles wat we weten over de opkomende Britse zangeres
Anonim

Het kleine Britse stadje Grantham, met minder dan 50.000 inwoners, heeft in de loop der jaren zeker een aantal machtige vrouwen voortgebracht. Margaret Thatcher, de eerste vrouw die premier van het Verenigd Koninkrijk werd, werd daar geboren, en de stad was de werkplek van de eerste vrouwelijke politieagent van de vier landen in 1914. Voeg nu Holly Humberstone toe aan de lijst, de 21-jarige indie-pop singer-songwriter wiens debuutsingle "Deep End" de aandacht trok van Lewis Capaldi, die haar mee op tournee nam.

Nu er een nieuwe EP uit is, haar debuutoptreden op de Amerikaanse late night-televisie al van de bucketlist is afgevinkt, en een aanstaande Amerikaanse tour ter ondersteuning van het Noorse indie-popmuzikantenmeisje in het rood, is Humberstone's ster in opkomst.

8 Opgroeien

Holly Humberstone groeide op als jongste van vier dochters van doktersouders die interesse in kunst aanmoedigden. In een gesprek met The Daily Californian herinnerde de zangeres van "Please Don't Leave Just Yet" zich hoe muziek altijd zou spelen in haar ouderlijk huis, en dat ze 's middags als ze thuiskwam van school haastte om piano te spelen. "Ik zou altijd alleen maar willen spelen en zingen en liedjes schrijven, en ze waren zeker echt s, dat is zeker… Er zijn veel oude notitieboekjes… met echt huiveringwekkende teksten over dingen die op de basisschool gebeuren."

In haar tienerjaren speelde Humberstone viool met het Lincolnshire Youth Symphony Orchestra en werd ze geïnspireerd door Damien Rice, Lorde en Bon Iver. Ze begon met het maken van "echt waardeloze, ruige" songdemo's op Garageband op de laptop van haar vader. Maar de tiener gaf niet op, en het duurde niet lang voordat haar harde werk zijn vruchten afwierp.

7 Het grootste podium ter wereld

Het leven leek van de ene op de andere dag te veranderen voor Humberstone nadat ze haar nummer had geüpload naar BBC Introducing en radio-airplay kreeg. "Ik heb nogal wat van mijn vroege demo's die ik zelf heb opgenomen voordat ik een team en een manager had die ik had geüpload naar deze site genaamd BBC. Even voorstellen dat we hier in het VK hebben," de "The Walls Are Way To Thin", vertelde crooner aan noisetrend. "Ik zou ze rondsturen naar mijn vrienden en zo, en ze zouden daar allemaal heel bemoedigend mee zijn."

Dit leidde tot een felbegeerde plek op het BBC Introductie-podium op het Glastonbury-muziekfestival 2019, dat de zanger beschreef als "zo cool. Het was zo leuk, ik had mijn set gedaan en we waren gewoon helemaal hyper en bleef de hele nacht op en verkende de hele plaats."

6 De weg oprijden

Na een jaar podiumkunsten gestudeerd te hebben aan het Liverpool Institute for Performing Arts, keerde Humberstone terug naar huis en verhuisde naar Londen om zich op haar muziek te concentreren. In januari 2020 bracht ze haar debuutsingle "Deep End" uit, die de aandacht trok van "Someone You Loved"-zanger Lewis Capaldi. "Ik herinner me dat hij me een bericht stuurde op Instagram of dat hij het op zijn verhaal deelde of zoiets, maar hij vertelde me dat hij van het nummer hield", herinnert ze zich. Humberstone ging op tournee ter ondersteuning van Capaldi en trad op in het iconische Wembley-stadion in Londen. Haar debuut-EP Falling Asleep At The Wheel volgde in augustus tijdens de Britse zomerlockdown.

5 Wij zijn familie

Humberstone heeft een hechte band met haar drie oudere zussen, een connectie die ze verkende met haar debuutsingle 'Deep End', geschreven om haar zus, die een moeilijke tijd doormaakte, te laten weten dat ze dat altijd zou zijn er voor haar. "De video kwam van een idee dat we al een tijdje hadden", vertelde ze aan TotalNtertainment. "We stelden ons steeds voor dat dit echt donkere beeld van mij druipnat in de kou stond, naar de camera staarde en op mijn elektrische gitaar speelde. We dachten toen dat het grappig en relevant zou zijn om mijn zussen te onthullen die slangen vasthielden en me naar beneden sproeiden. Mijn zussen zijn allemaal zo belangrijk voor dit nummer."

4 Op 'Harry Potter'

Op Hogwarts-huizen verwerpt Humberstone de 'superioriteit' van Harry en voelt hij zich in plaats daarvan dichter bij mede-Griffoendor Neville Longbottom. "Hij is de underdog, maar hij is heel lief", zei ze in gesprek met The Daily Californian. "En hij is gewoon een schatje." Maar ze is iemand die de underdog vertegenwoordigt, zichzelf identificeert als een Huffelpuf en haar empathie uitbreidt naar haar andere favoriete literaire jeugdseries, The Lord of the Rings. "Ik heb echt medelijden met die kleine jongen", zegt ze over Smeagol.

3 Over katers

In tegenstelling tot velen van ons, die zich in het donker onder de dekens willen verstoppen als ze last hebben van een kater, merkt Humberstone dat ze het meest productief is na een nacht zwaar drinken. Nadat ze alleen naar Londen was verhuisd, zou de songwriter merken dat ze in het weekend de trein terug naar Grantham zou nemen om vrienden en familie te bezoeken. Treinritten naar huis de volgende dag lieten ongefilterde gedachten en ideeën naar de oppervlakte borrelen. "Ik merk dat ik met heel goede ideeën kom als ik om de een of andere reden een kater heb", vertelde ze aan The Daily Californian. "Ik maakte kleine aantekeningen op mijn telefoon of maakte kleine spraakmemo's. En dan ging ik de studio in als ik terug was in Londen, en we zouden erover schrijven." Oh en haar suggesties voor een katerbehandeling? Een hele komkommer. "Vertrouw me gewoon!!" smeekt ze.

2 Haar tv-debuut op 'The Tonight Show'

Op 13 oktober speelde Humberstone haar nieuwste single "Scarlett" live op de Amerikaanse televisie in The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Na de show ging ze naar Twitter en noemde de ervaring de 'dingen der dromen', ze plaatste foto's van het optreden en een shot met Jimmy Fallon.

1 Toekomstige naam huishouden

In maart 2021 tekende Holly Humberstone een deal met Polydor Records in het VK (thuisbasis van Olivia Rodrigo) en Darkroom/Interscope Records in de Verenigde Staten. Haar tweede EP, The Walls Are Way Too Thin, werd op 12 november uitgebracht. De "Haunted House"-zangeres bereidt zich voor op het vooruitzicht dat al haar persoonlijke verhalen algemeen bekend worden, aangezien haar songwritingproces haar manier is om erachter te komen hoe ze is. ergens over voelen. “Ik heb zoiets van, ‘Oh mijn god, dit is zo persoonlijk. Iedereen gaat zo veel over mij weten.’ Maar ook, ik denk dat het een beetje cool is,” deelde ze. "Er is iets heel krachtigs aan het delen van zoveel van mezelf met vreemden … Het is echt cool dat we contact kunnen maken door ervaringen die we (allemaal) doormaken."

Aanbevolen: