West Side Story': Rachel Zegler verdient 'Beste Actrice' Golden Globe-knik voor debuutfilm

Inhoudsopgave:

West Side Story': Rachel Zegler verdient 'Beste Actrice' Golden Globe-knik voor debuutfilm
West Side Story': Rachel Zegler verdient 'Beste Actrice' Golden Globe-knik voor debuutfilm
Anonim

20-jarige Rachel Zegler maakte haar Hollywood-debuut in West Side Story van de legendarische filmmaker Steven Spielberg. Ze heeft nu een Golden Globe-nominatie verdiend voor haar rol in de categorie "Beste Actrice - Komedie/Musical". De film is de tweede bewerking van de gelijknamige musical uit 1957 en is gebaseerd op Romeo en Julia van Shakespeare.

De synopsis voor de film luidt: "Liefde op het eerste gezicht slaat toe wanneer de jonge Tony Maria ziet tijdens een middelbare schooldans in New York City in 1957. Hun ontluikende romance helpt het vuur tussen de strijdende Jets en Sharks aan te wakkeren -- twee rivaliserende bendes die strijden om de controle over de straten."

Ze is een van de jongste Golden Globe-genomineerden

De actrice ging viraal toen ze in 2018 een tweet van zichzelf plaatste waarin ze Lady Gaga en Bradley Cooper's Shallow zong. Ze was een 17-jarige middelbare scholier toen ze werd gekozen uit een pool van meer dan 30.000 kandidaten, en solliciteerde voor de rol, reagerend op Spielbergs castingoproep op Twitter.

Zegler werd geselecteerd om te schitteren tegenover Ansel Elgort en speelde Maria in de film. Ze heeft lovende kritieken gekregen voor haar optreden.

Voor de release van West Side Story speelde Zegler een sleutelrol in Shazam! Fury of the Gods (2021) naast acteur Zachary Levi. De actrice werd later gecast als Disney's Sneeuwwitje in een live-bewerking van de klassieke film. De film wordt geregisseerd door Marc Webb (500 Days of Summer).

Na de aankondiging verklaarde Webb: "Rachels buitengewone vocale vaardigheden zijn slechts het begin van haar gaven. Haar kracht, intelligentie en optimisme zullen een integraal onderdeel worden van het herontdekken van de vreugde in dit klassieke Disney-sprookje," in een rapport van Deadline.

Zegler's andere Golden Globe-genomineerden zijn Alana Haim (Licorice Pizza), Emma Stone (Cruella), Jennifer Lawrence (Don't Look Up) en Marion Cotillard (Annette).

Voordat ze indruk maakte in Hollywood, speelde de actrice in lokale producties waar ze onder andere de rollen speelde van Belle in Beauty and the Beast, Cosette in Les Miserables. Interessant is dat de actrice ook is begonnen in een productie van West Side Story, waar ze Maria speelde - hetzelfde personage dat ze belichaamde voor haar debuut op het grote scherm.

Aanbevolen: