Zingen Rachel Zegler en Ansel Elgort echt in 'West Side Story'?

Inhoudsopgave:

Zingen Rachel Zegler en Ansel Elgort echt in 'West Side Story'?
Zingen Rachel Zegler en Ansel Elgort echt in 'West Side Story'?
Anonim

The West Side Story is een van de beroemdste musicals van Broadway. De eerste productie was in 1957 en liep tot 1959 met in totaal 732 uitvoeringen.

De originele Broadway-productie werd geprezen om zijn choreografie, muziek, plot en donkere thema's, en voor sommige critici betekende het een keerpunt in het muziektheater. De show won in 1958 twee Tony Awards: Best Choreography en Best Scenic Design. Het heeft vier Broadway-opwekkingen), met in totaal meer dan duizend optredens.

De show was zo populair dat er in 1961 een film van werd gemaakt met Natalie Wood, Richard Beymer, Russ Tamblyn, Rita Moreno, George Chakiris en vele anderen. De film was de meest winstgevende film van dat jaar en was de meest winstgevende musicalfilm aller tijden tot 1965, toen The Sound of Music werd uitgebracht. Het heeft ook veel prijzen gewonnen en wordt beschouwd als een van de beste musicals ooit.

West Side Story werd in 2021 opnieuw verfilmd door Steven Spielberg (zijn eerste musical) en speelde Ansel Elgort van Baby Driver en Rachel Zegler, die debuteerde met West Side Story. Spielberg zei dat de film de "meest ontmoedigende" van zijn carrière was. De film werd geprezen om zijn nieuwe kijk op de klassieke musical en wordt beschouwd als een van Spielbergs beste films.

Heeft West Side Story echte zangers gecast?

Voor de film uit 1961 werkte de productie met spookzangers voor Wood (Marni Nixon), Beymer (Jimmy Bryant), Moreno (Betty Wand) en Tamblyn (Tucker Smith). Geestzangers waren in die tijd heel gewoon, en pas nadat Nixon erop had aangedrongen dat ze roy alty's zou krijgen voor haar zang, begonnen ze deel uit te maken van de aftiteling en werden ze erkend voor de service.

In die tijd werd het hebben van spookzangers niet afgekeurd. Houd er rekening mee dat partituren zijn gemaakt met professionele zangers in het achterhoofd. Wanneer een musical in een film wordt omgezet, kunnen sommige acteurs niet altijd presteren omdat ze geen goede vocalisten zijn. Voer de spookzangers in.

Tegenwoordig zijn spookzangers ongebruikelijk, maar als het gaat om de film uit 2021, gebruikte de cast hun ware stemmen? De Latina-actrice is nog een nieuweling, terwijl Elgort niet zo bekend is als muzikant, dus sommigen waren nieuwsgierig naar hun zangkwaliteiten.

Ansel Elgort is een muzikant

Het is misschien verrassend om te horen dat Elgort eigenlijk een muzikant is. Zelfs vóór zijn doorbraakrol in The Fault in Our Stars, succes in Baby Driver en indrukwekkende rollen in Carrie en The Divergent Series, is hij al actief in het maken van muziek. Zijn DJ-naam is 'Alonso' en is onderdeel van platenlabels Staar Traxx en Size Records.

Sommige van zijn singles als Alonso zijn Unite, Totem, The Right Stuff, To Life en Yin Yang. Hij heeft credits voor nummers Home Alone, Thief, You Can Count on Me, All I Think About Is You en Supernova. Dat alles plus zijn remixen en samenwerkingen met andere muzikanten (Logic en Don Diablo) maken hem tot een bedreven zanger. Dus ja, hij haalde het inderdaad uit in de West Side Story.

Rachel Zegler als zanger

West Side Story is Zeglers filmdebuut, waardoor ze voor de meeste kijkers vrijwel onbekend is. Ze is echter niet nieuw in theater, want ze speelde in musicals zoals Kleine Zeemeermin, Belle en het Beest, 42nd Street en Shrek.

Ze was nog 16 jaar oud toen de castingoproepen voor West Side Story in 2018 begonnen. Ze reageerde hierop door video's te sturen waarin ze I Feel Pretty and Tonight zong. Ze heeft overigens ervaring met het spelen van Maria omdat ze dat een jaar eerder had gedaan in het Bergen Performing Arts Centre.

Er waren 30.000 inzendingen voor de rol, en Zegler was de perfecte, terecht omdat het personage een Latina is en ze Colombiaans bloed heeft. Men herinnert zich dat Spielberg ervoor zorgde dat Latina's werden ingehuurd voor de Latina-rollen.

“West Side Story was de eerste musical die ik tegenkwam met een Latina-hoofdpersonage. Als Colombiaans-Amerikaan voel ik me nederig door de mogelijkheid om een rol te spelen die zoveel betekent voor de Spaanse gemeenschap', zei Zegler volgens Business Standard.

Ze ontdekte muziektheater toen ze 12 was en maakte er vanaf dat moment haar passie van. Al op jonge leeftijd wist ze zeker wat ze wilde: een Tony Award. Met dat alles is het antwoord ja, ze zong echt toen ze Maria was.

Tot slot: Elgort kan wat noten slaan, en Zegler is een getalenteerde zanger, die zelfs een prijs verdient voor West Side Story. WSS is misschien het begin van iets nieuws voor de twee acteurs: meer muziekprojecten en misschien wat nieuwe nummers.

Aanbevolen: