Wie is Rachel Zegler? Feiten over de 'West Side Story' Breakout Star

Inhoudsopgave:

Wie is Rachel Zegler? Feiten over de 'West Side Story' Breakout Star
Wie is Rachel Zegler? Feiten over de 'West Side Story' Breakout Star
Anonim

Rachel Zegler is de naam om op te letten. Als je een fan bent van musicals, is de kans groot dat je bekend bent met het regiedebuut van Steven Spielberg in de musical, West Side Story en zijn rijzende ster. De verfilming van de beruchte musical, geschreven door Tony Kusher, vindt plaats in New York, te midden van het hoogtepunt van de raciale spanningen tussen een volledig blanke bende tegen Puerto Ricanen. Een klassiek Romeo en Julia-achtig verhaal. "Ik denk dat West Side Story zo'n geweldig werk doet bij het verkennen van het idee van Latijnse vreugde, waarvan ik denk dat het niet altijd op de voorgrond staat van de media die onze mensen erin hebben", vertelde ze aan Buzzfeed over haar rol in de film, waar ze veel nominaties van kreeg.

Dat gezegd hebbende, er zijn nog steeds lagen feiten die gewone fans niet echt weten over Hollywood's volgende grote ding. Van haar bescheiden begin tot haar online aanwezigheid op YouTube, hier zijn enkele feiten over Rachel Zegler en wat de toekomst biedt voor de rijzende ster.

6 Afkomstig uit New Jersey, Rachel Zegler is van Colombiaanse en Poolse afkomst

Rachel Zegler werd geboren op 3 mei 2001 in een gemengd gezin van Colombiaanse en Poolse ouders en een oudere zus genaamd Jacqueline. Ze ging toen naar een katholieke Immaculate Conception High School voor meisjes, waar ze interesse begon te ontwikkelen in musicals.

"Ik was een eerstejaars theaterstudent. Ik was de antithese van de populaire middelbare scholier, letterlijk verstopt in deze hoek, wachtend om het podium op te gaan, omdat ik zo bang was. Het feit dat ik hier ben opgegroeid en kan kijken terug en zeggen: 'Kijk eens wat ik deed, kijk wat deze plek voor mij deed' is echt gewoon hartverwarmend voor mij, "herinnerde ze zich.

5 Als jeugd speelde ze in veel musicals

Tijdens haar tijd op de middelbare school was Rachel Zegler betrokken bij veel theaterprojecten. Die omvatten Belle in Belle en het Beest, Prinses Fiona in Shrek de Musical, en Ariel in De Kleine Zeemeermin. Die uitvoeringen leverden haar Metro Award-nominaties op voor Beste Actrice in een categorie Hoofdrol. Ze studeerde in juni 2019 af van de middelbare school. "In het eerste jaar was mijn zin 'Ik wil ergens avontuur in de grote wijde'. Ik heb het eindelijk gevonden, dus ik ben erg opgewonden, "zei ze.

4 Rachel Zegler's groeiende aanwezigheid op sociale media

Bovendien plaatst ze sinds juli 2015 ook vlogs, originele muziek en songcovers op haar YouTube-kanaal. Op het moment van schrijven heeft ze meer dan 211k abonnees en in totaal bijna 8 miljoen views verzameld. Haar meest populaire cover is "Shallow" van Lady Gaga's A Star Is Born box office hit. Op Instagram heeft ze ongeveer 370.000 volgers verzameld en het aantal groeit naarmate haar populariteit toeneemt.

"Ik ben zo trots op hoe ver ik ben gekomen van een zeer onzekere 16-jarige tot nu een minder onzekere 20-jarige. En ik hou mezelf ook gewoon niet aan een bepaalde standaard, dat ik het niet allemaal uit hoef te zoeken, "zei ze.

3 Rachel Zegler was 16 toen ze reageerde op de open casting van Steven Spielberg voor 'West Side Story'

Het duurde een paar jaar voordat West Side Story op het grote scherm verscheen. Kort nadat hij bij het project was gekomen, kondigde Steven Spielberg een open casting aan via Twitter in 2018. Zegler, die toen pas 16 was, stuurde haar vertolkingen van "I Feel Pretty" en "Tonight".

"Het proces was extreem lang en erg stressvol. Ik deed auditie voor ongeveer twee en een halve week verlegen van een jaar, wat niet erg gebruikelijk is in dit soort dingen," herinnerde ze zich. "Ik ging ongeveer vijf of zes keer voor het team voordat ik de rol kreeg. Maar ik deed eigenlijk audities van januari 2018 tot januari 2019."

2 Ze kreeg Golden Globe Awards & Critics Choice Awards Noms voor haar debuut

Dankzij West Side Story is Rachel Zegler nu een stap dichter bij haar allereerste grote prijsoverwinning. Ze kreeg een Golden Globe Award-nominatie voor Beste Actrice in Komedie of Musical en een Critics' Choice Awards voor Beste Jonge Uitvoerder. Daarnaast is ze ook geprezen als een van de Breakthrough Entertainers of the year door AP Entertainment en is ze opgenomen in de Forbes '30 Under 30-klasse van 2022.

"Ik heb het gevoel dat Maria iemand is die ik heel goed ken", zei ze. "Ik ben een jonge Latina die opgroeit in de omgeving van New York-New Jersey. Ze is iemand die ik heel dicht bij en in mijn hart koester."

1 Rachel Zegler in 'Snow White' en de nieuwe 'Shazam'-film

Dus, wat is de toekomst voor Rachel Zegler, en wat betekent het succes van West Side Story voor haar carrière? Met een overvloed aan aankomende projecten aan haar horizon, vertoont ze geen enkel teken dat ze snel zal vertragen. Zegler voegde zich bij de castleden van de Shazam! Fury of the Gods en zal het podium delen met Gal Gadot als Sneeuwwitje in Disney's live-action adaptatie. De toekomst ziet er inderdaad rooskleurig uit voor de actrice.

Aanbevolen: