Dit is waarom fans absoluut woedend zijn op Olivia Rodrigo

Inhoudsopgave:

Dit is waarom fans absoluut woedend zijn op Olivia Rodrigo
Dit is waarom fans absoluut woedend zijn op Olivia Rodrigo
Anonim

Gezien het succes van Olivia Rodrigo's muzikale meesterwerk, Sour, is het normaal dat fans wat van haar albummerchandise willen rocken.

Terwijl Olivia naar de A-lijst roem heeft geschoten en records links en rechts heeft gebroken met haar Sour-album, heeft ze een hele merch-winkel gecreëerd die volledig is gevuld met emmerhoeden, sportbeha's, sieraden, shirts en meer, dus fans kunnen in stijl pronken met hun liefde voor Olivia.

De merch is zo populair dat veel artikelen niet op voorraad zijn en tot nader order uitverkocht zijn. Maar toen fans hun Sour-merchandise begonnen te ontvangen, gingen velen van hen naar sociale media om hun teleurstelling te delen.

'Sour' Merch sloeg voor slechte kwaliteit

Mensen gaan zelfs zo ver dat ze Olivia uitschelden voor het verkeerd voorstellen van haar producten op haar site. Een fan riep bijvoorbeeld degene die Olivia's merch had gemaakt omdat hij het product in één kleur op de site had getoond en een andere kleur per post had ontvangen.

Een andere fan deelde een soortgelijk gevoel over het Sour-shirt met lange mouwen en zei dat het er op het internet lavendelblauw uitzag en manchetten aan de mouwen had, maar zonder manchetten en in de verkeerde kleur kwam.

Eén persoon deelde zelfs een video van de Sour-oorbellen die ze online bestelden versus de oorbellen die ze ontvingen, die Sour verkeerd had gespeld, en ze merkten op dat ze de veiligheidsspeld niet ongedaan konden maken om deze te corrigeren. Anderen vertelden dat niet alleen de kleur, maar ook de snit van de kleding die ze bestelden totaal anders is dan wat op de website werd geadverteerd.

Sommige mensen ontvingen zelfs defecte producten of verkeerde maten en waren gefrustreerd dat ze geen vervanging konden krijgen. Olivia en haar team hebben niet gereageerd op het verzet en hebben de fans met problemen geen restitutie of vervanging aangeboden.

Het is belangrijk op te merken dat niet iedereen problemen heeft met de Sour-merchandise. Sommige mensen vinden het geweldig en delen foto's van zichzelf terwijl ze het dragen op sociale media.

Olivia Rodrigo bekritiseerd voor het gebruik van 'Blaccent'

De zangeres begon trending op sociale media, maar niet precies op de manier, zouden velen aannemen. Een hoop opgedoken inhoud ging viraal. Daarom hebben fans Olivia ervan beschuldigd constant met een "blaccent" te praten en AAVE te gebruiken in veel van haar eerdere tweets en video's.

De term AAVE staat voor Afrikaans-Amerikaans Engels, een taal die eigendom is van zwarte mensen en die zeer problematisch kan zijn wanneer deze wordt gebruikt door niet-gekleurde mensen.

Een gebruiker legde op Twitter uit waarom het gebruik van deze taal een probleem is, en legde uit dat zwarte mensen jarenlang voor de gek werden gehouden door blanke supremacisten die hen bleven vertellen dat deze taal "ongepast Engels" is.

AAVE is sindsdien zo gewoon geworden op TikTok en andere sociale-mediaplatforms, zoals veel fans hebben opgemerkt dat zelfs sommige van Olivia's tweets verwijzen naar AAVE, inclusief de woorden "homegirl" en "crine."

Waarom krijgt Olivia Rodrigo terugslag?

Een compilatie van Livestream-video's die lijken te zijn opgenomen rond haar debuutalbum met rijbewijs, toont Olivia die met een accent spreekt, waardoor het internet volledig verdeeld is over de vraag of dit al dan niet geldt als het gebruik van een 'blaccent'.

Een gebruiker was van mening dat Olivia geen 'blaccent' probeerde te gebruiken, omdat ze 'gewoon praat zoals de meesten van ons Gen Z op internet'. Een andere fan smeekte iedereen om te stoppen met proberen Olivia te annuleren voor iets dat "geen probleem is", maar voor velen waren haar video's precies dat: een groot probleem.

Een fan drong er bij Olivia op aan om de situatie zo snel mogelijk aan te pakken en schreef: "Blijkbaar proberen mensen dit te verdedigen? En als je niet zwart bent, moet je je niet verontschuldigen of verdedigen namens Liv. Dit is iets wat ze zelf moet oplossen."

Behalve dat het erg aanstootgevend was, wees deze gebruiker erop dat de dubbele standaard in AAVE zo'n normaal onderdeel van het digitale tijdperk werd. De persoon schreef: "Het is cool en trendy voor niet-zwarte mensen om zo te praten, maar zwarte mensen worden nog steeds uitgescholden voor het gebruik van AAVE, ook al hebben ze het uitgevonden."

Op dit moment moet Olivia de "zwarte" beschuldigingen nog behandelen, maar het lijkt erop dat hoe meer haar fans dit probleem presenteren als iets dat moet worden besproken, hoe groter de kans dat ze een verklaring zal geven.

'Ongepaste' kledingcontroverse

Olivia trok de aandacht tijdens het openingsgala van het Academy Museum of Motion Pictures, voornamelijk vanwege haar prachtige zwarte Saint Laurent-jurk tot op de grond.

Hoewel de jurk een diep decolleté heeft en misschien wel als Olivia's meest gedurfde look tot nu toe wordt beschouwd, hebben velen deze look zwaar bekritiseerd met de bewering dat het 'ongepast' is, vooral voor iemand van Olivia's leeftijd.

Haar garderobe leidde meteen tot een enorm debat over de vraag of de zangeres, die technisch gezien nog steeds als een tiener wordt beschouwd, te jong is om een onthullende jurk als deze te dragen.

Aan de andere kant is het belangrijk op te merken dat Olivia wettelijk als een volwassene wordt beschouwd, wat het gevoel lijkt te zijn dat wordt gedeeld door veel van haar aanbiddende fans en mensen die erop wijzen dat ze zich kan kleden zoals ze wil.

Aanbevolen: