Dit is waarom fans absoluut woedend zijn op Jesy Nelson

Inhoudsopgave:

Dit is waarom fans absoluut woedend zijn op Jesy Nelson
Dit is waarom fans absoluut woedend zijn op Jesy Nelson
Anonim

Net toen bleek dat Jesy Nelson nog steeds op goede voet stond met Jade Thirlwall, Perrie Edwards en Leigh-Anne Pinnock, merkten fans dat er iets mis was. Ondanks dat ze bijna een jaar geleden hun eigen weg zijn gegaan, heeft hun vriendschap misschien net een zure wending genomen. Volgens een fan van de band blokkeerde Jesy haar voormalige Little Mix-leden op sociale media. Naar verluidt kreeg hij een DM van Leigh-Anne waarin stond dat Jesy ze had afgesneden.

Fans merkten al snel dat alle drie de huidige leden van Little Mix Jesy niet meer volgden op Instagram, waardoor ze dachten dat er een drama aan de gang was. Nadat ze erachter kwam dat Jesy in werkelijkheid alle meisjes van Little Mix op haar Instagram-account had geblokkeerd, werden fans absoluut woedend op haar. Bovendien maken de recente controverses van Jesy Nelson, waaronder Jesy's poging om zwart te lijken, de zaken alleen maar erger.

Blackfishing beschuldigingen

Leigh-Anne vond een Instagram-post leuk van de Britse tv-persoonlijkheid Zeze Millz, waarin ze Jesy Nelson uitriep omdat ze naar verluidt probeerde er "raciaal dubbelzinnig" uit te zien in haar videoclip voor haar nieuwe nummer Boyz. Ze zei: "Begrijp dat er nu blanke vrouwen zijn die raciaal dubbelzinnig proberen te lijken, omdat ze het voordeel begrijpen om zo te verschijnen."

Leigh-Anne speelde onlangs in een BBC-documentaire getiteld Leigh-Anne: Race, Pop and Power, waar ze opende over het racisme en het colorisme dat ze heeft ervaren in de muziekindustrie en zelfs in Little Mix als de enige zwarte lid van de band.

Om nog maar te zwijgen, een paar dagen geleden sprak Jesy eindelijk de beschuldigingen van Blackfishing uit in een interview met Vulture dat werd gepubliceerd op dezelfde dag dat haar nieuwe nummer uitkwam. Toen hem ernaar werd gevraagd, legde Jesy uit: "De hele tijd dat ik in Little Mix was, heb ik daar nooit iets van gekregen. En toen kwam ik uit [de band] en mensen zeiden ineens dat we het zeiden. Ik was' t op sociale media rond die tijd, dus ik liet mijn team [het afhandelen], want dat was toen ik net was vertrokken."

Ze voegde er toen aan toe: "Maar ik bedoel, ik hou van zwarte cultuur. Ik hou van zwarte muziek. Dat is alles wat ik weet; het is waar ik mee ben opgegroeid. Ik ben me er heel goed van bewust dat ik een blanke Brit ben vrouw; ik heb nooit gezegd dat ik dat niet was."

'Jesy afsnijden'

Het is ook vermeldenswaard dat toen Jesy eerder deze maand de releasedatum voor Boyz aankondigde, diezelfde dag, Little Mix begon met het promoten van hun aankomende single getiteld Cut You Off, die in november uitkomt met de rest van hun nieuwe album, Tussen Ons.

In een korte promovideo onthulden de meisjes dat het schrijven van dit nummer "voelde als therapie", omdat ze alles van hun borst konden krijgen, en veel Mixers begonnen de punten met elkaar te verbinden en speculeerden dat het zou kunnen zijn dat Jesy de band verlaat. Het lijkt er niet op dat ze alle drie de titel van het nummer, "Cutting Jesy Off", zeker waarmaken op Instagram.

De meisjes deelden zelfs een fragment van het nummer op het TikTok-account van de band met een video van wat leek op een fan die erop danste. Maar het blijkt dat deze zelfbenoemde Mixer, Raurie Williams, beter bekend als Nohun op socials, een Instagram-live ging doen waar hij vermeende DM's van Leigh-Anne deelde, waaruit bleek dat het eigenlijk Jesy was die de meisjes op het platform blokkeerde.

Gelekte DM's

In de vermeende bonnetjes zegt Leigh-Anne: "Ze heeft ons geblokkeerd. Sluit ons af. Verschrikkelijk persoon." Dit kwam vermoedelijk nadat Nohun een peiling had geplaatst met de vraag of hij ook een dansroutine moest doen op Jesy's nieuwe nummer, en Leigh-Anne zou contact met hem hebben opgenomen door te schrijven: "Doe in plaats daarvan een video over dat ze een blackfish is."

Er is echter veel scepsis over de legitimiteit van de vermeende bonnetjes van Nohun, waarbij fans wijzen op belangrijke details die gewoon niet kloppen, wat suggereert dat het nep zou kunnen zijn en dat hij zichzelf alleen inzette voor invloed.

En als die DM's inderdaad legitiem zijn, riep Mixers hem er ook bij en zei dat hij niet het recht had om ze te delen zonder de toestemming van Leigh-Anne, die op dat moment misschien van streek was. Om deze reden was ze gewoon aan het ventileren over de situatie, vooral toen Nohun zelf later een Instagram-verhaal deelde waarin hij zei dat niemand toestemming had om een schermopname van zijn IG live te plaatsen.

Toen verdedigde de lokale artiest Corey Sean, die meerdere keren in The X Factor UK verscheen, Leigh-Anne en sloeg hij Jesy in een video die trending begon te worden op Twitter. Hij zei: "Ik respecteer dat Leigh-Anne hier een zwart fonds aan het maken is om zwarte mensen te helpen bereiken. Wat heeft Jesy Nelson ooit gedaan of gedaan? Niets. Om zichzelf veiliger en comfortabeler te maken door mijn cultuur te gebruiken." Leigh-Anne ging Corey eigenlijk volgen op Instagram.

Jesy Nelson volgt maar twee mensen op Instagram

Er moet ook worden opgemerkt dat Jesy vóór de release van haar nummer iedereen op haar Instagram ontvolgde, behalve Nicki Minaj en Diddy. Op dit moment volgt de officiële Instagram van Little Mix Jesy nog steeds.

De Boyz-zangeres had Glamour UK net verteld dat ze niet meer met de meisjes heeft gesproken sinds ze de band heeft verlaten, afgezien van een paar sms'jes, maar dat ze nog steeds van ze houdt als zussen. Tot nu toe heeft geen van de meisjes deze zich ontvouwende situatie aangepakt, dus fans zullen gewoon moeten wachten om te zien wat er daarna gebeurt.

Aanbevolen: